Psík na záhradu - Senec, Trnava, Bratislava, Pezinok
Chceme na jesen psika na zahradu,naj Irsky seter mate typ kde chovaju?Nehladam cistokrvne s PP,ale bez papierov.Dakujem.Z utulkov tiez nechcem.Idealne ked bude na jesen schopne ist od fenky.Dakujem🥰😘
@0silvia0 Ano.Poznas niekoho?
Cize hladas mnozitela irskych setrov?
@viera27 A poznas niekoho,kto bude predavat ?
Toto si sem nemala písať, zožerú ťa tu zaživa!
@viera27 👍 asi tak.. mnozitela krizencov irskeho setra, skor takto... ale tak co uz.. ako sa hovori, kto chce kam.. 🙂
Ved ked chces lacneho psa co sa bude podobat na nejake plemeno a stena bude po nevysetrenych rodicoch, tak si otvor bazos a nie mamickovske forum. Na bazosi je kopa spekulantov, mozno sa najde aj nejaky co "smyka" psiky co sa budu podobat na irskeho setra. 🙂
Vies akeho by si chcela psa ale chces bez PP? Tak to mozes ist rovno do utulku a dat lasku psikovi odtial. Ak vies ake chces plemeno tak ho chces hlavne kvoli tomu lebo vies aku ma povahu, ako sa sprava a co mozes od neho ocakavat. A toto mozes mat jedine so steniatkom od chovatela. A nie od nejakej mnozky z bazosu co sa na setra len podoba a nikdy nevies co z toho vyrastie a hlavne aky bude spravanim a povahou. Toboz ak mas deti a chces psika aj ku nim.
Prepac ja som total proti bazosovym mnozkam pretoze s muzom chovame psov a ja ked niekde vidim ze niekto chce urcitu rasu ale nechce s PP tak by som normalne vrazdila 🤦🙈🤷
psa na zahradu? prepac, ale pes potrebuje prechadzky a pod. tato formulacia je vyslovene nestastna. A aj pes, ak zostane len na zahrade bude nestastny.
nehovoriac o tom, ze irsky seter je polovnicky pes, cize potrebuje pracu a behanie. tak cca 2 hodiny denne. on tu svoju energiu potrebuje vybit a behanie po zahrade, aj ked vacsej mu rozhodne nestaci. Navyse tieto plemena nie su najvhodnejsie k detom a casto trpia separacnou uzkostou.... a to som sa o konkretne plemeno blizsie nezaujimala.
ale predpokladam, ze toto mate blizsie prestudovane a aj preto by ste chceli taketo plemeno :(
@miselka007 z útulku jej nedajú psa na "záhradu" ani do "záhrady"
Poznám ľudí ktorí sa ulakomili na bazošového psa,
veď je lacnejší, vonkoncom nechali u veterinára viac ako keby kúpili od chovateľa s PP. Keď nastal problém tak množiteľ sa vyparil.
V útulku majú kopu psov, stačí tam zájsť
@colsami Praveze tam momentalne nemaju,natrafila som na stanicu ale 1200€ mozu zabudnut.
@miselka007 Pisem,ze nechcem z utulku😉
@cookie29 Zle som formululovala,na zahradu k domu,nie do bytu ale o vnutra domu.Samozrejme ze bude venceny,ja si dam minimalne denne 8km behu,tak bude musiet kmitat za mnou🙂
Len taky reality check papiere vs.mnoziaren. Moja nestastna osobna skusenost, bola som dieta, mala som asi 13 alebo 14. Nasi konecne povedali "ano" na psa. Docasne do bytu, mali sme sa stahovat do domu. Pred 20 rokmi (cas inzeratov v novinach, povedomie o mnoziarnach ziadne).
Zlata retrieverka z takejto mnoziarne sa kvoli roznym zdravotnym problemom nedozila ani 2 roky. Umierala nam pred ocami, v bolestiach, nasi nechali velmi vela penazi u veterinara. Nepomohlo.
Dalsia fenka uz mala papiere, z velmi dobreho, ocenovaneho chovu. Dozila sa uctyhodnych 13 rokov +. (Spatne, aj s rastucou osvetou a informaciami aj od veterinara si clovek spojil 2+2...)
Navzdy budem odhovarat od nepapierovych psov, pokial sa nejedna o utulkacov (mam 2 kusy doma momentalne). ✌️
@miselka007 No prave dnes som volala s chovnou stanicou,teda pani ktora ma pp a testy na dna a podobne nezmysly,a ta to dava krizit 2x do roka,cize ma 2x do roka aj 4 psiky x1200 € .Hoci ma urobene DNA testy a ine nezmysly ale pes chudak rodi ako jablon kazdy rok a to pekne ma na dovolenku za take sumy za stena.To radsej bez papiera a lacnejsie a je to to iste.Nepotrebujem sa chvalit papierom a testami DNa.Mne staci obycajny psik bez PP ale ie z utulku.
No ja by som do psa od množiarov nešla. Brat si kúpil pomeraniana a je z neho normálny špic. 😃
@katica06 No myslim si ze za utulkaca by som u veterosa dala viacej 🙂A nechcem z utulku,nerozumiem preco to stale podsuvate,ty si kup ked sa ti pacia.
@divokykonik Aha,no ten nas nemusi byt ako cez kopirak.Nieco odlisne je vitane.Podla mna najkrajsi su krizeni ale zasa nie uplne dokrizeni,nieco medzi.Napr husky s labradorom a podobne.
Keď je ti veľa dať 1200 za psa … asi nechceš to plemeno, chceš dačo iné
@maggiba Tak to je nemile,ale neverim ze vsetci ludia su taki,to sa moze stat aj s PP psom.Napriklad kamaratkina labradorka s PP non stop chora ,ekzemy,usi ,zapaly a to bola z chovnej stanice a papierova.Tak isto tie mini psy su na tom podobne a su pp.
Ucet u veterinara za utulkacov za ich 10rocny zivot - od stenata: kastracia, na eskalatore odtrhnuty pazur, povinna vakcinacia, strihanie pazurov (sama si netrufam). Hotovo. Klop-klop. (To len aby si nemala predstavu, ze utulkaci/krizenci a ich zdravie su na tom horsie ako tych, ktori su bez papierov z mnoziarne. Uz rozhodnutie je na tebe.)
@maggiba 👍
Len treba dufat, ze tie usetrene peniaze nebudu nakoniec potrebne na liecbu. Napriklad dysplaziu klbov, osteochondrozu a pod. (pri nekontrolovanom chove dost mozne nakolko maju k tomuto preddispozicie) 🤷♀️
Jasne chapem, tak potom hladat chovatelske stanice na Slovensku pripadne v CR. Skusit vygooglit, najist poradcu chovu daneho plemena a s nim to prebrat. On by mal mat prehlad o vsetkych vrhoch ci uz narodenych alebo planovanych.
ale to nie su nezmysly... vies keby chodili na vystavy a podobne, tak to mozes kvalifikovat ako "nezmysel"... ale samotna starostlivost, otestovanie dedicnych chorob a podobne su dolezite veci. Samotne naklady na krizenie, vysetrenie pocas, naklady na specialne krmivo, vakcinacia a podobne to nie su zanedbatelne polozky, ta chvona stanica urcite nema 1200€ / stena ako zisk. Prijem ano a z toho treba predsa odpocitat naklady.
A co sa tyka Tvojho prikladu labradora, nuz problem sa moze vyskytnut vzdy, ale treba vediet, ze labrador je jedno nesmierne problematicke plemeno. Preco? Pretoze bol po nom vysokansky dopyt a kedze vela ludi chcelo zarobit, tak sa labradory mnozili a mnozili a bohuzial, toto je velmi casto dosledok.
a neviem preco nechces z utulku, ale teda podla mna urcite horsia mnoziaren ako utulok. (mala som aj cistokrvnych s PP, aj utulkaca)
@anonymanonym A tak ja nemalujem certa na stenu,co sme mali psov,chodili k veterinarovi max na ockovanie.To skor ,tieto problemy maju papierove psy.Sice to boli krizence z dediny ale nemyslim si ze z bazaru su na tom psy tak hrozne.Akurat ked mas papierove psa jeho potomci Ti zarobia na luxusne dovolenky🙂Cize nie je to zly napad s tym PP nakoniec.Kupis za 1200 Ale za rok kazdy rok zarobis 4x nasobne,to bazarovi "mnozitelia" tolko nezarabaju.
Nic idem kuk na ten bazos,tu vidim ze prazdne reci kazdy ma.A skutek,utek Bye ,bye.

Na zahradu? Zahrada je pri dome?