Odkiaľ máte psíka?

11. mar 2023

Ahojte, odkiaľ máte psíka?
Chcela by som psa z chovnej stanice, ale keď vidím psíkov v útulku, tak mi to láme srdce. Bojím sa však, že ich "zlomené povahy" nezvládnem. Má niekto dobrú skúsenosť, že sa mu podarilo prevychovať a získať dôveru útulkáča?
Ďakujem 🐶

moonlight1210
11. mar 2023

Chodili sme kedysi vencit do utulku a niektore psiky boli ok, ine tazsie povahy (inak odvaha ludi z utulku, ked konkretne tieto nechali vencit malym detom (12-14 rokov)).

My mame od chovatela od steniatka (cca 7 tyzdnove boli), takze mame vychovane po svojom.

Chodievaj do utulku vencit psiky, zoznamis sa s nimi lepsie a budes vediet, ktory ti viac sadne povahovo.

nika_val
11. mar 2023

Skús túto otázku položiť v skupine Psíčkari a psíčkarky, tam je vela žien čo má práve psíka z útulku a napíšu ti svoje skúsenosti 🙂

autor
11. mar 2023

Ďakujem obom, ste zlaté 🙂

astika
11. mar 2023

Našli sme 😀 a už je s nami 8 rokov, najvďačnejší člen rodiny

sandyan
11. mar 2023

Ja som svojho ratlika tiez nasla,strasne vdacny psik.
Mama ma z utulku obrovskeho psika ked na neho pozriem mam respekt ale ze obrovsky,ale je to strasny mojkacik plny lasky🥰

muskazlata90
11. mar 2023

Záleží od psa. My sme sa pokúšali adoptovať psa pred 3 rokmi k nám do domu, ale adopcia nám nevyšla, lebo pes nebol vhodný k deťom (prilišná dominancia, syna neustále "napádal", zhadzoval, neustále hrýzol ruky .atď.). Psa som mala vnútri, ale nedalo sa s ním fungovať, bola to 3-ročná fenka, 10 kíl. 3x denne som s ňou chodila na hodinu von, medzitým som ju pustila na dvor s nami a snažila som sa s ňou aj so synom hrať, hádzať hračky, ale po 10 dňoch sme odstúpili od dlhého venčenia, lebo sa to horšilo. V útulku boli veľmi zlatí, napriek tomu, že tvrdili, že psík je bezproblémový a nekonfliktný, sme po niekoľkých telefonatoch usúdili, že pravdepodobne mal v minulosti zlé skúsenosti s detmi, o čom nevedeli a nesmie ísť k malým deťom. Ponúkli nám iného, ale ja som mala traumu, už som iného psíka nechcela, chceli vrátiť aj adopčný poplatok, ale nechala som im ho ako dar. Čiže prístup útulku skvelý, žiadny psychopati. Inak máme od nich adoptované 2 mačičky, už su u nás 10 rokov, boli aj na kontrole a všetko u nás v poriadku. Možno aj preto sa ku mne inak správali. Ja by som ale k deťom už psíka z útulku nebrala, možno neskôr by som vzala nejakého bišónika, mopsíka z dobrej chovateľskej stanice s PP, aby mi zaručili povahu. Inak mačky z útulku tiež nemajú radi syna, napriek tomu, že im nikdy neublížil. Vždy sa radšej odpracu preč, nemá šancu ich hladkať, ale napr. Kotúla im guličky, naháňajú šnúrku, ale už pomenej, lebo su staršie.