Ako vybaviť darovaciu zmluvu na polovicu domu?
Ahojte. Máte prosím kontakt na nejakého dobrého právnika z okresu SE, ktorý by mi vybavil darovaciu zmluvu na polovicu domu ? Viem, dá sa to aj tak, že by som si to vybavila sama, ale chcem to mať asi ošetrené právnikom. A čo všetko k tomu treba? Len podať návrh na vklad do katastra spolu s darovacou zmluvou a ešte čo ? Treba nejaký kolok alebo by toto všetko vedel vybaviť niekto za mňa ? Ďakujem pekne!
právnika keď tak potrebuješ na zmluvu, načo by ti mal drahý právnik nosiť návrh do katastra na podateľňu?
ale ak to myslíš tak že právnik ti vypracuje zmluvu a kataster niekto vybaví za teba - dá sa to, len musíš mu dať návrh na vklad s tvojim overeným podpisom - alebo mu musíš dať splnomocnenie - tiež s overeným podpisom. len ten kataster mi nie je jasný prečo si nevybavíš sama…
@bielasovicka na katastri je to jednoduché - príde tam, kúpi kolok, príde do podateľne, tam odovzdá kolok, návrh na vklad, zmluvu a do 30 dní sa jej ozvú - resp. ozvú sa obom zo zmluvy…
Odporúčam notárku Petru Kralikovu. Robí aj takéto právne veci.

@dommie23 najlepšie ísť sa poinformovať konkrétne tam, kde to budeš vybavovať. Tam ti povedia co a ako.