Skúsenosti s rehabilitáciou v Senici

tatianka26
7. feb 2023

Dobrý deň doktorka nás poslala na rehabilitáciu kôli tomu že 9 mesačná dcérka nesedí ani sa nestáva na nohy.Ake máte skúsenosti s rehabilitaciou v Senici ? Boli ste spokojný pomohli vašim detičkám? Ďakujem

6lubka2
7. feb 2023

@tatianka26 pekný večer 👋🏻 ja som s dcérou chodila asi od 4 mesiaca po jeden rok. Cvičili sme vojtovku. Čo sa týka pani doktorky Moravanskej nemala som s ňou žiadny problém vždy všetko povedala, vysvetlila, no čo sa týka pani s ktorou sme priamo cvičili som nebola veľmi spokojná. Vždy som tam bola 5-10 minút kde som jej ukázala ako ja cvičím poprípade ak sme mali nový cvik tak ho ukázala a ja som ho skúsila pred ňou odcvičiť a to bolo všetko. Veľmi rada sa rozprávala o inom nie o podstatných veciach. Cvičenie jej troska pomohlo ale pomohlo najme plávanie a následne sme absolvovali pobyt v Dunajskej Lužnej. Ak by som sa znova mala rozhodnúť asi riešim niekoho iného.

tatianka26
autor
7. feb 2023

@6lubka2 a môžem sa spýtať aký problém mala vaša dcérka?my máme taký že má vyše 9 mesiacov a neudrží sa keď ju dám sadnúť,nás pediater povedal že má čas a pani doktorka na neonatologickej ambulancii nás práve poslala na rehabilitáciu tak každý niečo iné hovorí možno jej to pomôže a možno nie

6lubka2
8. feb 2023

@tatianka26 najskôr bol problém že nevedela udržať hlavu potom nevedela sedieť následne ani stvornožkovať. Vedela len plaziť. Ona bola ako keby 2 mesiace pozadu pohybových zdatností aj keď bola narodená v termíne nakoľko si mysleli, že je predčasne narodená. Samozrejme možno Vám pomôžu ale ja som s cvičením veľmi spokojná nebola. Mám známu ktorá absolvovala to iste niekde inde a prístup bol oveľa lepší.

tatianka26
autor
8. feb 2023

@6lubka2 mne mala pekne udrží hlavičku aj ju zdvíha,len neštvornožkuje nesedí len sa plázi,dáva sa na kolienka puči riťku ale nič viac nejde jej to snaží sa a nič.a kedy vám začala sedieť a štvornožkovat?

6lubka2
9. feb 2023

@tatianka26 dcérka sa plazila od cca 8 mesiaca dovtedy sa len kotuľala po zemi ako sud. Sediet začala okolo 10 mesiaca, stvornozkovat začala až okolo 14/15 mesiaca a chodiť začala v 17 mesiacoch. Ale každé dieťa je iné.

tatianka26
autor
10. feb 2023

@6lubka2 presne každé dieťa je iné a čo som pozerala my nebudeme chodiť doktorke Moravanskej ale pani Noskovej v poliklinike tak uvidíme či pomôžu rehabilitácie

miminka177
11. feb 2023

@tatianka26 uplne suhlasim s pani @6lubka2, aj ja som chodila s pol rocnym synom, asi 4 mesiace cvicit, ale podla mna to nemalo ziadny efekt. Neviem ako teraz ci sa nieco zmenilo ale pred rokom pani MUDr. Noskova necvicila vojtovku preto sme chodili k MUDr. Moravanskej.