icon

Kde nájsť prácu pre junior IT v Holíči-Skalici?

teshi
Včera o 13:22

Strácam nádej v tom, že si nájdem prácu. Zmaturovala som z informačných systémov v angličtine B2. Ovládam základy MC Word, Excel, Powerpoint, Canva a zaujímam sa o 3D modelovanie. Viem pár základov vo softvéri Blender. Už od maturity som si nemohla nájsť prácu takže som 3 roky nezamestnaná na polovičnom dôchodku. Súrne si hľadám prácu v okolí Holíč-Skalica alebo poprípade Malacky alebo Senica. Vedel by mi niekto poradiť, na akú pracovnú pozíciu a kde sa môžem uplatniť s mojim profilom a neviete, kde v Holíči alebo v Skalici prijímajú juniorov (začiatočníkov)?

sisa_s
Včera o 13:32

Od absolventa IT strednej skoly sa ocakava viac ako zaklady ms balika a zaklady v inych nastrojoch...3 roky si si mohla robit pokrocilejsie IT kurzy (+ ani lokalita ani nebude nejake terno)

sisa_s
Včera o 13:35

*asi

lucik194
Včera o 13:51

za mna nemas IT znalosti …..

it znalosti su momentalne uplne ine. toto stacilo 15 rokov dozadu.
sorry ale 3 roky zo skoly a si zaciatocnik? uz si mohla byt s vedomostami dalej….

zacni sa vzdelavat, ale pls nie ms office. nieco s cim sa uplatnis

patrike
Včera o 14:09

Pises junior IT. Take pozicie dost decimuje teraz AI, ale stale sa moze nieco najst. Pozadovane su znalosti programovania / testovania, nic take nespominas. Napriklad v Exceli vies pisat VBA skripty ?

pentium3_net
Včera o 14:09

@teshi Bohužiaľ to sú veľmi slabé vedomosti, s ktorými sa nezamestnáš. S tým softvérom na takej úrovni vie robiť žiak strednej školy, a ak ho to baví tak aj na základnej. Mala by si sa zamerať na to, čo ťa v tom baví a rozširovať tie vedomosti, ale zázraky nečakaj.

Aktuálne to je na IT trhu masaker pre juniorov bez praxe, máš aspoň nejaké jazykové schopnosti? Ak ťa baví Canva, skús sa naučiť Figmu a ísť smerom UX/UI. Základy s Blenderom nie sú postačujúce, ten sa používa skôr v priemyselnom dizajne, napríklad na návrhy áut.

Ale keďže máš 3 roky stagnáciu, predpokladám, že máš problém so samovzdelávaním sa v týchto oblastiach. Skús ísť študovať na vysokú školu, neviem čo viac ti poradiť keď tam nie je dostatok iniciatívy z tvojej strany.

anonym_817c47
Včera o 14:33

Nauc sa strihat videa - CapCut mas zakladne funkcie aj zadarmo. Pridaj sa napriklad do komunity Filipa Kunu - tam mas kurzy o tom strihani - a za mesiac dva predplatneho ti to stoji, neplatis kurzy, iba to predplatne v skupine... Hladaj si potom pracu ako social media manager - teda spravovat niekomu socialne siete. To sa da aj na dialku, z domu sa len pripojis... Mozno aj podniky v tvojom okoli, pozistuj si, ci maju uz socialne siete a ak nie, ponukni sa, ze im budes robit socialne siete na zvysenie predaja. Chce to trosku si dostudovat marketing... to tiez v tej Kunovej skupine najdes zaklady. Dnes uz naozaj vladne vsade AI - ak by si vedela dobre robit aspon s 1 nastrojom, velmi ti to ulahci pracu. GPT na ucenie mas momentalne asi naj, ma najsilnejsi obrazkovy model. Mozes mat aj verziu zadarmo, tam su asi nejake limity, ale na take prve experimenty a ucenie sa to staci. A nema obmedzenie na pocty obrazkov, ostatne nastroje ano. Mozno by si sa cudovala, ake grafiky uz idu iba "nadiktovanim" spravit. Zaloz si Linkedin ak nemas a sleduj tam ludi co robia marketing, alebo grafiky s AI. Vela dava rozne navody zadarmo. Tym, ze ich budes sledovat sa aj naucis ake prispevky su ziadane, a tiez mozno ak sem tam okomentujes, spravis si meno. Proste trosku aktivity to naozaj potrebuje. Aj napr. na Linkedine su ludia co spravuju profily druhym. Proste dnes skoly nepripravuju na to co treba, vsetko sa kvoli AI meni.

a0
Včera o 17:04

Prepáč ale tvoje znalosti sú na úrovni absolveta ZŠ. Takže je čas doplniť si vzdelanie na niečo viac, či už kurzy alebo samostatne - aj na ytb je kopec videí zadarmo. Za 3 roky si sa mohla naučiť fakt neskutočné veci, lebo s tvojimi “IT” znalosťami bojuješ o junior pozície s ľuďmi, čo majú VŠ a aspoň akú takú prax a to musíš sama triezvym pohľadom uznať, že teda nemáš čo ponúknuť.

anonym_0b2fb4
Včera o 18:25

Je to dnes blbé, jeden senior zastúpi s ai 10 juniorov...
Tá šanca dobre sa zamestnať bola 2-3 r dozadu

anonym_a43012
Včera o 19:14

@teshi
No dievča zlaté, máš také blbé karty (čítala som tvoje ďalšie diskusie), že bude zázrak ak niečo nájdeš. To asi už viacnásobná matka s ucnovkou je na Tom lepšie. Kôli čomu máš presne ID v 23 rokoch?
Ty máš v tvojom prípade až 3 veľké nevýhody. Máš IF v mladom veku, si Tonka (ľudia majú aj tak veľa predsudkov) a 3 roky po škole sedíš doma bez ďalšieho vzdelávania, brigády. Najskôr sa pýtaš kde hľadať, potom riešiš pantarei a nakoniec junior IT.
Napríklad môj muž robí ako IT. Nikdy to neštudoval, bavilo ho to a učil sa to sám doma. NATO, že má vzdelanie čašníka kuchára má úplne odlišné schopnosti a vie ponúknuť omnoho viac. Dokonca kolega uštipačne splechol, že kam sa až taký čašník vypracoval... To potom ako vyriešil vážny IT problém a teda nejeden.
Tým to chcem len povedať, že keby ťa to bavilo, už si niekde inde.
Pouvazuj, čo reálne vieš poskytnúť v práci a čo by ťa bavili. Možno urobiť si inú sš alebo kurzy.

erika7102
Včera o 22:16

@teshi choď na vysokú, teraz už sú na juniora úplne iné požiadavky, môzeš hľadať juniorsku pozíciu keď budeš mať bakalára z informatiky aspoň 🙂

anonym_c5babb
Dnes o 06:44

toto co ty ovladas je daleko od absolventa IT, vies zaklady ako hociktory bezny student