12 ročná dcéra a 3jky z matematiky
Ahojte. Prosím vás o radu. Mám doma 12 rocnu dceru a mám s nou problem pri uceni matematiky.
V poslednom case nosi samé 3 ky. Ucím sa s nou aj ja doma, robím jej priklady aj ich vie. No , ked donesie domov písomku zas je to trojka. Uz ma ide porazit. Neviem, mam pocit, ze sa boji a zazmatkuje. Lebo robí chyby take, ktore doma nerobí. Ako to vyriesit?
@namornicka Dieťa môže kludne motivovať k lepším známkam, ale veď pre pár trojok sa predsa nezrúti svet. Keď to dieťa cíti, že mama ho dobre že nezabije kvoli tomu že dostane horšiu známku ako 1 tak je jasné že je vystresované a samé si neverí pri tom teste. Myslím si, že ani keď bude mať autorka dieťa na strednej, tak na nárokoch nepovolí. Ja som mala takisto spolužiaka na strednej, ktorý chudák dostával bitku keď dostal z niečoho horšie ako 2ku... lebo mamička z neho chcela mať lekára, ale nevidela, že jej dieťa chce niečo úplne iné.
Kľudne môže mať stres z učiteľky
@kasokri niekomu ta matika skratka nejde, ty si môžeš myslieť ze na to ma lebo si to myslieť chceš, a napríklad v rámci matiky sú témy ktoré pochopí lepšie a aj také ktoré vôbec. Ja som nikdy, a to že ozaj nikdy nemala na vysvedčení z matiky 1 a to nie som blbá, mám zasa hlavu na iné veci ale ja som mala problém aj v chybách z nepozornosti, tiež som sa mohla nabiflit vzorce keď to potom padlo na nejakej banalite. A hlavne v živote ak sa nechysta na matfyz alebo podobný obor, toto jej bude v praxi aj tak na dve veci.

@gabika0825 myslím, že na strednej sa už dajú akceptovať aj 3 z niektorých predmetov, tam už to ďalej nejde. A na tej zakladke, ak mama vidí, že dieta na to má tak hľadá riešenie ako mu pomôcť, bola by škoda trochu sa neposnazit. Ak človek vidí, že je to zbytočne, ze dieta šikovne nie je, tak netlačí na pílu a zvolí potom aj primeranú strednú. Ved každý vie čo má doma.