icon

6 ročná dcéra má stále potrebu nosiť kamarátom darčeky

kalutka
19. okt 2020

Ahojte maminky. Moja 6r dcera ma neustale potrebu nosit detom darceky /zuvacky, tetovacky, gumicky do vlasov.../ Je v predskolkej triede. Ma tam kamaratku od narodenia, ktora sa s nou v skolke velmi nehrava, lebo tam ma bratranca, a moja dcera je z toho smutna. Nie je to ziadny outsider, je to mile oblubene dieta, ale tuto kamaratku ma neustale potrebu si kupovat. Som z toho trochu smutna, vysvetlujem dookola, ze detickam do skolky nieco nosime, ked ma sviatok a inokedy nie a ze ak su kamaratky, tak si ju nemusi ziskavat darcekmi. Celkovo je to taky moj maly truhlik, aj ked je to dievcatko u nas na navsteve, tak by jej moja dcera podavala hracky na domov.... Snazim sa to vysvetlovat, nechcem aby ju pre tuto jej vlastnost v buducnosti vyuzivali. Aj ked na jednej strane som rada, ze nie je sebec, a vie sa aj rozdelit. Poradili by ste nieco? Dakujem 🙂

lucia147852
19. okt 2020

Podľa mna je jazykom lásky tvojej dcéry prijímanie darčekov. Cíti sa milovaná a tým pádom ho ona prejavuje iným deťom. Nemyslím si že ona si to uvedomuje ako kupovanie. Podľa mna si jej to vysvetlila dobre

kalutka
autor
19. okt 2020

🙂
@lucia147852 velmi pekne dakujem za mile slova 🙂

adamadent
19. okt 2020

moja dcera to iste, vysvetlila som jej ze sa mozu dohodnut a niektore hracky si povymienat na par dni... tiez je stastna ked jej dovolim vytlacit omalovanky pre deti v skolke...

petra9517
28. okt 2020

@kalutka to nie sú len milé slová, ale dobre rady. Kniha Päť jazykov lásky pre deti ti to vysvetlí 🙂 vrelo odporúčam.

kalutka
autor
29. okt 2020

@petra9517 dakujem pekne za tip 🙂

petrowna
29. okt 2020

Môj syn je teraz tiež predskolak a presne toto iste robí....nosí deťom teraz napr nazbierané gaštany a veľmi ho to teší že im ich dá do skrinky 🙂