icon

7 ročné veľmi živé dieťa

jarkapa
22. nov 2013

Ahojte. Poprosím vás o radu. Bola som v utorok na rodičovskom združení a učiteľka mi oznámila, že aby som zašla so 7-ročným synom ku detskému psychiatrovi, aby mu predpísal nejaké lieky, lebo že on je veľmi nekľudné, rozhádzané dieťa, ktoré musí stále niečo robiť - kýve nohami, má bordel na lavici, krúti sa celý, má strašne veľa energie atď. Ešte teraz som z toho mierne povedané v šoku. Môj syn je ako živé striebro, je ho všade veľa, odvráva, ale myslím si, že nie je sám, že to ide s vekom. Nikdy predtým by ma ani len nenapadlo to, čo mi ona rozprávala! So spánkom nemá problémy, zaspí o 20,30 a spí bez zobudenia až do rána cca 7-8 hodiny. Takisto vydrží aj pri hre napr. s legom aj hodku-dve...To, že je živší a že nevydrží sedieť celých 45 minút v lavici bez pohnutia, že hopsá keď idú niekde, že nejde krokom, že má bordel na lavici ešte predsa nie je dôvod nato, aby išiel k psychiatrovi a bral oblbováky! Mne to skôr príde tak, že sa ho chce zbaviť, aby mala od neho na tej hodine pokoj, aby ju nevyrušoval, tak ho treba nadopovať liekmi. Keď si predstavím, že toto budem zažívať ešte ďalšie 4 roky, nakoľko syn je prvák, tak mi je zle. Učiteľka ho pozná 3 mesiace a už si dokázala vytvoriť takýto úsudok. Viete mi prosím poradiť, ako ďalej, čo s tým...lebo ja už som v koncoch...

Strana
z3
kaktusik007
23. nov 2013

@jarkapa necakaj, podla tohto co si napisala a uz som si precitala celu diskusiu to vyzera u tvojho syna na psychicku poruchu zvanu nadpriemerne IQ... Mam trosku minimum skusenosti s takto "postihnutymi" 😉 detmi a prejavuje sa to presne ako popisujes... Ak pockas do konca skolskeho roka, mozes v tvojom synovi prebudit nechut byt v skole, ucit sa, moze to mat vazne nasledky.... Nemusis to riesit u psychologa, mozes behnut pozeram ze si z Ilavy tak do TN, tam je v Kubrej trieda pre mimoriadne nadane deti, tam ti poradia psychologa... Mensa na slovensku nema testy a netestuje takto male deti, ale mas to rovnako aj kusok do ciech a tam sa deti testuju pravidelne http://www.mensa.cz/testovani-iq/ - mali by to byt ravenove matrice, cize tam nie je nic v cestine ani pisane, je to take doplnovanie obrazkov..... Behnite do Ostravy, je to kusok a tam mam testujucu kamaratku, urcite sa dohodnete a nebude robit problem ze ste zo slovenska, to sa zarucujem 🙂

slivka3
23. nov 2013

@jarkapa Aj môj syn je neposedný a to je už druhák,tiež má problém ešte doteraz vydržať sa sústrediť tých 45 minút,dokonca aj doma je niekedy beda napísať úlohy,čo popri tom položí kopu otázok,ale zatiaľ mi ešte veru učiteľka nenavrhla návštevu psychológa alebo psychiatra a teda by som ani nešla,veď je len normálne,zdravé,živé dieťa.
Keď mal nastúpiť do školy,tak som bola v CPPP,kde mu robili tety zrelosti,lebo som chcela odklad kvôli narodeniu v auguste,ale tá psychologička vyše hodiny do mňa hučala,až mu odklad nedávam,že je dostatočne zrelý na návštevu školy,dokonca ani živosť v tom nehrala žiadnu rolu.
Podľa mňa je problém v učiteľke,málo tvojho syna motivuje.

Strana
z3