8 ročný bitkár
Viete mi niekto poradiť ako vyriešiť agresívne správanie skoro osemročného chlapca v škole?
triedna učiteľka môže dať návrh,aby s dieťaťom rodičia navštívili psych.poradňu a trvať na tom,aby doniesli od psych. nejaké vyjadrenie,aspoň tak som bola informovaná.....ale hlavné je naučiť dieťa,ktoré je bité,aby vedelo reagovať,brániť sa,povedať učiteľke,byť asertívne...
Je to bohužiaľ môj syn, no zatiaľ sú to len štúchance, občas facka, podľa učiteľky to nie je ešte na psychológa. Mám to skúsiť pohovorom, no neviem ako na to, sľúbiť mi môže čokoľvek ☹
Presne ako radia baby, treba s ním navstivit detského psychológa kým sa to nezvrtne v horšie a nezačnú tvojho syna riešiť rodičia bitych deti. V jeho veku už musí chápať čo sa smie a čo nie. Aj ja som matkou 8 ročného syna, v tejto rovnici sme ale boli na opačnej strane. Môj bol ten ktorého bili, v triede mali jedného problémového spolužiaka, hneď na začiatku školského roka vyrazil zub môjmu synovi.... No proste toho bolo veľa. Už som dosiahla aby nechodil ten chlapec s nimi do skoly. Skus naozaj spraviť všetko pre to aby to nezaslo do extrémov. Mne bolo sčasti toho chlapčeka aj ľúto, priznajme si vsak, sme matky a prvoradé pre nás budú naše deti.
@bubu01 po kazdom dni kedy nebude ublizovat ma dostat nejaku nalepku, razitko, do zosita na to urceneho. Dohoda ze po nejakych 10razoch ide za odmenu niekam. Ak nedodrzi tak trest len na ten jeden den, nepredlzovat na viac dni, nevracat sa k tomu, napr.zakaz telky, niecoho. Ako mladsi nebol rodicmi bity? Nikdy? Nie je nejake napatie u vas a on len ventiluje?
@sissmiss Bitý nebol, u neho je to skôr o tom, že keď si z neho uťahujú, nevie to prejsť len tak, alebo ho niekto predbehne hore schodmi, keď neplače tak je potom agresívny. Keď od tohto odhliadnem je to ideálne dieťa, nosí jednotky a občas doma nepočúva. Takže možno to nie je ani také horúce, no nechcem aby to také bolo, preto to chcem riešiť hneď v zárodku a som vďačná učiteľke, že ma na to upozornila dosť skoro. Možno v inom prípade sa to rodič dozvie až v tedy, keď je už náprava veľmi zložitá. Preto som chcela vedieť, či niekto s týmto nemá skúsenosti a neporadí mi. Bitkou a krikom nič nedosiahnem.
@bubu01 to co som ti pisala je rada od psychologicky. Odmenovat dobre spravanie, aj ked sa to niekomu moze zdat ze dobre spravanie by malo byt samozrejme, ale to je skor len zbozne prianie. Treba ho motivovat a to casto, denna mala odmena s vidinou toho ze ked budem viac krat dobry bude vacsia odmena, my davame razitka do zosita a za desat ide do detskeho kutika, alebo podla dohody, kazde dieta chce nieco ine. Alebo za 20, je to na vas, ale treba to dodrzat. Ak spravi zle, tak dohovor ale len raz, nevracat sa k tomu, nepripominat stale, lebo sa bude viac fixovat na to ze je zly ako na to ze vie byt dobry ked sa snazi. A trest len v ten den, viac nie. Drzim palce. Niekedy prave to dieta ktore je akoze zle sa len nevie branit dusevnej krivde, posmievaniu, jemnym viacerym utokom a potom vybuchne neadekvatne.
@bubu01 Ja som zažila toto úplne rovnaké. No chlapci sú hákliví na to uťahovanie, a dokonca ho iné deti vyrušovali, keď sa chcel sústrediť na vyučovanie, tak preto niekoho štuchol občas. Keď sa dobre učí, tak sa možno aj trochu nudí, keď čakajú s učivom na tých pomalších. Niektorí spolužiaci môžu byť takí, že si nehľadia svojho a nedá sa to s nimi riešiť inak ako štuchnutím, učitelia nemajú času veľa riešiť kto začal, kto je na vine a podobne. Ja som to ani nečakala od učiteľky, len som si s chlapcom treba doma pohovoriť čo sa presne stalo.
@jahodka8 mne sa teraz stalo ze sme mu vysvetlili ze ked mu niekto robi zle aby to neriesil ale povedal pani ucitelke. Lebo po tom ako sa branil dostal poznamku. A teraz mi referoval ze Misko ho pichol dacim do hlavy tak povedal pani vychovavatelke a ja ze fajn, super, nevratil mu to uderom.....ale pokracovanie,
- pani vychovavatelka povedala aby nezaloval a aby mu to vratil 😔 🙄
Takýchto incidentov je na školách viac a chlapci inklinijú v tomto veku k fyzickým potýčkam. My sme často sedávali chlapec - dievča a potom to bolo lepšie.
@bubu01 aspoň že ako matka máš snahu to riešiť,môj syn bol/aj je,ale menej už/ bitý spolužiakom a jeho rodičia to neriešia..ale náhodou nechtiac môj syn mal účasť na tom,že sa dotyčný bitkár udrel do hydrantovej skrine a vtedy sa tá jeho matka išla potrhať ako bolo jej synáčikovi ublížené 😠 a že on mláti naše deti každú chvíľu,to jej stále uniká...ale vekom chlapcov je tých incidentov našťastie menej
Ahojte, takže musím Vám napísať, že pohovor s malým zatiaľ dopadol dobre dnes je 4.decembra a zatiaľ žiadna bitka, žiadna sťažnosť, som veľmi rada, že sa to takto dalo riešiť. Dúfam, že v budúcnosti sa k tomuto už vracať nebudem musieť, no preventívne s učiteľkou zostanem v kontakte, pre istotu. Ďakujem Vám za podporu 🙂 🙂 🙂

@bubu01 V pedagogicko-psychologickej poradni. Tu ti ťažko poradíme.