icon

9 ročný syn je neporiadnik

andyh20
6. aug 2020

Ahojte,baby poraďte,čo s mojim neporiadnym synom (9r) ,
Bordel v izbe nekomentujem, ale zje horalku, papier nech pod stolom, obrázok na stole, šľapky v záhrade pri trampolíne, veci z tréningu v ruksaku...nič neodlozi na svoje miesto....klame mi vo veciach ktoré si overim za 5 sekúnd a on vie,že to zistím,ale aj tak tvrdí klamstvo. Ale zase keď mu "prepne" tak uprace sám od seba kuchynu alebo upečie jenoduchy koláč, kúpi darček za vlastne svojmu bratovi....neviem už ako na neho...

marca12
6. aug 2020

@andyh20 obvam sa,ze s tym nic nezmozes. Mam takeho stareho capa doma,ktoremu,co odpadne od ruk,tam to necha.

zuzi56
6. aug 2020

@andyh20 to je presne moja dcéra, pekná je, dobrá je, kupila by za svoje hoci čo , keď ju do obchodu pošlem, povie že ma peniaze svoje, ale keď do jej izby vojdem, tak myslím, že ma odvezú , ona by aj nohavičky mala na lampe a jej to nevadi, ona je v pohode (11r.)🤦‍♀️

hederamonstera
6. aug 2020

Vam v ich veku zalezalo na poriadku?

dusankomoj
6. aug 2020

Vezmi veľké igelitové vrece a všetko, čo mal neupratané doň strč a schovaj! Skôr či neskôr bude niečo hľadať a vtedy môžeš začať vyjednávať! Buď si danú vec nejako odpracuje,alebo ja som dcére (ale už väčšej) predala každé vrece za 10eur😀

sunny8
6. aug 2020

Neviem to pochopiť my so sestrou sme boli naučené že odkedy sme začali chodiť do izby sme si izbu upratovali sami a neskôr sme si aj sami na striedačku vysavali. Akurát mama umyla okná .. dcéra má 6 a tiež zvládne upratať takmer celú izbu
Že papier patrí do koša topánky do botnika alebo že má odniesť tanier do drezu toto všetko má zmaknute. Aj dvojročná opakuje čo vidí. To že niektoré deti sú takéto a je to len vekom je výhovorka. Môj otec napríklad nebol naučený poriadky vôbec q netuší doteraz že špinavé ponožky patria do koša na prádlo a nie na zem ku práčke alebo že má odniesť tanier. On si asi pri Pc pestuje novu kultúru 😁 kebyže to neodnesiem on to tam nechá asi navždy. Deti treba od mala učiť základným veciam neskôr to už bude zvykom
Tak ako umývanie zúbkov a rúk .. už to to robia automaticky

dzejn80
6. aug 2020

@sunny8 nie, urcite to nie je vekom, ale garantujem ti, ze je to povaha. Ja mojoch vediem k poriadku, kazdy bozi den riesime, vysvetlujeme ... napriek tomu, jeden ma na haku, doslova co kde vy..re, tam to necha, on ma jednoducho “slepotu a hluchotu” .... a druhy, odprace si, posklada, postelie aj kavicku mi urobi sam od seba 🤩

nikiki29
6. aug 2020

Ja mám tiež takého doma, veci nechá v ruksaku celý čas, doje a nechá tam, ponožky pod gaučom, topánky uložené krížom krážom, pýtam sa či poriadil čo som ho prosila, jasneee prídem skontrolovať a polka vecí nedotknutá, veď polku spravil to stačí... tiež neviem ako na neho a to mu už ťahá na 30 😅

marygk
6. aug 2020

V tomto veku som bola bordelar 1 kategórie. Mala som na dverách izby ceduľku: Udržovanie poriadku je mániou malých ľudí. Génius sa vyzná v chaose. Teraz som až prehnane poriadku milovaná. A neni deň kedy by som niečo neupratovala. V tomto veku poriadok, nebol mojou prioritou. A ceduľka stále existuje, mám ju v letnej kuchyni.

mimkao
6. aug 2020

@andyh20 ja mám takých všetkých 🤦‍♀️🤷‍♀️
Ale pri najmladšom sa mi teraz veľmi osvedčilo, že som mu všetky šaty, čo sa doprali, dosušili, pomaličky schovávala, až si už pomaly nemal čo obliecť. A po čase sám, ako prvý bežal ku sušičke, keď dosušila, aby si pozbieral svoje šaty. Poskladal si ich sám a sam aj založil do svojej komódy. Trvá mu to už skoro mesiac 😎

deti95060810
6. aug 2020

mám doma podobnú dcéru - 12r.

moniikka
6. aug 2020

@andyh20 aj ja mam take, ale 2. Jedna 8 a jedna 15 ročná. Raz si uz nasli veci pod oknom a raz v čiernom vreci. Asi to spravím zasa 😂😂😂

hettinka
6. aug 2020

@andyh20 opakovane, dohovárať, stanoviť “upratovací deň”, kedy uprace všetko a priebežne kontrolovať. Môj má 13, sme poriadkumilovna rodina, všetci upratujeme, ale on má v izbe neporiadok. Špinavé oblečenie pod postel, ponozky pod vankúš schová, obalíky do skrinky, hocičo hocikde nechá, potom to hľadá. ALE v sobotu ráno sa upratuje cely byt a vtedy všetko uprace, povysava, utrie prach. Tak sa nám darí aspoň udržiavať bordelarstvo v istých medziach.

saskia_98
6. aug 2020

@marygk aj ja tak 😂 ale v puberte som fakt vedela existovat v chaose a teraz som druhy monk.. 🙈

panelacikova
6. aug 2020

@andyh20 u nás podobne. dievča - 10,5 r.

xena0
13. aug 2020

Podľa mňa je to od povahy... Mám súrodenca, všetci sme boli vedení k poriadku rovnako a napriek tomu ja som bola vždy poriadkumilovaná a brat úplný opak

felicita2
16. aug 2020

Ja mám take dvojičky 9 ročné chlapec, dievča a aby toho nebolo málo tak aj manžel 🙈 😀 na deti mi funguje len to, že keď neupracu nebude tablet..., ale ano nie je to veľmi výchovné to čo by som chcela, ale skušala som už všeličo a ozaj nič nefungovalo , akurat som ja bola na nervy....A manžela ruešim tak , že všetko čo nechal kade tade mu proste šmarim na posteľ a keď si chce ľahnuť, tak si musí upratať....😂 ake aj tak sa mu zbera často kôpka pri jeho posteli, čo už neriešim 😀