icon

9 ročný syn za rok nepribral a málo narástol

u2jana
26. okt 2020

Ahojte, syn ma 9 rokov vazi 26,5 kg, vyska 134. Minule prisiel s tym, ze je uz najmensi v triede. za minuly rok vobec nepribral. On je vsetko, ale malo. Casto nedojeda.
Neviem, ci mu kupit pikovit alebo cakat jym sa sam rozje...

alexatami
26. okt 2020

@u2jana aj môj 9 ročný syn má výšku 134cm a váhu 27kg, dr na prehliadke povedala, že kým je zdraví nech to neriešim

u2jana
autor
26. okt 2020

@alexatami vdaka, s tym istym odbila doktorka aj mna. Tak neviem, citala som, ze dieta by malo za rok pribrat 1-2 kg, co nepribral - vazi stale cca rovnako.

kristiii
26. okt 2020

@u2jana to bude asi taký vek, môj minulý rok, keď mal 9, tiež vôbec nepribral celý rok (vážil stále 28). Tento pribral konečne dve kilá. Nič moc ale aspoň čosi. A nepríde mi malý, aj môj mal cca takú výšku, aj viacero spolužiakov, to skôr ostatné deti sú v dnešnej dobe akési veľké 😆

eriksonka1234
26. okt 2020

@u2jana naozaj sa tým nestresuj. My sme boli na tom rovnako, keď nastúpil do prímy, čo už mal takmer 11 rokov mal ledva 30 kg a 143cm. Potom akoby zastal, rozbehlo sa to až v puberte. Dlho bol najmenší v triede aj z dievčat. Za 2 roky narástol potom 20cm a priamo úmerne tomu aj pribral. Chudý je stále, ale tak nemá byť po kom iný...

saja1
Autor odpoveď zmazal
u2jana
autor
26. okt 2020

@saja1 nic moc, 2cm

november1111
Odpoveď bola odstránená
vikusjk
26. okt 2020

@u2jana moja dcera ma 8 a pol roka a vazi konecne 23 kg. Do marca mala 19 kg (!!) bola ako papierik. Nechutilo jej v skolskej jedalni, nic tam nezjedla. Od marca ako zavreli skolu a stravuje sa doma, pribrala 4 kg. Tento rok som ju uz na obedy neprihlasila, nadalej sa stravuje doma. Aj tak je chudunka, ale moja mama vravi, ze aj ja som bola ako palicka a ze jej vtedy detska povedala, ze ked som zdrava, tak je to ok. Cize nie kazde dieta rastie podla tabuliek ;) Co teraz zameska, o rok mozno dozenie a vytiahne sa ti tak, ze nebudes stihat oblecenie kupovat ;)

anita1978
Odpoveď bola odstránená
saja1
Autor odpoveď zmazal
arrram
26. okt 2020

Ahojte, pridám sa k Vám, aj naše deti sú ako špagetky. Dcera má 16 rokov a váži 40 kg. Syn má 13 a cca45 kg. Pediatrička nám tiež povedala, že keď sú zdraví nemam riešiť. My s manželom sme štíhli, ja som cely život mala cca 50 kg, po pôrode a po dojčení dokonca 48kg. Lenže dcera začala študovať v UK, už pred odchodom sme si doma robili srandu, že nám ju Angličania zoberú, že jej nedávame jesť. A samozrejme nám po vstupnej prehliadke písali, že ju budú viac sledovať, má chodiť každý mesiac k sestričke na váženie a pokec ako je, či je hladná. Niekedy je, keďže nemajú desiatu a v škole je od 7,30- to maju ranajky, do 16,30. Obed má o 13 a keď má doobeda voľnú hodinu, je hladná.

u2jana
autor
26. okt 2020

Baby vdaka za odpovede. Trochu ste ma ukludnili. My sme tiez stihli, len dcera ma 12 a za posledny rok sa velmi vytiahla, tak vidim, ze ho trapi, ze on narastol len malicko. On zje vsetko, ale len tolko, kolko mu staci, ked mu nalozim viac - tak to nedoje. Kupim mu v lekarni nejaky sirup na podporu chuti do jedla a uvidime...

anita1978
Odpoveď bola odstránená
kacena4
26. okt 2020

presne ako pise anita my sme tiez isty cas meriavali a vazili syna pod dohladom dr. kedze nenapredoval kvoli ednokrinologii ci netreba nieco riesit dnes je vyssi ako my s muzom (ma 18r.) zacal sa postupne s prichadzajucou pubertou tahat do vysky neboj pride to

slavkadi
26. okt 2020

Moj skoro 8 rocny vazi 21kg a ma 128cm, a dr len skontatovala, ze je slachovity a beztukovy a viac neriesi. Zje co zje, nehladuje 😉