Ako efektívne riešiť násilie u prvákov?
Ahojte mam doma prvaka, pravidelne uz asi 3 týždne pomaly každý druhý deň doma plače (je citlivej povahy), že mu niekto v skole nadáva, minulý týždeň to prerastlo uz do fyzického násilia, jeden spolužiak ho pichol perom do boku, kde mal veľký škrabanec, trhajú mu veci z ruky, vyplazuju jazyk, dnes ho zasa niekto sotil, že si buchol zadok a skoro aj hlavu. Chcel si nájsť kamarátov a je mu to veľmi ľúto, čo je ešte v norme ako detské handrkovanie a co uz nie ? Ako to riešiť? Nechcem vyzerať ako nejaká harpia čo vypisuje učiteľke, ale keď som jej písala zato pichnutie perom, napísala mi, ze to riešila dohovorom. Dnez mi syn vravel, ze chlapec co ho sotil povedal ucitelke, ze to nespravil naschval a viac to neriesila. Ale 2 dalsie deti videli ze to naschval bolo. Syn je v triede najväčší, nerád je agresívny ale bojím sa, či bude riešiť dohovorom aj to, keď synovi uz rupnu nervy. Tiež sme sa dotahovali v škole ako decka, ale fyzické násilie je už podľa mňa moc. Poraďte ako to riešiť.
Tiež som to riešila u prvacky. Nastatie my mame dobrú učiteľku. Vyčistila tým dvom dievčatám žalúdok a odvtedy sa to neopakovalo. Dostali upozornenie že sa stretneme aj s rodičmi u riaditeľa ak neprestanú. Ale ja som to bola riešiť osobne, takze dotyčným slečnam by sa krvi nedorezal ešte má len zbadali. Určite to nie je len take záparanie, keď ide o úmyselne sacanie a podobne. Keď sa len doťahujú o hovadiny to neriešim. Nech si vydiskutujú samé
Autorka, ako sa ma syn teraz?

@anonym Ja ucitelky nechapem jednucho... Daj potom vediet, ako ste dopadli. ❤️