icon

Ako nájsť 10-ročnému synovi nových kamarátov?

michalka005
27. aug 2023

Ahojte. Nedávno sme sa presťahovali z mesta na dedinu. Mám 10 ročného syna ,ktorý chodí stále na starú školu v meste a aj do nej chodiť chce. Problém je v tom ,že tu v dedine nemá nijakých kamarátov. Na ulici máme asi jedného chlapca v jeho veku, ale aj to panikári ,keď ho za ním pošlem nech sa s ním zoznámi. Je v takom strese sa mu prihovoriť ,že radšej ani nejde. Kamarátov zo školy má ,tí ale nevedia chodiť každý deň sem za nami a takisto ani syn za nimi .Do novej školy nechodí takže ani nových spolužiakov nemá. celé zle 🙈 chcem mu pomôcť sa nejak zoznámiť s novými deťmi, avšak aj ja som skôr introvert takže mu veľmi nejdem vzorom . Poraďte prosím ako "rozbehnúť " nejaké nové kamarátstva ,nech netrčí len doma ,hlavne cez prázdniny.

hipuska
27. aug 2023

@michalka005 tak začni s ním chodiť ty. Ty si prísadni na deckom ihrysku k iným mamičkam. Predtav sa, začni kecat. Syn nech sa "potuluje". Postupne. Nepôjde to hneď. Aj keď, my sme tiež prišli na dedinu a moje deti tu nezapadli, ani si nenašli kamarátov. Proste nezapadli mentalitou.

viestta
27. aug 2023

Prihlasit ho na nejaky kruzok v dedine kde byvate? Neviem, futbal, folklorny subor alebo hasici... Tam sa zoznami aj s miestnymi detmi

anjelicek26
27. aug 2023

Moji tiez chodia do skoly mimo nasej dediny a tym padom drviva vacsina komosov daleko a musime furt vozit... ale

- hraju s detmi s dediny hadzanu
- chodia na poziarnikov

Takze vdaka tomu predsalen je par deciek, co su lokalne dostupne a s ktorymi vedia vybehnut.

Takze zmenit skolu, alebo zacat s kruzkami, inakadial cesta nepovedie... desat rocne dieta uz nie je "ideme spolu na ihrisko, vymenime si lopatky a sme kamosi do konca zivota"... v tom veku je to uz tazsie...

dadis
27. aug 2023

@michalka005 Tak sa prihovor mame toho chlapca, ci by neprisla k vam poobede na kavu, ze si chalani mozu zahrat playko, trampolinu, bazen a pod..ty sa tiez zoznamis a chalani vam pri sukniach sediet nebudu..

michalka005
autor
27. aug 2023

@anjelicek26 no veď práve ,inokedy nemal problém sa prihovoriť ale teraz ako sa blíži puberta tak stresuje ako by ho mali zodrať 😅 skúsime to asi cez tie krúžky ,aj keď šport ho tiež nebaví tak snáď budú aj iné možnosti ako futbal.
@dadis maminu toho chalana som ešte ani nevidela ,tiež som tu nová ,máme bábo takže mám čo robiť i bez tak ale niečo musím vymyslieť ... Ďakujem vám 🙂

saraxyz
27. aug 2023

@michalka005 syn chce, aby si mu hladala kamarátov?

michalka005
autor
27. aug 2023

@saraxyz nerozumiem otázke ...ja to nechcem robiť zaňho ,iba som potrebovala radu,ako ho znova zaradiť medzi deti aj keď nechodí do školy v mieste bydliska. A áno ,chce si nájsť nových kamarátov len ma obdobie že sa hanbí ozvať sa.

ivuska027
27. aug 2023

@michalka005 my sme sa tiež teraz prestahovali s 11r a 14r. Starší v pohode a mladší nič moc. Prihlásila som ich na basketbal, teraz mali 1t sustredenie v tatrách, tak sa "ľady trochu pohli". Držím palce. Viem ako sa cítiš. Treba mu nájsť mimoškolskú aktivitu v mieste bydilska, aby spoznal miestnu komunitu 🙂 od septembra skus popozerať Zušku, cvč, športové kluby 🙂

monikaaa898
Odpoveď bola odstránená
kornelies
21. sep 2023

@michalka005 Nechcem ti brat iluzie, ale velmi tazko si niekoho najde v mieste bydliska, kedze chodi do skoly v meste. To iste sa tyka deti, ktore sice byvaju na dedine od narodenia, ale navstevuju skolku v meste
V podstate dieta nie je nikde doma.