Ako opravovať chyby v prepise u prváka?
Ahojte maminy,
prosim aká je správna oprava textu pri prepise u prvákov? Dcéra sa často pomýli pri prepise. Väčšinou to preškrtne krížikom a napíše vedľa správne. Mám nesprávne slovo dať do zátvorky a preciarknut jednou čiarou? Napísať vedľa toho či nad to? Dcéru vyhresil pán ucitel, že ked bude takto preciarkovat, dostane zle známky. Ale nepovedal, ako presne opravovať.
Ďakujem.
A co tak si to vykomunikovat s ucitelom? Ako my mozme vediet ako si to predstavuje oń?
@lili2015 na edupage napíš učiteľovi
Inak to je dobra sprostost, davat nespravnu vec do zatvorky. ved to uci deti, ze zatvorku a jej obsah ignorujem. A pritom obsah v nej je dolezity aj pri citani aj v matematike.
@lili2015 na edupage napíš učiteľovi
@januska12323 edupage naša škola nemá, email na pána učiteľa nemám. Dcéra sa boji opýtať, lebo niekedy na deti pán učiteľ kričí.
Mám prváka. Nesprávne slovo, písmeno dávajú do zátvorky 🙂.
@januska12323 edupage naša škola nemá, email na pána učiteľa nemám. Dcéra sa boji opýtať, lebo niekedy na deti pán učiteľ kričí.
@lili2015 to nemáš ani t.č na učiteľa? Nekomunikujete cely školský rok s učiteľom ?
U nás majú písmenko / číslicu preškrtnút a napísať nad to správne. Mne osobne sa to takto nepáči a radšej by som bola, keby prepíše celé slovo ešte raz. Takže záleží od učiteľa. Určite im to hovoril.
@sella38 preskrtnut, jednou ciarou. Ved skrtame vsetci. kto z dospelych dava nespravny udaj do zatvorky??
@lili2015 to nemáš ani t.č na učiteľa? Nekomunikujete cely školský rok s učiteľom ?
@20erika07 ahoj, komunikujeme, ale musíme buď osobne alebo oficiálne cez riaditeľku. Toto sa mi nechce riešiť cez riaditeľku. Budem si musieť vziať pol dňa voľno a ísť sa spýtať. Ale nevadí, spýtam sa teda aj na iné a nepôjdem na rodičko.
U nás majú písmenko / číslicu preškrtnút a napísať nad to správne. Mne osobne sa to takto nepáči a radšej by som bola, keby prepíše celé slovo ešte raz. Takže záleží od učiteľa. Určite im to hovoril.
@lucy_ms ďakujem veľmi pekne. Je možné, ale dcéra to nevie. A keď má niekde zle opravené, vždy ma pri tom iba?.
Keď som učila, nesprávne slovo som kázala dať do zátvorky, chcela som aby mali správne napísané slovo v oku, nie škrtance písmen. Robia tak aj kolegyne, deti o tom samozrejme vedeli vždy.
Keď som učila, nesprávne slovo som kázala dať do zátvorky, chcela som aby mali správne napísané slovo v oku, nie škrtance písmen. Robia tak aj kolegyne, deti o tom samozrejme vedeli vždy.
@michaela329 ďakujem veľmi pekne.
@michaela329 ďakujem veľmi pekne.
@lili2015 môžeš sa ešte opýtať nejakého jej spolužiaka alebo rodiča spolužiaka

Urcite im to povedal. Nasa ma dat iba do zatvorky, nepreskrtavat. Ucitel chce vidiet aj co bolo zle a ak to je preskrtnute (nebodaj zacmarane) tak to nemusi vylustit. Nehovoriac o uprave. Spravne napisat kde sa da. Ak pise a zisti este pocas pisania, tak len da do zatvorky a napise vedla opat spravne (ak spravi opat chybu, tak dookola 😉 ). Ak to najde neskor, tak pise nad to, alebo kde sa vojde. Diktaty opravovali na cistu stranu. Nad nejaky pocet chyb, cely, inac len slova kde boli chyby. Ale zle znamky za skrtanice ucitelka nedavala, len upozornila ako to maju opravovat.