icon

Ako píšu vaši prváci diktáty?

lili777
29. feb 2016

Píšu vaše deti v prvej triede diktáty? ja neviem, či je to nejaká móda našej učiteľky, že im ich pravidelne dáva, ale dnes som fakt rozhorčená. Hneď prvý deň po prázdninách doniesol dve smutné slniečka. Moja otázka v podstate znie - aké chyby robia vaši prváci, čo je u nich "normálne"?? Teraz začal syn hovoriť R, tak samozrejme, že ho teraz napchá všade - napr. kresrí miesto kreslí alebo karnevar miesto karneval. Prípadne robí chyby typu vynechania jedného písmenka - rukvice miesto rukavice, prípadne vynechá slabiku - zavali, miesto zabávali. Neučili sa ia, ie, iu a chybou je, keď napíše tjeskali miesto tlieskali. Odkiaľ niektoré tieto veci má vôbec to dieťa vedieť?

Strana
z3
zuzana76
23. mar 2016

@timea7 ja nezastavam známky, ale systém je systém m, ja poznám školy v zahraničí, kde sa rovnako znamkuje ako u nás, Nemecko, takže je systém známok a systém bez známok, ak raz dieťa navštevuje školu kde sa znamkuje, tak to ma rešpektovať, učiteľ aj dieťa, systém známok sa využíva aj v zahraničí, to je už na zvážení zriaďovateľa školy ako je fungovanie nastavené, proti známkami nič nemám, ja som ich brala úplne normálne aj ako študentka, to ze neznamkovane deti sú na tom úplne inak s vedomosťami, to by sa tiež dalo spochybniť,

zuzana76
23. mar 2016

A nemala by som problém učiť aj v škole bez známok , zase aby nevzniklo nedorozumenie , ale ani mi neprekážajú

timea7
23. mar 2016

@zuzana76 chodia sem na preskúšanie, takže spochybniť to, že sú hóóódne popredu by bolo asi ťažké. 😉

zuzana76
24. mar 2016

@timea7 sama si písala, že to nie je neznamkovanim, ale iným spôsobom vyučovania, pozri, ja sa hádať nemienim, ja mam svoj názor, ty svoj, nikde nie je napísané, ktorý je lepší, lepšie je to, čo vyhovuje danému človeku a pri čom napreduje, ja keď až om dávala anketu v škole, tak väčšina žiakov vnímala známky pozitívne a nezrusila ich

timea7
24. mar 2016

@zuzana76 pretože sú na ne zvyknutí, nič iné nezažili, ja sa tiež nechcem hádať a rešpektujem tvoj názor, ale stojím si za svojím. Systém známkovania spôsobil bohužiaľ to, že sa decká učia pre známky, nie pre vedomosti.

Strana
z3