icon

Ako pomôcť 8 ročnému synovi, aby bol menej plačlivý a vystresovaný?

adeli79
26. sep 2016

Mám 3 synov. 10, 8 a 3 roky. Ten 8-ročný, teraz je druhák, je celkovo také citlivejšie dieťa, všetko veľmi prežíva a často sa prejavuje plačom. Keď má strach, keď sa mu niečo nepáči, keď mu niečo nedovolíme. Na druhej strane, keď ho niečo poteší, tak sa tiež teší veľmi, dáva to najavo. Ten najstarší zase nevie svoje emócie prejavovať až tak navonok, ani pozitívne, ani negatívne, On to zase dusí v sebe. prečo však píšem je to, že teda tento 8-ročný tým, že všetko prežíva tak veľmi, sa veľakrát rozplače aj v škole, napr.že si niečo zabudol. Keď má napr. písať diktát, tak je vo veľkom strese, má všetky ceruzky pobhrýzané zo stresu. Pritom doma mu prejavujeme veľa lásky, vie, že aj keby dostal zlú známku, nikto sa na neho nebude hnevať, celkovo máme doma pohodu. Chcela by som ho naučiť byť menej v strese, viac si veriť, menej sa báť. Máte nejaké dobré nápady? Ďakujem.

sunnyhoney03
26. sep 2016

navsteva psychologicky

jankapo
26. sep 2016

skuste najst nejaky kruzok, kde mu stupne sebavedomie, uvolni sa tam, zabavi, proste kde bude mat psychohygienu...moj starsi je tiez citlivejsi, vsetko preziva, nerozplace sa uz sice, ale casto povie "ja to neviem, nedokazem, som blby..."...zacal chodil na floorball, jedna pochvala od trenera sa vyrovnala 100 mojim...s tym zabudanim u nas pomohlo, ked som ja nieco zabudla, tak som mu povedala, ze aha..aj dospeli zabudaju, nic sa nedeje, vyriesi sa to takto alebo takto...tieto banality ho naucit ze to sa stava aj dospelym a o nic nejde...(ak to nie je na dennom poriadku a z lajdactva cisteho)

adeli79
autor
26. sep 2016

chodí na tenis aj na výtvarnú. je veľmi pohybovo nadaný. aj rôzne ceny už povyhrával. máva lepšie obdobia, keď aj 2 mesiace je ok, teraz zase horšie. pripisujem to začiatku škol.roka. a ďakujem. 🙂

missdiva
Autor odpoveď zmazal
kenzom
26. sep 2016

Skús mu dávať doma diktaty/ aby si bol sám sebou istý a aj sa naučil zvládnuť stres~ kazdoddennost by tomu pomohla. ...tiež by som nezvládla šoférovať keby som nesoferovala každý deň hoci len pár km~ začiatky sú ťažké. ...

saurian
26. sep 2016

aj nas je taky precitlively, ale ako-tak to uz zvladame. pomohlo to ze sme nasli zabavu, konicek kde vynikol a akoby mu to zdvihlo sebavedomie. plus sme brali doplnky vyzivy, homeo na podporu, resp. stabilizovanie nerv.sustavy, to bereime aj teraz pri nastupe do skoly (je prvacik). okrem toho samozrejme ho podporujeme v tom co mu ide, a taka klasicka vychova.

pribinak
27. sep 2016

Myslim, ze psycholog je dobry napad, zrejme ma sám na sebe velmi vysoké nároky a je potom v strese, ze nebude najlepsi a sklame sám seba