Ako pomôcť prváčikovi s epilepsiou zvládať učivo?
Ahojte. Potrebovala by som poradiť ohľadom môjho syna prváčika. Už neviem ako ďalej. Ešte len začala škola a ja som už úplne zúfala 😢 . Syn má epilepsiu a začal chodiť do normálnej školy a vidím na ňom že to nezvláda. Už sa učia písmenká A a I a jemu sa to už pletie a to nehovorím o matematike a písaní . Už sme navštívili špeciálnu poradňu ale zatiaľ neviem ešte na čom sme lebo na dalšie sedenie ideme až 18.10. a ja neviem čo bude dovtedy. Ak máte niekto skúsenosti s takýmito detičkami tak mi dajte vedieť.
@silvia0412 ale teraz maju dost prisnu ucitelku.kazdy to o nej hovori
@maminuska ake myslis zachvaty?
@00vladka00 epileptické
@maminuska ale ved ona to nema
@00vladka00 tak to som napríklad nevedela, no nečítala som celkom tvoje príspevky, ja som bola v tom že ked si v tejto téme že aj tvoja dcéra ma epi. 🙂
Premrštená záťaž na epileptika môže vyvolat seriu záchvatov , ktoré sa môžu lenťažko zastavovat a vtedy dieta ni ej evzdelávatelné ani v bežnej základke.
@maminuska TO NIC.LEN SOM SA CHCELA PODELIT O MOJE PROBLEMY S NIEKIM.
@silvia0412
skus sa poradit s odbornikmi.....
a netlacit ho.....
ono to pride samo urcite bude dobre len potrebuje cas....
neni doma nieco take ze v skole by sa mu venovala ucitelka osobne???
@monika15 ako som už písala, venujeme sa mu dosť niekedy mi to pripadá že až moc, ale v novembri nastúpi do špeciálnej školy tak uvidíme.
@silvia0412
ja myslim v tej skole ze ci tam neni jeden ucitel co by bol s deitatom.......
aby nemusel ist inde.... ked je skolda dobra...
to ze sa ty venujes tak o tom neni pochyb 🙂)))
@monika15 ja som pochopila že sa pýtaš na školu. Ale on by potreboval učiteľa ktorý by sa venoval iba jemu. A jeho učiteľka to s takýmito deťmi nevie, tak dáva ruky od toho preč. A pritom som si myslela že mu pomôže sa aklimatizovať.
@silvia0412
vsak prave to , hrozne... to skolstvo... mali by mat niekoho kto by sa tomu venoval....
@monika15 no na Slovensku je to tak, my sme rozmýšľali aj na integráciou ale s jeho výsledkami by to vraj nebolo vhodné tak uvidíme ako to dopadne.
@silvia0412
drzim palce..... 🙂
@monika15 díky 🙂
No tak dnes sme boli pozrieť a zaniesť papiere do tej špeciálnej školy. Máme z toho zmiešané pocity. Škola vyzerá dobre, aj jeho nastavajúca trieda vyzerá o.k. V tej triede čo sme boli pozrieť boli 3 deti a dve ešte chýbali. Oproti normálnej škole idú omnoho pomalšie ešte robili len prvé čiary. V piatok sa tam pôjdeme pozrieť aj s Maťkom a v pondelok by mal už nastúpiť tak som veľmi zvedavá či sa mu tam bude páčiť.
@silvia0412 tak mu prajem v novéj škole vela úspechov .Tak my sme u psychologičky dopadli asi tak že nás čaká ešte viac vyšetrení u špecialnej psychologičky s tým že malý ma podozrenie na poruchu sústredenia
@danielik79 díky moc. Dnes tam bol aj on s nami sa pozrieť a veľmi sa mu tam páčilo, riaditeľka super aj jeho triedna tak uvidíme dokedy mu to vydrží. A od pondelka už nastupuje naostro.
@silvia0412 tak to je super a teší ma že sa mu páči nás ako som písala čakajú dalšie vyšetrenia a potom uvidíme.Môj sa teraz posledne rozmigrenoval a malú mám furt chorú tak sa trošku trápime
@danielik79 tak to máte tiež doma pestré, a malý má migrény zo školy ? A maličkej čo je.
@silvia0412 malý má migreny pri každéj zmene počasia ale aj ked robia viac v škole . Teraz začali spájať a už začínajú čítať aj slová ako mama má Emu a doplnujú s obrázkami aj mu to ide ale voliako ho to viac vyčerpáva po obede mi začal spávať....čo nebolo u neho zvykom.A maléj sa zas opakuje laryngitída
@danielik79 no aj môjmu malému sa asi zase vracia laryngitída. A Matej je tiež unavený ked príde zo školy tak som zvedavá či mu to tam bude prospievať také volnejšie tempo.
Ahoj baby tak dnes tu píšem po prvý krát, mám staršieho synčeka Tobiaska v apríli bude mať 6, bol to vysnívaní chlapček no, keď mal Tobiasko 2 roky prišla tá hrozná epilepsia, boli sme skoro pol roka v nemocnici bolo to peklo až prišiel "anjel" Pán primár Bratský úžasný jedinečný lekár, človek v jednej osobe ktorému sa podaril zázrak, Tobiasko po pol roku keď sme neboli jeden deň kedy nemal záchvat, malý ,veľký bolo ich aj sto na deň bolo to hrozné, bol zdravé dieťa nikdy žiadny problém až v jeden deň záchvaty zmizli, už sú vyše dva roky čo sme nemali ani jeden záchvat Ďakujem Pánu Bohu a Pánu primárovi Bratskému a celému kolektívu neurologickej detskej nemocnice v Košiciach všetci boli úžasný.
No dnes ma trápia iné veci a to hlavne to, že Tobiasko by mal nastúpiť v septembri do školy a vôbec nevie farby, maľovanie kreslenie nezáujem a netuším či si to mám spájať s epilepsiou ale pravdepodobne áno...som s toho trošku smutná no pevne verím, že keď sme zvládli peklo tak zvládneme aj túto vec...baby prosím ak mi viete poradiť alebo ma nasmerovať tak Vám budem veľmi vďačná...Zdenka
@zdenuliatkopa a neabsolvovali ste komplexné psychologické vyšetrenie na určenie veku podľa celkového vývinu /grafomotorická oblasť, hrubá a jemná motorika, mentálny vek, atď./? Ak nie, určite určite odporúčam a zvážila by som prípadný odklad.
@belasy_motylik ďakujem veľmi pekne, psychologičku sme navštívili len raz no ona sa s ním len tak rozprávala teraz mám ísť znovu za ňou tak určite ju požiadam o tieto vyšetrenia ďakujem
@zdenuliatkopa niet za čo 🙂 Napíšem ti IP 😉
Nas zivot s epilepsiou - lezim na nemocnicnej posteli s mojim synom a rozmyslam, co vsetko nas caka....Pred par dnami nam po viacerych zachvatoch stanovili tuto diagnozu. Popravde, mam o nej par informacii ale viete ake sme my mamy, chceme vsetko lepsie ako sa to len najlepsie da. Preto som prisla s napadom vytvorit tuto skupinu, kde by sme si mohli povymienat rady, informacie a pozitivnu energiu v boji s touto diagnozou. Spolubojovnicky, rada vas tu privitam 😊
https://www.modrykonik.sk/group/9776/

@silvia0412
@00vladka00 a nebojíte sa že týmto môžete vyprovokovat zachvaty? V špeciálnej deti maju svoj režim , idu pomaličky, nikto sa im nevysmieva .