Ako pomôcť uzkostlivej dcére prekonať strach?
Zienky obraciam sa k vam po radu. Riesime to sice uz s detskym psychologom. Ale tam sme zatial boli len raz a aj to bez dcery a najblizsi termin mame az v novembri, uz aj s malou. Dcera bude mat o par dni 7 rokov. Nastupila teraz do skoly, kam sa strasne tesila. Vcera im ale rozpravali ze co robi v pripade poziaru, pri nahlaseni bomby a tie ostatne veci ohladom bezpecnosti. Ju to natolko vystrasilo ze by mohla skola horiet alebo by tam mohla byt bomba ze uz v druzine plakala. Cele popoludnie poplakavala, vravela ze nechce ist viacej do skoly lebo sa boji, tak sa chudera vystresovala ze az brusko zacalo boliet. Samozrejme dnes rano opat plac, nechcela ani lebo ju zase vraj boli brusko. Viem ze to ma len z nervov. V lete sme boli na jednej akcii a tam bola ukazka policajnej prace kde aj strielali zo zbrani. Ju to tak vydesilo ze odvtedy odmieta spat v detskej izbe a spi so mnou v spalni ale navyse ju este aj musim drzat za ruky. Mala 2x riadne zachvaty paniky, 1x ked po tom incidente nechcela spat nadalej v detskej, tak sa tak vyhecovala ze sa uz nevedela ani nadychnut a 2x mala zachvat ked prisla silna burska so silnym vetriskom, vtedy vravela ze ju az na hrudi boli. Psycho nam poradila ze jej mame vysvetlit ze chapeme ze aa boji ze to pre nu muselo byt velmi stresujuce. To vsetko robime aj ju uistujeme ze s nami sa jej nic zle nestane a ked tam jie sme my, su tam pani ucitelky. Ale mam pocit ze je ho malo, ze to nepomaha. A je mi jej strasne luto ked vidim do akeho stavu sa dokaze a tak rada by som jej pomohla ale neviem ako… pani ucitelke aom dnes celu situaciu vysvetlila. Viete nieoc poradit?
Psycholog je veľmi dobrý nápad a ja synovi dávam homeopatikum Sedatif a máme aj Bachove kvapky.
@letfenixa nerada by som uz do 7rocnej pchala nejake lieky na ukludnenie, aj ked su to homeopatika. Radsej by som problem vyriesila ako len potlacala priznaky liecivom…
@anonym_autor snažila som sa poradiť, samozrejme si sprav ako chceš.
@letfenixa som samozrejme vdacna za to ze si si nasla a poradila 😊, ale ako som pisala uprednostnila by som keby som jej pomohla v jej hlavicke tento prehnany strach poriesit 😊
Chudatko,musela sa riadne vyľakať😥. Podľa mňa pomôže len čas a keď si v triede nájde kamarátky a bude vidieť, že nik z nich sa nebojí, tak sama si to v hlavičke "uprace".
Chudatko,musela sa riadne vyľakať😥. Podľa mňa pomôže len čas a keď si v triede nájde kamarátky a bude vidieť, že nik z nich sa nebojí, tak sama si to v hlavičke "uprace".
@7miriam77 ma tam najlepsiu kamosky zo skolky ako aj dalsich spoluziakov zo skolky. Ja v to pevne dufam ze ked bude vidiet ze je tam bezpecne ze to prejde…
@7miriam77 ma tam najlepsiu kamosky zo skolky ako aj dalsich spoluziakov zo skolky. Ja v to pevne dufam ze ked bude vidiet ze je tam bezpecne ze to prejde…
@anonym_autor držím palce, aby to bolo čím skôr...Pribudnú jej aj školské povinnosti a učenie, tak snáď príde na iné myšlienky 🍀🍀🍀🍀🍀
@anonym_autor úzkosti často spôsobuje nedostatok minerálov a vitamínov v tele.
Dopĺňajte detské magnézium, uvoľní úzkosti a napätie v tele + medovka, kamilky.... čaje, v lekárni kúpiš upokojujúce čaje pre deti.
Hlavne jej upravte stravu. Výrazne obmedzte sladkosti a sladké jedlá, cukor zhoršuje úzkostné stavy, nahraďte ich ovocím, pridajte viac zeleniny, omega3 a probiotické potraviny (biely jogurt a acidko bez cukru, kefír, bryndzu-pomazánku). Vylúčte priemyselne spracované potraviny a polotovary, neobsahujú žiadne živiny len chémiu.
@letfenixa nerada by som uz do 7rocnej pchala nejake lieky na ukludnenie, aj ked su to homeopatika. Radsej by som problem vyriesila ako len potlacala priznaky liecivom…
@anonym_autor homeopatika mozes - to je pohar vody... takze to jej neublizi 🙂 🙂
@anonym_autor homeopatika mozes - to je pohar vody... takze to jej neublizi 🙂 🙂
@anonym_3ab7bc napisem to takto, ako vedec na homeopatika neverim 🤣🤣, takze nebudem nechavat v lekarni peniaze za nic 😊
@anonym_3ab7bc napisem to takto, ako vedec na homeopatika neverim 🤣🤣, takze nebudem nechavat v lekarni peniaze za nic 😊
@anonym_autor ved doma pohar vody 🙂 🙂... s cukrom ked tak ci co to tam rozpustaju... 🙂 🙂
@anonym_autor ved doma pohar vody 🙂 🙂... s cukrom ked tak ci co to tam rozpustaju... 🙂 🙂
@anonym_3ab7bc 🤣🤣🤣
@anonym_autor toto ma realne uzkosti a panicke ataky, su na to techniky, ako sa "uzmenit", ale toto rieste s psyxhilogickou, zacala skola, tam je aj skolska, tam sa dostanete skor, dovtedy si vela bapozeraj a nacitaj a hlavne to nepodcenuj. Mne sa to objavilo v 39 a v zivote by som neverila, aky tazky tento stav je.
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=p5-uxDlADf8@anonym_autor toto ma realne uzkosti a panicke ataky, su na to techniky, ako sa "uzmenit", ale toto rieste s psyxhilogickou, zacala skola, tam je aj skolska, tam sa dostanete skor, dovtedy si vela bapozeraj a nacitaj a hlavne to nepodcenuj. Mne sa to objavilo v 39 a v zivote by som neverila, aky tazky tento stav je.
@victoriab tiez som prekonala uzkosti a panicke ataky. Ich skola nema skolsku psychologicku, my to riesime pomimo uz ale ten termin je aky je, zial, dakujem za video, pozriem
@victoriab tiez som prekonala uzkosti a panicke ataky. Ich skola nema skolsku psychologicku, my to riesime pomimo uz ale ten termin je aky je, zial, dakujem za video, pozriem
@anonym_autor tak potom je cast aj na tebe, popozeraj si, dnes je vela reelsiek, videi dostuonych, pripadne ja som vyhladala ipcko a oni robia normalne psychologicke stretka ako "prvu pomoc" a tam dostanes termin skor, oni dokonca vedia tie stretka robit, dokym nenajdes psychologicku, kde budes lravidelne chodit, cize uecite ich vyhladaj, ja som presne skrz to skoncila tam, lebo uz som mala pocit, ze ja toto neviem zvladnut. A ak ide o dieta, o to viac. Jednoducho sa nieco stalo a spustilo sa to. A ak s tym mas skusensost, tak vies pochppit. Ake tazke pre nas dospelyxh je to nieto este lre dieta. Drzim palce ❤️ to video je super dava tam dobre techniky, ale tie sedenia u psychologa musia byt, to musote riesit.

Psycholog je veľmi dobrý nápad a ja synovi dávam homeopatikum Sedatif a máme aj Bachove kvapky.