icon

Ako prebieha zápis do prvého ročníka?

21. feb 2025

Ahojte,ako prebieha zápis do 1.rocnika?
Mám už dospelé deti a neviem čo sa odvtedy zmenilo.Písu na stránke školy že treba vyplniť elektronickú prihlášku,vytlačiť a podpísať obaja rodičia a doniesť na zápis.Plus doniesť rodný list dieťaťa, občianske preukazy rodičov na kontrolu a peniaze na kúpu pomôcky.Staci ak pôjdem ja ako matka s dieťaťom do školy?Alebo musia tam ísť obaja rodičia?Manžel nebude doma,robí na celé dni.

zuzkaa1991
21. feb 2025

Zavolajte do školy ale bolo este tlačivo co jeden rodic dava suhlas ze staci jeden rodic na zapise.ale to musite mat osetrene skor urcite zavolajte v aprili do školy poprípade budúci mesiac a. Presne vam poradia a nasmeruju

mmoonna
21. feb 2025

U nás stačí jeden rodič. Na zápise sú zväčša 2 učiteľky. Jedna vybavuje s rodičom papiere a druhá sa venuje dieťaťu. Nie o spočíta, pomenuje farby a podobné jednoduché veci.

autor
21. feb 2025

@zuzkaa1991 Čo si pamätám si staršími chlapcami som bola iba sama na zápise,len teraz kamarátka tvrdí že musí ísť aj otec že bez neho nedá sa dieťa zapísať do školy.To ako vážne?A keď otec nemôže lebo pracuje tak čo má kvôli tomu si zobrať voľno,ako nechápem.

autor
21. feb 2025

@mmoonna Stačí jeden rodič ale na papieri musia byť obaja rodičia napísané áno?Nechápem prečo písali že treba si doniesť aj občiansky preukaz na kontrolu,keďže manžel bude v práci tak automaticky bude mať občiansky pri sebe.Ci to mám odfotiť jeho OP a ukázať to v škole?

mmoonna
21. feb 2025

Áno, na papieri obidvaja,ale u nás väčšinou chodí len jeden rodič. Podľa mňa stačí len tvoj op, hádam nebudeš nosiť mužov. Pre istotu si ho prefot a hotovo

oliali
21. feb 2025

Ja som bola sama minuly rok, manzel tam nemusel byt pritomny

nikaeli
21. feb 2025

Minulý rok sme boli obaja, dokonca sme boli pozvaní na konkrétny čas. Obaja sme sa museli podpísať na všetky dokumenty. Zápis prebieha väčšinou poobede, niekde majú aj Deň otvorených dverí (v sobotu), aj vtedy môžeš dieťa zapísať. Jedným z dôvodov, prečo zaviedli pravidlo oboch rodičov je aj ten, že niektorí rozvedení rodičia sa nevedia dohodnúť a robia si prieky aj pri takýchto veciach. Zažila som si to staršou pri prihláške na SŠ, keď ex nesúhlasil so školou, ktorú si vybrala. Ak manžel nemôže prísť, informuj sa v škole, aký je postup.

zuzkaa1991
21. feb 2025

Pisem kazda škola ma asi inac my sme mali piatokna sobotu zapis....tiez u nas tazko s manželom.....ale viem ze.sa riešilo nejaky.papier.....ako som pisala radsej sa informujte na danej skole kde chcete zapisat dieta

euka210
21. feb 2025

Staci jeden rodic, prihlasku podpisete obaja a donesies na zapis. Neviem naco tam treba oboch rodicov, ked moj bol v praci, rovnako som sla sama s dietatom.

autor
21. feb 2025

My máme zápis v stredu a štvrtok od 14 do 18 hodín,len manžel robí chodí preč na týždňovky.

zuzanaete
21. feb 2025

Manzel vyplnak tusim este nejake tlacivo, kedze nesiel na zapis osobne. Pozri si vsetky dokumenty, co skola dala k zapisu.