Ako reagovať na kritiku oslobodenia od telesnej výchovy?
Mám dieťa stredoškoláka zťp kvôli onkologickému ochoreniu, pre ktoré som žiadala oslobodenie od telesnej výchovy. Onkológ odporúčal úplne oslobodenie vzhľadom na diagnózu. Škola je s tým ok. Dieťa necvičí.
Stala sa taká vec, že sesternica stretla cez obednajšiu prestávku moje dieťa v potravinách. Ona sa pýtala, že prečo nie je v škole, tak sa dozvedela o oslobodení.
Sesternica ktorá pracuje na školskej inšpekcii, (neviem presne na akej pozícii)mi vzápätí volala, že ako som sa opovážila dať oslobodiť dieťa, že aká dôležitá je telesná výchova, že aký dôležitý je pohyb, že to budeme ľutovať, že potom ani ostatní žiaci nebudú chcieť cvičiť, že sa to rozmôže ako huby po daždi... siahodlhý monológ, až nakoniec sa mi vybil mobil. Keď som si večer nabila mobil skúšala som jej volať ale nebola v dosahu. Potom som to vzdala.
Podľa fotiek zo sociálnych sietí nie sú na SVK. Ona vie, že dieťa bolo choré.
Čo by ste jej povedali vy? Môže to nejak ublížiť škole? Nechcem aby malo moje diy kvôli nej v škole dusno.
tak tu ti dali priklad toho ako sa branit pred sprskou sliepok kt sa staraju do toho,na co sa ich aj tak nik nepytal ... hold po svete aj taky ludia behaju .. musis sa ich naucit bud ignorovat ,alebo zastavit hned na zaciatku ... kazdopadne hadat sa s nimi a obhajovat nema zmyslek,lebo to sa akurat tak dostanes na ich pod/uroven ...
Úplne súhlasím s
@ukgirls kašlať na ňu
Inak baby ved autorka písala že tam bol cez pauzu, tak ako čo mu majú spolužiaci závidieť keď môžu ist aj oni ? my sme bežne chodievali do obchodíku pri škole cez veľkú prestávku všetci. A zakazane sme to teda nemali.
@anjelicek26 tak ktovie....odrazu pise, ze tam chodia aj ini studenti...mozno vobec nebola problemom telesna a jej olsobodenie, ale to, ze bol v bufete, kde nemal co robit a autorka chcela poukazat na zlu sesternicu, ktorej vadi, ze je oslobodeny
@konikmodry111 ved prave to an tom znie podozrivo...naco sa vyhovaral an oslobodenie?
@gelifil možno sa len dali do reči 🤷♀️
Škola je za dieťa počas vyučovania zodpovedná, keďže študenti nie sú plnoletí....takže z toho že študenti chodia do potravín počas vyučovania, z toho môže mať škola problém, ale to sa teba netýka, to je problém školy že to umožňuje.....z toho oslobodenia z toho žiadny problém byť nemôže, máte predsa papier od lekára.....sestretnicu by som poslala do teplých krajín, lekár cvičiť a námahu vzhľadom na diagnózu neodporúča a hotovo....
Prosim ta, posli sesterku kludne do prdele. Nie je to jej starost. Je to iba medzi tebou, dietatom a skolou. Nikomu nic viac vysvetlovat nemuses. Bodka. A nech sa aj na hlavy postavi.
@lonely66 moja dcera je oslobodena od TV uz roky, medzi tym bola na 3 skolach a ziadna nam neposlala oficialny papier… iba v Edupage 🤷♀️ Mozno ma kazda skola svoje postupy? Napr v dcerinej dkoke mozu pocas vyucovsnia skoulu opustit ti, co su 18+.
Autorka - sesternicu do jeho oslobodenia nic. O tom rozhoduje lekar.
@anjelicek26 ale no, nehovorime o 2 rocnych detoch. Jeho spoluziaci jednoducho musia prezit, ak on pride s bagetou a obi, chudata, cvicia….
Prečo to tak prežívaš? Ako matka si nemusím obhájiť pred nikým takéto kroky, ak som s tým sama stotožnená.
Povedala by som jej len toľko že vieš že pohyb je dôležitý ale lekár vzhľadom na diagnózu rozhodol proti telesnej a viac sa s ňou nebavila. To nie je jej starost
Napísala by som jej, že tak bolo urobené na odporúčanie onkológia a ona nie je lekár, aby to mohla posudzovať, takže ju prosíte, aby to nechala na odborníkov. A viac by som to s ňou neriešila. Čo to je za osobu, omg
Ja nechápem že píšeš že ho stretla vzápätí ti volala a potom hneď na to je v zahraničí.... Nechápem to vôbec... Ale k téme.... Pri jej siahodlhom rozhovore by som ju nechala nech dokončí svoj monológ poslala ju do riti a nech sa stará o seba a svoje dieťa ... Dovi dopo

Ahoj, to snad nemyslela vazne, ze ostatne deti teraz nebudu chciet cvicit... vsak hadam v kazdej triede je niekto, kto nemoze cvicit.aj za nasich cias sme mali takych spoluziakov a vsetci sme chapali, ze oni cvicit nemozu, ale my ano...
Si ju mala stopnut vo fone, ze snad nechce odporovat odporuceniu lekara a navyse co ju do toho. A ak mala nastartovany ton, tak si jej rovno mohla povedat, ze sa o tom mozete porozpravat neskor, ked sa ukludni