icon

Ako reagovať na zlomyseľné šepkanie medzi deťmi?

28. okt 2020

Pekný večer všetkým,
máte niekto tip, radu, možno skúsenosť, že ako reagovať na zlomyselné šepkanie u detí???
Ako dospelí, akú radu by ste dali dieťaťu v školskom veku, keď ho trápi šepkanie kamarátov o ňom? A po šepkaní je väčšinou smiech. Resp. výsmech?!

petra9517
28. okt 2020

Tu ide už o mierny stupeň šikany. Pozor na to.

slobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
diaalex
28. okt 2020

Od toho závisí o čo ide ... napr sestra mala ako babetko náročnú operáciu a ma veľkú jazvu na bruchu, ktorá s ňou rastie - my sme to vysvetľovali tak, že je jedinečná a deti jej len závidia... zato šepkajú, lebo oni také nemajú
Keď nám zomrel v lete ocko tak sme jej vysvetlili, že mnohé deti majú rozvedených rodičov, ockovia s nimi nežijú, rodičia si ich pohadzujú, no ona má nás, pevné body ...

miadi
29. okt 2020

Toto kamarati nerobia. Drazdia ho a provokuju trapia ho vidia ze mu zranuju city. Povedz mu ze oni maju nejaky problem. A nech ich ignoruje a ide prec od nich ked to robia. Ked uvidia niekolko x ze ich pokus ho nezranil nezaujima ho., tak ich to prestane bavit. Mal by sa skusit viac kamaratit s detmi ktore toto nerobia. Ak chcu byt jeho kamarati musia stym prestat alebo dovi dopo.

pininka1
29. okt 2020

Hlavne vysvetlit dietatu ze nie vsetci su dobri a nie kazdy s nim stale bude super vychadzat. Ja som si to uzila na zakladnej az az, najvyssia z triedy a este jedina ryšava. Deti mi to nechali vyzrat a poriadne, ale som tu, naucila som sa spoliehat hlavne sama na seba a selektovat si kamaratov.

bublinkai
29. okt 2020

@pipinka20 .... no pekne 😂

miamie
30. okt 2020

@pininka1 poznam. A este k tomu mat pehy...