Ako riešiť neohlásené akcie mimo školy?
Prosím, ako to štandardne funguje? Syn je prvák a od začiatku roka sa mi už 3x stalo, že v rámci vyučovania neboli v škole. Nechodí do družiny, prišla som ho vyzdvihnúť a od upratovačky sa dozviem, že išli na oslavu nejakého výročia a prídu asi za pol hodiny. Prídem ho vyzdvihnúť k zubárovi a zistím, že sa išli modliť ruženec a na omšu do kostola vzdialeného 20 minút. Ešte raz boli v seniorskom zariadení v rámci Úcty k starším. Nemám s tým problém, nech chodí, ale nemala by nás škola o týchto aktivitách mimo areál informovať? Aby som ho nehľadala po celom meste? Mám aj iné deti a potrebujem si nejako rozumne zorganizovať čas.
Vieme dopredu o vsetkych akciach cez vyucovanie aj cez druzinu.
@zuzana76 neviem, ktoré vadia rodičom, ale škola neinformovala o žiadnych, ani tých "ateistickych" , alebo ako ich mám nazvať. Proste neviem, kde mám dieťa. Že mu napríklad ráno vezmem mokrý dáždnik, že mu ho prinesiem, keď prídem na škole. A oni niekam odídu, kde mi dieťa zleje dážď.
to je chyba, musia posielat informovane suhlasy
nas informuju o vsetkom, o VSETKOM. Inac vcera hovoril ten minister Drucker, ze skoly budu MUSIET ziadat od januara VZDY informovany suhlas na mimoskolske akcie nesuvisiace s vyucovacim procesom, kvoli tej afere na gymnaziu, co boli na spomienkovej akcii k tym vrazdam v Teplarni. Takze ak od januara nebudu davat ten informovany suhlas, mozes sa oficialne uz stazovat asi zriadovatelovi, pripadne vyssie
@traktor prosim? Ze prečo by to mala oznamovať? Keď niekto nesie dieťa do školy tak očakáva ze sa tam aj nachádza, či? Keby sa mu niečo stalo na takejto mimoškolskej aktivite tak by som bola zvedavá ako by sa bleskovo zmenil tento tvoj “načo by to mala oznamovať” názor. A nie, vláčiť deti po kostoloch namiesto matematiky nie je vyučovanie bezohladu na to ze ide o cirkevnú školu.
@bonboniera cirkevna skola ma v stanovach, ze vykonava aj cinnost cirkevneho zamerania, ano, aj na ukor matematiky, kazdy tyzden mi sice pride casto, ale raz mesacne ok. Pri zapise do skoly sa rodicia zavazuju k respektovaniu vsetkych cirkevnych aktivit.
Vzdy vieme o vsetkych akciach, ktore sa deju mimo podu skoly. Aj ked idu len do blbej kniznice, ktoru maju par krokov od budovy skoly. Co sa tyka druziny, sme oboznameni s tym, ze pondelky, stredy a piatky v case 14-15.00 chodia na prechadzku, tak vtedy deti nemame vyzdvihovat.
Keby sa mi stalo opakovane, ze pridem vyzdvihnut dieta a nie su v skole, pricom o tom nemam info, mala by som nervy a urcite by som to riesila s triednym ucitelom. Takze si myslim, ze sa rozculujes opravnene a urcite to ries.
@lonely66 mne to diskriminacne nepride. Aj ty mozes zacat verit a ucit na cirkevnej skole. Ale ved statne skoly siria svetske zalezitosti, resp veci, ktore maju od viery dost daleko, napr joga (s tym sa na cirkevnej skole nestretnes), navstevy politikov (taktiez velmi raritne na cirkevnej skole)
@lonely66 nemozu byt financovane len cirkvou, pochop. Moje dane idu tiez do spolocneho rozpoctu a ja si prajem pre svoje deti vzdelanie na cirkevnej skole. Tym padom by mne teda mali vratit polozku z dane, ktora ide na vzdelavanie a ja ju teda posuniem cirkvi. Potom aj statna skola dostane menej, lebo vlastne moja dan by isla na cirkevnu skolu.
@lonely66 predstav si, ze necitim, ja splnam podmienky na ucitela oboch skol, pracovala som na oboch typoch skol. Ano, spravodlive by bolo, aby isli dane rodicov priamo na ten typ skol, ktory ich deti navstevuju. Nevybijaj si na mne frustraciu, ze ta nevzali ucit asi na cirkevnu skolu. Ja som z takej skoly odisla, bola som na statnej a predstav si, uz nebudem posobit v skolstve vobec. Mam vyse 25 rocnu prax, takze tiez viem porovnat.
@zuzana76 dakujem za ozrejmenie
@traktor akoze preco by to mala skola oznamovat? 🤦🏼♀️ no asi preto, aby bol rodic informovani, kde sa jeho dieta nachadza a nie ze rano ho pdnesie do skoly a ked po neho pride pol hodiny po vyucovani, tak tam nie je.
Nie je to podla mna ok. My vieme o uplne kazdej akcii, ak idu mimo skoly s presnymi casmi, kedy odchadzaju a kedy budu spat. Vzdy nam to oznamia cez edupage. To si pekne robia co chcu. Urcite by som slusne napisala ucitelke,pripadne aj vedeniu,ze mi maju take veci oznamovat.Pripadne by som sa skusila opytat aj inych rodicov a ziadat to spolu.
My vzdy cez Edupage dostaneme informovany suhlas, ktory podpisujeme. Alebo minimalne info ze idu vystupovat do kulturneho domu alebo do kostola a pod.

a ktore aktivity lezu rodicom na nervy? len ti nabozenske? aj moje deti chodia na cirkevnu skolu a ja som rada, je tam citit "ducha" skoly, su taki stmelenejsi oproti statnej skole (na statnej ucim ). ak len tie nabozenske, tak chyba rodicov, ktori sa nezzili so zameranim aviziou skoly. Ak je aj vela inych vzdelavacich aktivit a deti pomaly uz nemaju bezne vyucovanie, tak treba riesit na rodicovskom, aby sa obmedzili rozne ine akcie.