Ako riešiť neohlásené akcie mimo školy?
Prosím, ako to štandardne funguje? Syn je prvák a od začiatku roka sa mi už 3x stalo, že v rámci vyučovania neboli v škole. Nechodí do družiny, prišla som ho vyzdvihnúť a od upratovačky sa dozviem, že išli na oslavu nejakého výročia a prídu asi za pol hodiny. Prídem ho vyzdvihnúť k zubárovi a zistím, že sa išli modliť ruženec a na omšu do kostola vzdialeného 20 minút. Ešte raz boli v seniorskom zariadení v rámci Úcty k starším. Nemám s tým problém, nech chodí, ale nemala by nás škola o týchto aktivitách mimo areál informovať? Aby som ho nehľadala po celom meste? Mám aj iné deti a potrebujem si nejako rozumne zorganizovať čas.
@lonely66 ja by som napr aj zrusila predmet nabozenstvo na statnej skole. Ale mohlo by sa stat, ze viac deti zo statnych skol by preslo do cirkevnych. Ak byt spravodlivy, tak ano, dotacie prerozdelovat podla prispevkov danovych poplatnikov a toho ktoru skolu ich deti navstevuju. Ale poviem ti jednu vec. Na statne skoly chodi dost vela deti "ludi na davkach", ktori nic neprodukuju, ale sami poberaju davky. Do skoly mojich deti chodia deti rodicov lekarov, pravnikov, podnikatelov atd... Co myslis, kto odvadza viac dani? Nema taky rodic pravo teda rozhodnut kam pojdu jeho peniaze?
@lonely66 my sme statna mestska skola a nabozenstvo ma asi 1/3 ziakov z triedy, niekde takmer polovica cize od 9 - 14 ziakov chodi na nabozenstvo z triedy, jasne urcite su aj triedy kde mozno len okolo 5 ziakov z nejakych 25, nemam zase az taky prehlad, ale co sme si porovnavali zhruba v kabinete tak to vychadza takmer na tu poloviu, alebo jednu tretinu. Tym, ze na cirkevnu skolu chodia ziaci, ktori maju aj take rodinne zazemie, tak je na cirkevnych skolach menej destruktivnych vplyvov, samozrejme ze su aj tam problemovi ziaci, ale na statnej ZS mas aj triedy, kde pomaly lupou musis hladat ziaka ako to napisat - slusneho. Z takehoto dovodu aj preto mnohi rodicia vyhladavaju skoly, kde aspon prebieha aka taka selekcia, co na spadovej skole nie je. Preto cirkevne skoly buducnost maju, to nie je len o nabozenstve, to je o aktivnych rodicoch, spolocenstve rodicov, ucitelov a ziakov, spolocnych akciach. Samozrejme, ze tak isto su aj dobre statne skoly, ale asi skor nejake mensie, kde nie je vela problemovych ziakov.
@lonely66 presne toto som cakala, ze cirkevna skola = automatocky prevychova zlych deti, ja mam uplne inu skusenost. Suhlasim, ze cirkevne skoly by nemali brat deti z neveriacich rodin. Ja by som zase nedala deti na statnu skolu, kde momentalne posobim. Ale ako vravim, mestska velka skola - kolos a sidlisko s problematickymi rodinami, bohuzial.
Nám minulý rok učiteľka cez edupage hlásila ešte prechádzku počas prvouky... Tento rok boli zatiaľ len na dopravnom ihrisku a na brannom a to samozrejme na edupage bolo

@lonely66 mňa prekvapuje, že neveriaci učiteľ má vôbec chuť učiť na cirkevnej škole, veď ak je neveriaci, malo by mu vadiť jej, podľa neho, nezmyselné zameranie, nie?A
@zuzana76 má pravdu, cítiť z teba frustráciu na kilometer... Autorka, všetky školy, s ktorými som prišla do styku, bez ohľadu na to, či boli štátne, súkromné, alebo cirkevné, akúkoľvek aktivitu rodičom vždy nahlasujú, u vás to veru prebieha čudne, treba sa ozvať.