Ako riešiť nepekné správanie a zlepšiť výsledky prváčky?
Baby potrebujem radu , moja dcéra je prváčka, neskutočne začala byť nechcem povedať zlá, ale iné slovo..doma sa ocapuje na nás, je drzá, odvrava..teraz mala 7rokov ..ona bola neskutočne vypiplane dieta, vždy sa vedela pekne spravat, hockde sme boli , ale teraz je to katastrofa..len prekruca očami ..už ma to s ňou nebaví , viem že príde puberta atď ale má len 7 ,teraz mala..
Navyše nejde jej matematika, nechce sa jej učiť, už prvý pol rok boli v škole a ona nevie koľko je 2+2..učíme sa s ňou aj s mužom..od triednej len počúvam aká je slaba, nechcem aby mala jednotky ale musí predsa vedieť aspoň rátať ..naozaj sa cítim akoby sme sa jej ani nevenovali , aj mi to je tak opatrne podávané, že by potrebovala viac , hlavne od triednej ..smutná som z toho
@simca06022011 Vypustenie pary je na margo toho ze je dieta zle. Podla mna nie je zle, ale pretazene. Aj ja si myslim ze tu matiku by mali riesit s odbornikom. To sa asi nevyriesi tym ze vypusti paru, ale urcite to pomoze vybudovat lepsi vztah k matike ked na to prestanu tlacit zo vsetkych stran.
Mam doma prváčku a to správanie ma uplne rovnake. Ja som si myslela ze to proste obkukala od starsieho brata.
On bol ok. Kym neprisiel do skoly a tam to zacalo. Druzina a starsi ziaci uz ani nehovorim. Deti sa rychlo ucia aj taketo veci.
Neviem, podla toho ako opisujes to pocitanie, podla mna tam bude nejaky problem. Ale ak urobila testy zrelosti (aj tam skusaju pocitanie) tak neviem, preco by to mala zabudnut.
Tiez mame prvaka, zatial mu to ide, jedine to spravanie okolo ako obliekanie sa von ked idu, aby nezabudal na nohavice na von a nezabudal aj ine veci... tam je to horsie.
Lebo zas jednoduche priklady 2+2 to neverim, ze by nevedela len tak zrazu vypocitat.
Ak vela place, moze tam byt nejaky blok, alebo neviem, nevysmievaju sa jej, ze nevie? A ako je to s citanim, vie pismenka?
Myslím si, že keď jej to nejde ani pri človeče a bežnom živote má dyskalkuliu. Treba na to testy so psychologickou. Určite ísť na testy.

Vie vobec povedat cisla do 10 (1,2…) a naopak (10,9..) pozna hodnotu cisel, povies cislo 2, da ti dva kocky? Skuste ist na to uplne odzaciatku, najprv +1, 2+1, 3-1, len do 5 ked to pochopi do 10, potom +2, my sme pouzivali ciselnu os, napisat si cisla a znacis si kolko cisel preskocis.