icon

Ako riešiť neprijatie dieťaťa do školského klubu?

bubla01
25. okt 2025

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosť s touto situáciou? Dieťa neprijali do škd pretože majú plny stav a ja som tým pádom nútená ostať doma bez práce. Viem, že majú pracujúci rodičia prednosť ale v tomto prípade majú vraj všetkých pracujúcich. Máte tip ako môžem riešiť situáciu?

Strana
z2
hubka51
25. okt 2025
@mamina7070

@bubla01 skola je vonvasej obci? patri tam dieta podla TP? na rok su komunalne volby a vyhrozila by som sa mu starostovi medializaciou sedem rocne dieta musi vziat do druziny

@mamina7070 nie nemusí vziat.Nahlasovanie je vždy v predstihu a kto sa včas nahlási ten miesto má a kto nie tak nemá.ŠKD nieje povinná ako miesta v MŠ a je jedno či má 7 alebo 9.Ak raz nieje personál ŠKD sa neotvorí.Už tych 26 detí či koľko je strop je masaker 🙈

dory11
25. okt 2025

A čo tak to pokoriť krúžok aspoň 2/3 dní v týždni .
Koľko má dieťa .
Alebo ak vieš že je viac rodičov z deťmi skúsiť či nemôžu otvoriť ďalší diel do družiny

anonym_4267cf
25. okt 2025
@anonym_a79de8

A kam by to dieťa akože mali dať, keď majú plno? Do kuchyne ku kuchárkam, alebo upratovačke? Do ŠKD nie sú povinní prijať, majú kapacitu takú na akú majú zamestnancov a dotácie, nie sú povinní ani uprednostňovať deti zamestnaných rodičov - to len tak info pre prispievateľky s fundovanými radami.

@anonym_a79de8 ja nie som prispievateľka s fundovanýni radami. Ja som človek z fachu.

belasy_motylik
25. okt 2025
@anonym_4267cf

@anonym_a79de8 ja nie som prispievateľka s fundovanýni radami. Ja som človek z fachu.

@anonym_4267cf ale veď s tvojím príspevkom plne súhlasím, určite som nemyslela teba a tiež som z fachu.

anonym_016ade
26. okt 2025

Pracujem ako vychovavatelka, napísala ste odvolanie? V prvom rade majú prednosť deti pracujúcich rodičov, ak je matka na materskej tak má presnosť pracujúca matka. Volajte a píšte na školu, napíšte aj starostovi alebo zriaďovateľovi. Určite sa nedajte odradiť,

lauricka
26. okt 2025

@bubla01 bude to o tom, že by mali otvoriť ďalšie oddelenie, čo znamená ďalšie pracovné sily, ďalšia trieda, ďalšie peniaze. Tlačte na zriadovateľa, že je málo miest v družine a potrebujete viac. Je to len o chcení alebo nechcení vec vyriešiť a o peniazoch, čo na to budú treba. Aktuálne sa štát chová tak, že my zvýšime náklady školám a školy nech si to platia z čoho chcú. Takže kto volil súčasnú koalíciu, nech si nemyslí, že sa jeho voľba neodzrkadľuje aj tu. Odzrkadľuje sa všade a všetci na to doplácame. U nás v meste máme školu, ktorá sa s tým nekašle, prosto pre štvrtákov už družinu nemajú, hotovo. Potom máme ďalšiu, ktorá má pre všetkých, ale potom tak musí nasypať peniaze, ktoré zas nemá inde. Nádhera, jednoducho.

Strana
z2