icon

Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?

margaretka
24. sep 2024

Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....

Strana
z15
margaretka
autor
9. okt 2024

@adrianap83 riešilo sa to aj s vedením , oni sú s ňou spokojní ... Ale napr. vybavili jej že pridu z ccpp na konzultácie do triedy a pomôžu jej no odmietla po dvoch návštevach ,zistila že aj ona dostala " napomenutia" a karne opatrenia ktoré sa jej nepáčili tak už viac neprišli

margaretka
autor
9. okt 2024

@maminkadeticiek pri 5rocnom vychovávať predsa je to iné ako 10 ročného. Máš silné reči na zaracha ale tým deťom nie je čo ani zatrhut lebo zaracha majú na elektroniku takmer v kuse a už im to je aj jedno , sadne číta si alebo striha, kreslí zabaví sa rôzne .

subartic
9. okt 2024

@margaretka ja by som to vôbec neriešila a už vôbec nie u chlapcov . Doporučujem ti vypočuť si podcasty psychológa Studničku ako sa vyvíjajú chlapci .

margaretka
autor
9. okt 2024

@subartic ďakujem vyskúšam , rada si vypočujem

subartic
9. okt 2024

Prvý syn živý neposedný , nestále sa v škole postrkoval , štuchal , mlátil . Večne chodil domov rozgajdaný , čiapka nakrivo , gombíky pozapínané no katastrofa, ufúľané zošity, vytečené pero . Nosil aj on poznámky ak pobil sa so spolužiakom , cez prestávky sa oflusujú ceruzkou chlapci .mal však skvelú učiteľku ktorá vždy len povedala no tak to sú chlapci , chcieť od nich aby sedeli cez prestávky ako dievčatá a pozerali denníčky a knižky nemožno od nich očakávať. Dnes má 25 rokov, vysokoškolsky vzdelaný , vyštudoval školu s úzkou špecializáciou , kde bolo veľa matematiky a fyziky .
Druhý syn , obdobného razenia, ten však navyše všetko zabúdal , nepamätal si ani čo bolo na obed, domov mi prišiel v papučiach nie raz lebo sa zabudol prezuť , neustále som kupovala telesnú , stále ju niekde nechával, bohužiaľ ako gymnazista nám zomrel. Hoci vystrájali , poznámky mi nenosil .
Tretí syn bude mať v decembri 7 rokov, má odklad , práve kvôli vrtuli v zadku a očnú vadu , kde sme čakali na jej úpravu intenzívnym cvičením . Do školy sa veľmi teší , naučil sa čítať sám , počíta do 100 , odčítanie , sčítanie , násobenie , krásne kreslí . Ale keď je s chlapcami vonku to sú samé preteky, kto bude prvý , kto viac dohodí , kto vyššie vyskočí , kto preskočí širší potok . Nohy cez leto ako keby som ho po nich mlátila.
Moje dcéry na prvom stupni pokiaľ ich nezasiahla puberta , sedeli v lavici počas prestávky , rozprávali sa s dievčatami , kreslili si alebo čítali . V živote mi ani jedna nedoniesla poznámku .
Vypočula som množstvo podcastov od Studničku , prečítala knihu od neho a pochopila prečo chlapci sú tí nezbedníci a dievčatá tie slušáčky . Ono sa aj hovorí , že dievčatá v troch rokoch pozerajú knižky a chlapci na pieskovisku jedia hlinu .

adrianap83
10. okt 2024

@margaretka tak ju vlastne urazili, niečo jej zrejme vytkli a jej dlhoročnej pedagogičke, ostrieľanej vychvaľovanej a idú jej hovoriť čo a ako .....no a ona problém teraz rieši poznámkami. Tak už jedine, ze po dobrotky, aby chlapcom dála dákej roboty, nech majú menej času. Možno sa nechá presvedčiť.
To už proste bude aj vekom, vyčerpanosťou, že nemá silu nič na svojich spôsoboch a práci meniť. Len je rozdiel úradník atd. a učiteľ- ten zasahuje životy deti a ich rodín. Smutné je to. Aj to, že vedenie to kryje. Vidia to určite, že ma problémy. Poznámky vidí aj vedenie. A keď ich je neprimerane veľa v celej triede....

Strana
z15