icon

Ako riešiť oslobodenie od telesnej výchovy vášho dieťaťa?

24. sep 2024

Žienky mám dieťa onkologického pacienta po ukončení liečby, všetko je ok už päť rokov, samozrejme chodíme 2x ročne na onkológiu. Za tých päť rokov sa pár krát stalo, že sa niečo zomlelo, pošmykla sa na schodoch, postrčil spolužiak a ona sa udrela presne v mieste operačnej rany a veľmi sa vystrašila, ona sa vlastne bojí že sa niečo stane. V starej škole bola telocvikárka triedna, vedela o zdravotnom stave dieťaťa, nikdy nebol problém. Teraz je v novej škole a za každú prkotinu dostáva 4 a 4-, nezabehne 200m dostatočne rýchlo, neskončí do diaľky dostatočne ďaleko a pod. Tak nemá chuť chodiť do školy, bojím sa že to bude horšie. Kamoška mi navrhla čo tak oslobodenie od tv. Bojujem sama so sebou či je to najlepšie riešenie, susedia tvoria že pohovor s pedagógom nepomôže. Vybrať sa touto cestou? Aký je postup?
Kedy a prečo ste riešili oslobodenie od tv vášho dieťata?

Strana
z3
summer23456
18. okt 2024

No teda,musím pozrieť či som to neprehliadla, ale pochybujem. Mne minulý rok prišlo písomne tuším do konca septembra.

summer23456
18. okt 2024

Takže nejde cvičiť vôbec s tým pádom sa ani prezliekať? Dcéra mala doteraz čiastočne oslobodenie, cvičila len rozcvičku. Tento rok má úplne, síce ešte mi neprišlo nejaké potvrdenie do školy a teraz mi vravela, že učiteľ jej káže cvičiť rozcvičku. To by som sa nehadala, akurát že sa neprezlieka ani neprezuva a chodí tam v šľapajach a ona mi to povie po mesiaci a pol. Tiež nechápem učiteľa, že jej káže cvičiť rozcvičku v šľapkach...

estellas
18. okt 2024

Autorka, som rada že to tak dopadlo.

autor
18. okt 2024

@summer23456 nie, nemusí robiť nič

summer23456
19. okt 2024

Tiež si myslím.

simsalabim
19. okt 2024

Autorka - nezabudni, ze to tlacivo treba skole dorucit kazdy polrok. Takze pytaj ho od dr. dopredu, nech jej zas nejaky iniciativny blbec nekaze 2 tyzdne splhat po lane a ohodnoti ju 5… Som rada, ze ste vybavili 🍀

autor
19. okt 2024

@simsalabim na tlačive je písané že platí do 30.6.

simsalabim
19. okt 2024

Aha, tak pitom fajn, mojej dcere musime kazdy polrok 🤷‍♀️

saraxyz
19. okt 2024

@simsalabim aj moja dcéra má do 30.6.

summer23456
19. okt 2024

Baby tak keď sú úplne oslobodenie, nerobia ani rozcvičku,však? Lebo naša nemá únie ani tenisky, neprezlieka sa a učiteľ jej káže robiť rozcvičku...

simsalabim
19. okt 2024

@summer23456 nema robit nic.

@saraxyz Tak potom asi zalezi od skoly. My sme takto nosili aj v ZS aj teraz na SS.

summer23456
19. okt 2024

@simsalabim hn tak teraz neviem ako to napísať učiteľovi, aby sa nenahneval že robim vedú z rozcvičky. A vám chorí schválenie oslobodenia tiež tak, že podiel učiteľ normálne písomne vyrozumenie na podpis? Minulý rok mi prišlo tak, teraz sa už rada žiadosť cez Edupage a mne neprišlo zatiaľ nič. Budem písať v pondelok triednej...

simsalabim
19. okt 2024

@summer23456 mne nechodi nic cez Edupage a papier nosi dcera do skoly. Ale vasmu ucitelovi by som napisala slusne, ze dieta je zaradene v 4.skupine oslobodenia, teda absolutne necviciaci a ze prosis o respektovanie odborneho nazoru lekara, aby neprislo k poskodeniu zdravia dietata. Dakujem. Ak by to nerespektoval, obratila by som sa na riaditela.

summer23456
19. okt 2024

@simsalabim no veru tak nejako mu to napíšem. Ale za prvé si mal prečítať tu žiadosť a za druhé asi by sa prezlieka a nosila tenisky a necvicila v šľapkach... Dcéra mi to tiež povie po dvoch mesiacoch pomaly...

Strana
z3