icon

Ako riešiť otvorené okno v triede?

5. sep 2024

Ahojte. Prosím ako riešiť situáciu, keď v triede majú žiaci otvorené velke okno celý vyučovací deň a zrejme podobne aj v škd. Sedi blizsie k oknu. Rozumiem, že vonku je teplo, no dcérku boli chrbát, presnejšie: seklo ju v krku a má prechladnuté kríže, zrejme z prievanu, s ktorým sa potýka v škole. Dostala aj teplotu. Proste je prechladnutá. Doteraz mala kratke tricko a kratasky, keď ju oblečiem teplejšie, bude sa zase spotit. Nechcem, aby opat prechladla.

zanka777
5. sep 2024

Napíšem svoj názor.... Keď je dcérka chorá prechladena ma sa liečiť doma a zotaviť sa..... Pri týchto horúčavách keby prišla v našej triede nejaká mamka s tým že si praje zatvárať okná lebo jej dcéra je prechladena tak by ma to dosť naštvalo popravde..... Veď tam tie deti zhoria pre pána..... Keď je vonku 35 tak v tých triedach musí byť ako v sknenniku..... Nehovoriac o Tom že sa tam každý bude potiť dýchať a bez otvoreného okna to tiež nie je nič moc...... Tak nech ju presadí čo najďalej od okna a bude kľud

autor
5. sep 2024

@zanka777 prosim citaj s porozumenim. Dcerka isla do skoly zdrava, prechladla z prievanu v skole, ma seknuty krk a boli ju krize, chytila zvysenku. Tym ze lezala dnes v posteli uz sa citi lepsie, uz nema teplotu, ale chrbat ju stale este boli. Je kvoli tomu doma a aj najblizsie dni a samozrejme mne to narusilo plany. A ked bude opat zdrava, predpokladam ze opat bude sediet blizko otvoreneho okna. To nie je vetracka, ale obrovske okno otvorene dokoran cely vyucovaci den.

lukbe
5. sep 2024

Áno, v školách to tak je, prievan všade, aj na chodbách. Učila som,neznášala som to, ale asi s tým nič nenarobis.

autor
5. sep 2024

@lukbe tak to ma moc nepotesilo. Keby aspon boli otvorene vetracky, ale zadne velke okno uplne dokoran cely den

mandinka
5. sep 2024

Aj u nás to tak je. Moja dcéra mala opakovane zápaly očí, kedže je ešte aj alergička, dusenie kvôli peľom. Jednoducho som o tom hodila reč s učiteľkou, že je evidentne citlivá na prievan a požiadala ju, aby aspoň celú dobu nesedela v ňom, čiže aby ju posadila mimo. Pochopila, vyhovela, odvtedy sa to neopakovalo.

autor
5. sep 2024

@mandinka tak skusim aj ja, hodit rec, snad sa nejak dohodneme ..

slavkadi
6. sep 2024

U nás sú povolené len vetračky, žiadne okno nemôže byť z bezpečnostného hľadiska dokorán.

autor
6. sep 2024

@slavkadi to je rozumne