Ako riešiť problémy v škole s dcérkou?
Ahojte , pekný večer vám prajem . Chcem sa vám asi iba vyrozprávať .. asi cca dva mesiace po tom ako začala dcérka chodiť do 1. Triedy sa jedna zakomplexovaná matka bola sťažovať v škole triednej na moju dcéru a jedného chlapca z triedy že malému jej robíš zle … úplne nafúkla nakecala aj to čo pravda nebola , mňa a moju rodinu dcérku urážala , a odvtedy sa to s nami ťahá , ešte aj učiteľka si nedá pokoj a dcérke vraví že ty robíš deťom zle ? Aj poniektorí spolužiaci vymýšľajú si na ňu , triedna nás ťahala kade tade po vyšetreniach , boli sme u psychologicky , psychiatricky no úplne zbytočne stresy narobila dcérke aj mne s chlapom … neviem dcérka mi dnes povedala že jej učiteľka tak povedala ze či nerobí zle deťom ale prečo by mala na základe nejakých výmyslov zakomplexované ženskej bude teraz naša dcéra čierna ovečka v triede ? Opýtali by ste sa učiteľky na to ? Alebo ešte počkali a ak by sa to opakovalo tak rodičovské ? Keď našej dcérke robili zle , bola som to riešiť , učiteľka si zavolala k nám dotyčného a dohovorila mu a to bolo cele , a na našu dcérku aby stále útočili ? A ešte k tomu aj učiteľka ktorá ma skoro 50 rokov ???? Ďakujem že ste dočítali až na koniec 😏😔
Ja by som skúsila ísť za riaditeľom školy a porozprávala sa s ním. A samozrejme povedať aj o tej učiteľke. Za pokus nič nedáte. A keby nezabralo ani to, tak zmena školy. Pretože pokiaľ riaditeľ nedokáže nič spraviť, to svedčí o tej škole potom všetko
Ako keby si na ňu učiteľka "zasadla" a to sa stáva často. Každý rodič si chráni svoje dieťa ale učiteľ musí mať všetkých rovnako rád bez rozdielu. Ja by som kontaktovala učiteľku za každým ak dcérka bude len smutná.Ale pri najhoršom navrhnúť preradenie do inej triedy či kontaktovať riaditeľa školy aký je problém v triede aby sa na malú dozeralo. Len aby bola v škole šťastná a spokojná ale učiteľka musí viac dávať pozor na deti aby vedela kto komu ubližuje.
Dievčatá ďakujem všetkým za reakcie , hovorila mi aj psychiatricka že zmena školy , škôlky nieje dobrý nápad že by jej to viac uškodilo ako pomohlo , pretože v škôlke keď sme sa presťahovali jej bolo uvlizovane , len ma to už hnevá že deti niektoré jej hovoria že keď bude zle robiť deťom nebude mať kamarátov a pritom naša dcérka je lutostiva vôbec neni žiaden agresor a dnes mi povedala že ráno prišla do školy a učiteľka sa jej pitala či nerobí zle deťom a ja dcérke verím keď mi povie že neubližuje , ak to bude takto pokračovať budem musieť hodiť reč s učiteľkou dcérka ma školu rada , zvykla si rýchlo
ty si tu už písala,nie? presne takýmto štýlom to bolo písané..........
@rozculena nie nepísala
@rozculena neviem čo myslíš
Píšeš chaoticky ale ak dcéru stále niekto obviňuje v iných zariadeniach nemôže byť čisto náhodou chyba aj u nej?
@januska12323 prečo ?
@januska12323 ako píšem chaoticky ?! My dcérku poznáme najlepšie , a viem nerobí v škole to čo sa o nej hovorí a najviac ma dorazilo keď mi dcérka povedala ze učiteľka sa jej také veci pýtala
V škôlke jej robili zle, v škole jej robia zle a podľa teba je úplný anjelik. Niečo sa musí diať aj keď pred vami doma vyzerá ako dobré dieťa. Nič nie je čierno biele.
Ale ak by teda bola len urážaná neoprávnene nenechala by som ju na tej škole.
Ty chodíš s dcérou do školy,keď vieš, čo tam robí? Alebo vieš len to, čo ti povie 6 ročná dcéra?
To, že vieš, čo robí tvoja dcera doma ešte neznamená, že vieš, čo robí v škole. Nevieš, lebo tam niesi. Klamú spolužiaci, učitelka..všetci, len tvoja dcéra nie.
@lalenka33 no asi to budú mať tak trochu v rodine to klamanie a zatlkanie. Aj autorka klame o tom, že tu už písala o tomto probléme pred časom. https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/ako-sa-branit-proti-psychickemu-utoku-od-rodica-zo-skoly/
Kľudne si dohodni stretnutie s učiteľkou, ak v triede učia aj iní učitelia, tak aj s nimi..učiteľku síce nepoznám, ale nemyslím si, žeby úplne bez dôkazov obviňovala tvoju dcéru. Choď do školy a porozprávajte sa, v čom je problém, aké riešenie navrhuje učiteľka, aké ty...
@januska12323 určite to pôjdem riešiť s triednou , aby sa 50 ročná učiteľka takto správala či si zasadla na našu dcéru alebo čo už nechápem , my našu dcéru poznáme najlepšie , a viem aká je , keby mala aspoň kúsok agresie v sebe , nepoviem ale aby ju niekto takto stále očierňoval tak to už je moc !
Skus si to po sebe precitat, je takmer nemozne pochopit, co vlastne tvoja dcera v skole robi. Skus nam este raz vysvetlit, co konkretne mala tvoja dcera urobit? Ako urobila podla nejakej matky alebo ucitelky niekomu "zle"? Co ti presne v skole povedali, ze tvoja dcera robi? Len jednemu dietatu robi zle? A co sa chces ucitelky pytat na rodicovskom? Ved si s nou uz musela hovorit ak ste boli na vysetreniach.
Učiteľky si sa na podrobnosti mala pýtať okamžite. Na rodičovskom sa konkrétne problémy konkrétneho dieťaťa neriešia. Takže si bezodkladne dohodni stretnutie s učiteľkou. A najdôležitejšia rada - zmeň svoje nastavenie matky, ktorej dieťa je vždy v každom probléme nevinne (na to ich máte podozrivo veľa), počúvaj, čo ti učiteľka povie a snaž sa o objektívne zhodnotenie situácie, lebo že dieťa je dobré doma, neznamená, že sa tak správa aj inde.
Pokial sa ukaze, ze tvojej dcere ublizuju, tak by som nevahala a dieta dala do inej skoly. Urcite jej to viac prospeje ako ublizi. Je to viac rodicov, co riesili prestup dietata na druhu skolu a vsetko bolo v poriadku. Niekedy nesadne kolektiv a niekedy ucitelia.
prepáč, ale je to určite tak, že všetci si vymýšľajú, len tvoja dcéra je anjelik?
Moj spoluziak zo ZS. Premiant triedy, doma sekal latinu ako vzorne decko, pred ucitelmi slusny-mierne utiahnuty chlapec.
Bez dozoru hotovy diktator, ktory sa vyzival v ublizovani druhych.
Ucitelia si ho zastavali a este my sme mali problem, ze klameme o takom dobrom chlapcovi.
Takze tak
Na druhu stranu, ak si ucitel zasadne, treba zmenit skolu
1. zmenila by som školu, už dávno ste to mali spraviť, keď nie ste spokojní
2. syn mal spolužiačku, už som to tu viackrát písala. Hotový anjelik, v učení najlepšia v triede, malá, milá, poslušná, pravá ruka pani učiteľky, hlások jemný ledva ste ju počuli, na všetkých súťažiach kde išla tak vynikajúce výsledky....nikto nám nechcel veriť keď som sa bola sťažovať ako šikanuje môjho syna. My sme však mali jedno obrovské šťastie, že sú u nás v škole kamery, najprv sa ostýchal riaditeľ ale keď som na tom trvala a uvideli záznamy....to sa ešte len začali diať veci, konečne. Ale jej mama sa nám doteraz neospravedlnila a každého obvinila, že to nie je pravda a my jej krivdíme, darmo videla záznamy...
Situáciu treba riešiť, ale (prepáč za názor) nie takto jednostranne, že tvoje dieťa je anjelik a za všetko môžu ostatní. Dieťa sa úplne inak správa doma, vonku, v škole... sama som učiteľka a nemám žiadny dôvod na nikom sedieť, ale bohužiaľ moja skúsenosť je práve taká, že tieto "neviniatka " vyvadzaju najviac. Nevravím, že to je Váš pripad. Ale nezlahčuj to tým, že tvoja dcérka je perfektná a všetci ju len očierňujú. Treba zistiť fakty od dospelých osôb a hlavne bez osočovania či urážania sa.
@danusskaaa ale jasne ,ze sú aj učiteľky co si zasadnu na dieťa a sikanuju ho.Tak isto sú aj deti vecne obete, agresor to vycíti takže šikana sa u dieťaťa môže opakovať v škôlke aj škole.

Do 2.ročnika by už chodila do inej školy,ak by to bola moja dcera.