icon

Ako riešiť situáciu s ohováraním medzi spolužiačkami?

alexandraala
13. jan 2025

Ahojte, v dcérinej triede je polovica dievčat, dcéra so všetkými vychádza a však sa jedna spolužiačka na moju dcéru upla v tom zmysle, že pred ostatnými spolužiačkami sa ju snaží zhadzovať alebo ostatné spolužiačky volá aby išli preč od mojej dcéry, nehrali sa s ňou. Neustále niekomu niečo šepká, už to aj dcére ostatné spolužiačky povedali....čo by ste s tým robili vy? Ako by ste situáciu riešili?

glorikarebeka
13. jan 2025

A bude horšie...dcéru poučiť, že niektoré baby sú proste takéto, ignorovať, ignorovať samozrejme pokiaľ nedôjde k šikane

simca06022011
13. jan 2025

nijak by som to neriesila, ak nejde o vymievanie sa, sikanu, dcera ma svoju partiu = riesila by som iba to, ze dceru rychlo naucim, ze nie s kazdym musi byt kamoska a takyto ludia proste su, nech si ich nevsima. Mozno ak by sa nieco stupnovalo, alebo sa mi nezdalo, ze napr. by klamala, vymyslala vazne veci /ohovarala = tak by som napisala triednej, aby vedela co sa tam deje a ze sa mi to velmi nepaci. S detmi sa ucitelka rozprava, vysvetli im a tak. A este v 3-4triede bude horsie = aspon u nas bolo :D

cacianka
13. jan 2025

Mohla by si upozorniť aj triednu učiteľku už v zárodku takéto neprimerané vzťahy/ správanie v triede, aby si začala všímať aj takýto druh.

pribinak
13. jan 2025

Upoznila by som učiteľku a aj druzinarku. Toto treba stopnúť ešte v počiatku. Lebo môže byt z toho nechutná šikana

Píšeš že sa na dcéru upla…si si istá čo to slovo znamena? Povedala by som že skôr žiarli

saxana000
13. jan 2025

U nas to zacalo uz v skolke tieto dominantne typy tu boli vzdy a bude horsie.... kym su to žabomysie vojny staci si pohovorit s dcerkou ak to bude gradovat treba riesit s ucitelkou.

denisa_deniska
13. jan 2025

@alexandraala riešila by som to aj s dcérou, ale aj s triednou učiteľkou.. lebo čo tam ako nariešiš len s dcérou? Ignorovať? Veď sú spolu denno-denne, to sa nedá. Ani povedať druháčke, že nech si to tak neberie 🙄 presne toto sa mi dialo, ovplyvnená na celý život, uvedomila som si to až spätne. Takže dcéra - učiteľ, a ak to nepomôže, proste riešiť to ďalej.. hneď, nečakať!

alexandraala
autor
13. jan 2025

@simca06022011 práveže ohovára, šepká ostatným spolužiačkam stále niečo o mojej dcére, niektoré veci zveličí alebo si domyslí....

rozculena
13. jan 2025

toto je ale vážne už šikana

simsalabim
13. jan 2025

Urcite by som upozornila triednu. V tomto veku su deti este tvarne. Nam triedna v podobnom veku a pri podobnom spravani velmi pomohla.

simca06022011
13. jan 2025

@alexandraala tak riesit s ucitelkou...

alexandraala
autor
13. jan 2025

@denisa_deniska to isté si myslím aj ja

danieli
13. jan 2025

Vzdy sme taketo situacie riesili uz v zarodku, u nas stacilo informovat triednu a vychovavatelku, upravilo sa to, pracuju s kolektivom od skolky a vztahy maju dievcata dobre, jasne poklebetia, ale pokial by to ineho zranovalo, riesia a komunikuju, riesime, aby to nenarastlo do niecoho, v com by sme sa uz babrat nechceli

januska12323
13. jan 2025

@alexandraala treba všetko povedať triednej, ty nič nerieš akurát pouč dcéru, že aj také veci sa dejú.

siska53
13. jan 2025

@alexandraala treba s triednou riesit!

derdia
13. jan 2025

@alexandraala mojej robila jedna v druzine zle 4tacka.
Proste len tak brz pricinx hned moju dceru "neznasala"
Napisala som vychovavatelke, ze juproism o pomoc, lebo ze dcerka mi uz viac krat vravela ze jej je to neprijemne. Ucitelka si s nimi dala nejake sedenie a take dake psychicke hry a bolo. Ak by sa to nevyriesilo, riewila by som rodicov, ak stale nic, policiu. Bez okolkov.

miiichaelaaa
13. jan 2025

Aj ja som mala takú spolužiačku na prvom stupni.. na druhom stupni sa z nás stali veľmi dobré kamošky 😂 jednoducho sa zmenila alebo možno sme sa zmenili obe.. riešila by som to skôr tak, žeby som jej vysvetlila, že takéto vzťahy sú skoro všade a jednoducho takíto ľudia existujú a keď sa naučíme ich akceptovať, bude sa nám žiť lepšie..

mantilka
14. jan 2025

Niektore triedne učiteľky chcú, aby boli informované o takýchto praktikách. Je neprijateľná segregácie a nakoniec to môže vyústiť do šikany.
Učitelia nemôžu mať všade uši a oči, kľudne choď a povedz triednej učiteľke.