Ako riešiť strach a stres u detí?
Ahojte stretli ste sa so strachom u detí? Malá má 8,5 roka a ona sa vie až tak vystresovat že sa jej trasu nohy, ruky, zle jej je...napr postipala ju osa, ja som myslela že odpadne..boli sme u dr kde jej rozkvapkavali oči plus jej brali krv..hodinu ležala v ordinácii čo jej bolo zle..dnes sme boli na kožnom, už pri odchode z domu plakala že nikam nejde, v čakárni bolo fajn neriešila nič. No došli sme dovnútra a už som videla na nej že zase má stres. Dr jej vypalovala dusikom a koniec. Potom už sa jej nohy triasli, zima jej bola, zle jej bolo. Potom doma to prešlo. Ale ja už teraz mám stres že s ňou niekam k dr pôjdem. Nechápem čo ju to pochytili, predtým chodila k dr normálne a teraz sa radšej nevyjadrujem. Dakujem
Podľa mňa je to normálne, ja som aj reálne odpadávala po očkovaní, injekcii atď
Robila som frajerku pred spolužiakmi, z dverí som nejak vyšla a už som sa len preberala ako mám
nohy vysoko..
Vypaľovanie dusíkom tiež nič prijemné pre dieťa..
Možno nejaký Kinedryl jej dať predtým, čo ju trochu ukľudní..
Pozdravujem ju, prejde to🫶 dávno nemám už takéto stavy.
Mam doma takeho stressmana ide mat 8. Nam pomaha ked ho na to ppstupne pripravim tak tyzden dopreedu spomwniem, ze ma lekara, ze aj ja chodim a ze mu bude robit to a to a ze to zvladne...najprv jeden den spomeniem lekara, potom pridam ze kvoli comu tam ideme a tak postupne. Bpji sa stale ale uz menej, dokonca aj zubara dava bez oblbovaku uz
Však to vypalovanie nie je príjemné. Ja som mala už 15 rokov keď som bola na vypaľovaní aj viackrat po sebe a ráno som mala nevoľnosť zo stresu.
Tie situacie, ktore popisujes, su vsetky pomerne stresujuce pre vacsinu ludi. Reakcia stresom je normalna fyziologicka reakcia na pocit ohorzenia, nie je to nic patologicke. Skus sa s nou dooredu porozpravat a situacie u Dr.jej dopredu co najpodrobnejsie popisat, aby vedela, co sa s nou bude diat a mohla sa na to dopredu psychicky pripravit

@bubi1121 snad len obdobie
Skus jej dat magnezium pre deti a dostatok tekutin