Ako sa vyrovnať so slabými výsledkami dieťaťa?
Ahojte, ako sa zmierit s tym, ze nase dieta slabo prospieva? Sme obaja vs vzdelani ludia, bezchybna gramatika, ... a nase dieta, napriek tomu, ze sa mu venujeme, nosi zle znamky uz na 1.stupni zs.
Ako to prijat?
@breznica 💙
@janulka1802 ona nevie, ze nas to trapi😉
@danik1505 🙈😆
@annm81 ano, ale vela ludi ti praveze povie, ze ma problem s gramatikou, ktora ma tiez svoju logiku 🤷♀️ Ale to je jedno… stale si myslim, ze dobre logicke myslenie sa automaticky nerovna dobra matika. Ale dobre logicke myslenie je dobrym zakladom pre vsetko.
Asi som aj ja zatazena na gramatiku. Bije mi ti do oci🙈vadi mi to.
@lemra dakujem🥰
@ciernysokol len to vyzera, ze sa jej nevenujeme. Neucime ju. Pritom s nou denne trenujeme, citame, na nete doplnovacky robime..
Ja ta chápem, ale vážne, čo najskôr vybav CPP. Budeš sa čudovať, čo všetko zistia a poradia. Dieťa treba brať komplexne. Ak je melancholik, je precíznejšia, môže mať lepšiu pamäť na detaily, aj na tie i/y. Sangviničke tie detaily môžu kľudne unikať, kde prečo má byť i/y, netrápi sa s tým. Flegmatik je celkovo pomalší, možno nestihne všetko napísať, čo treba. Každé dieťa je iné. Treba ho spoznať, pochopiť a vtedy sa ti lepšie prijíma realita. Vieš, ako na to. 🙂
@annm81 ja som ani nemala záujem diskutovať
@dominikamacakova A preto si ma vo verejnej DISKUSII oslovila.... no, ak ti to dáva logiku, potom je tvoje hodnotenie toho, čo logika znamená, pochopiteľné.
Vraj si teda veľmi múdra, VŠ vzdelaná, zaťažená na gramatiku a napíšeš, že máš ,,aj doktorad”? 😃
Tak už vieme, po kom máte také šikovne dieťa 😂😂😂😂
Mam rovnaku mamu ako ty. Teraz mam 30 a stale jej neviem zabudnut ako sa chovala kvoli znamkach a skole. Pritom som bola dvojkarka priemerne. Dotiahla go az tam ze pocas celej mojej vysky o mojom studiu nevedela.
Neviem čo sú podľa teba zlé známky ale vysvedčenie z 1stupňa štúdia ZŠ sa nikde nedáva. Ja som mala na 1 stupni samé 1 a druhy stupeň aj 2-3na vysvedčení a môj syn 6tak tiez mal 1ky teraz už má aj 3ky zo SJ a fyziky. Ale zase dejepis biológia geografia mu ide. To že dieťa má horšie známky neznamená že nemôže byť úspešné. Poznám ľudí čo majú aj vš a nemajú poriadnu prácu. Budeš dieťa menej ľúbiť keď bude mať 3ky alebo 4ky? Myslím že nie
@autorka predstav si ja mam 2 vysoke, idem si dorabat rigorozne a robim chyby. Mam od strednej dysleksiu a dysortografiu a nikto to neriesi. Moja mama ucitelka aj otec vysokoskolsky vzdelany a sestry tiez. Bohuzial s tym nic nenarobis.
V praci vedia, ze mam problem z gramatikou tak mi asistenta opravuje chyby. Bud rada, ze ma talent na ine veci
@annm81 prepáč, ale ja nepotrebujem aby si ma presvedčala o svojej (ne)pravde. Aj keď má niekto dobré logické myslenie, nemusí byť dobrý v matematike, alebo minimálne nemusí byť v nej dobrý v škole na teoretickej úrovni, čo autorka pravdepodobne nemá ako zistiť. Je až moc zaujatá vybranými slovami 😏
@aurora33 aj majster tesar sa utne🥰🤗🙂mna neurazis.
@blackcat8885 ona o nasich pocitoch nevie. Za znamky ju nehresime🙂
@andrejkap123 moja dcera nevie, ze mi to vadi. Nikdy nebola ponizena, nikdy sme za zlu znamku nerobili cirkus. Ona o nasich pocitoch nevie. Lubime ju, aka je, len nas to zaskocilo.
Tak netreba robiť doplňovačky na nete, ale písať, písať, písať a čítať čítať čítať 😉
A ešte stále si nenapísala, aké sú to tie zlé známky?
Ved ja ta neurazam, len poukazujem na to aká sa tu tváriš múdra, pričom tiež robíš chyby.
@aurora33 ale nikdy som nemala 5 z diktatu. Ani na gympli😉
@kavasmliekom napisala. 5 z diktatov.
@kavasmliekom piseme, citame😉
Keď máš ten “doktorad” mohla by si vedieť, že z doplňovačiek na nete si tvoja dcéra nič nezaoamätá. Ak je to ešte dieťa s poruchou pozornosti, nemáš šancu. Daj jej pekne pero, papier, alebo jej to aspoň vytlač a tak doplňujte. Je fajn, že ju netrestáte.
@jakubrianka keby si citala, co pisem, tak by si si vsimla, ze piseme, citame😁
@jakubrianka ano, doplna aj na papieri😉
Tak nejako nechapem, ako co chcela pocut autorka...ze jej dieta ma poruchu ucenia a je blbe? No tak nech idu na vysetrenie do CPP a vyrobia jej umelo diagnozu a potom to zvaluju na genetiku a poruchy, ze je nemozna, blba, hlupa atd...rodicia "tip-top elita" co maju hlupe dieta...alebo tak blbe po starych rodicov, ze rovno z neho nic nikdy nebude lebo dostalo 5 z diktatu...no strasne...a pritom normalne dieta, ktore sa len uci gramatiku, a vsetko okolo toho...no hrozne.."blbe" dieta "dokonalych" rodicov, dobre ze s cervenym diplomom s perfektnym pravopisom a gramatikou uz rovno nevyliezlo z maternice....a ver ze dieta vnima aj to, ako beru rodicia vysledky v uceni, by si sa cudovala. O par rokov sa bude bat nosit vysvedcenie ak nebodaj bude mat 2 nie same jednotky a nebodaj nejaka 3-4 tak rovno sa hodi z mosta alebo pod vlak....gratulujem.
@lubkavargova1 Ráno o 8.45 si už takáto nabrúsená? Čo si sa zle vyspala? Mužovo obľúbená otázka: Málo sexu? 🙂 Veď sa ukľudni. Ty si vždy nadšená zo svojich detí?
Autorka, jej učiteľka čo hovorí na rodičovskom, kde vidí problém? S učiteľkou si to riešila?

@beronsche v správe ma napísané, aby sa hodnotil najhoršou známkou 3, diktáty zatiaľ píše normálne na základe mojej žiadosti, ale podľa odporúčania v správe by mohol aj doplňovacky. Je v 3 ročníku.