Ako skrotiť 7 ročného syna?
môj syn ma 7 rokov a nosi zo školy poznámky kazdy tyzden. už som zúfalá. v triede patri medzi najsikovnejsie deti co sa tyka ucenia. Ale správanie ma hrozne. Stále vyhľadáva deti ktoré robia niečo zlé alebo sám niečo vyvádza. Doma pocuva vacsinou na slovo, mame pravidlá a nema problem s ich dodrziavanim, malo kedy sa stane ze by sme ho museli pre nieco hrešiť, rad sa uci, miluje čítanie, ale ako náhle príde medzi deti je úplne bez kontroly. Všetko mu je smiešne, predvádza sa, vyrušuje, behá po triede, skáče, naháňa deti. Nevie sa skludnit. Niekedy sa mi nechce verit ze je to ten zlaty chlapec čo bol pred chvíľou doma. viem že mi učiteľky reklamu lebo on to robí aj pri mne ako náhle je v kolektíve. prosím poraďte kde robím chybu.
@bielamacka3 uz zase? Ano, robi ti to naschval, chce ti robit napriek a ohromne sa na tom zabava. Asi ako ty, ked furt tu toto riesis a ides si svoje ako pokazeny gramofon
No ked ho prezliekam a on behá nahý po byte, tak sa veru zabáva..ked som mu odmietala pusiť ducka, do spevu mu veru nebolo.....len by som rada vedela, či aj deti, ktoré sa narodili v minulých dobách, mali tiež záchvaty zlosti, alebo to je výdobytok "demokracie" a pádu režimu
@bielamacka3 Tak ja o sebe tvrdim, ze mam nadcasovy humor, ktory nie kazdy chape, ale teda na tvoju produkciu sa nechytam... Ono ja v ramci srandy tiez rada pouzijem hyperbolu, ale je sakra rozdiel ked to je, hoci len pre par ludi, vtipne, kdezto v tvojom pripade ide o uplne novy level kedy to je vtipne len tebe😵 teraz neviem, ze ci si tak genialna a vsetci ostatni, co to nechapu su sprosti, alebo to je diagnozka😝😂
@bielamacka3 inak co sa vychovnych postupov tyka, ja by som ho nechala vrieskat, teraz existuju take sluchatka, co eliminuju vonkajsie zvuky, dostala som ich na vianoce od muza, vrelo doporucujem, nasadim a ani nemusim nic pocuvat cez ne, kompletne odizoluju od sveta, cili vrieskat by mohol kolko chcel, nepocula by si ho. taktiez by som doporucila ked ta uz fakt serie, tak si tiez daj ovko, urobi ti dobre.
@bielamacka3 správny prístup dovoľ všetko načo sa rozčuľovať či nebodaj vychovávať či dávať hranice.Raz Vás bude doma pekne sekirovat.Kto naučil male dieťa pri večeri pozerať TV?Kto má vo Vašej rodine nejaké slovo ty, muž či syn?Máš zvláštny zmysel pre humor.A kvôli pruhu, ktorý ani nemusí mat nemôže plakať?Veď plače stále čo čítam pri jedle, umývaní zubov, obliekaní.Dieta 3 hodiny spí a ty ho vezmeš na hodinu von veď to je šialene malo.Malo by to naopak.zaobstaraj si knihu malý tyran
@missguerlain aj mne manžel kúpil také slúchatká, ale vobec nepomáhajú, všetko výborne počujem, možno o trochu menej decibelov sa mi dostane do uší, ale aj tak nič moc...len ja sa vždy naštvem, ked sa malý zlostí a pri rakovine sa človek nesmie stresovať
@missguerlain prosim ta, mohla by si mi napisat ktore konkretne sluchatka mas? uz dlhsie po nich tuzim, len potrebujem nejake overene. Velka vdaka!
@bielamacka3 jasne, vsetko mu dovol, nebude kricat, revat, ty budes kludna a toho psychologa si uz navstivila? Ktoreho sme ti radili, ked si vypisovala pod druhym nickom
Mám, chceš na nu kontakt? Potrebuješ aj ty?
už sa mi nechce hľadať, kto mi radil túto knihu https://www.google.sk/search?dcr=0&source=hp&ei..., ale či je to ešte aktuálne, ked prvý raz bola vydaná pred revolúcou "nežnou"...aj vtedy boli také deti, že kvoli uplnej ujovine sa váľali po zemi? Si myslím, že to je výdobytok "demokracie" A ja som už viac kníh o deťoch prečítala, v čom je táto lepšia?
@bielamacka3 podľa mňa to nie je demokraciou ale výchovou a aj povahou je očividne veľmi akčný ale určite nie je výnimkou sú taký loptoši. Ak by mne robil malý také veľké scény, že reve lebo chce tv inak jesť nebude tak mu dôvod na ten rev dám. Nech si myslí kto chce čo chce také hnedé guľaté na konci v šuflíku v kredenci niekedy veľmi dobre motivuje. Som za výchovu našich rodičov nie teraz tie novodobé kraviny a decká bez rešpektu voči čomukoľvek. A hlavne treba mať hranice už od začiatku, vtedy "bubu" ostane v šuflíku a ani ho nebude treba použiť 😉
Máš ho teraz v zložitom veku keď skúša kam môže zájsť. Takže pevné nervy prajem.
@bielamacka3 ešte ma napadlo napísať ti ako to robím ja. Ak dieťaťu dovolíš aby o niečom rozhodlo bude sa cítiť dôležito a lepšie bude spolupracovať veď ono to chcelo. Príklad idete von treba sa obliecť. Opytaš sa, dáš si modré alebo zelené nohavice? Nie opýtať sa či sa ide obliecť. Takto je vlastne rozhodnuté že obliekať sa ide, len on rozhodne čo. Alebo otázka jedenia chceš dať má raňajky chlebík vo vajíčku. Opytaš sa ho či si ho dá so syrom alebo bez. Chceš aby si kreslil, ponúkneš ho, chceš červenù alebo hnedú pastelku. Dať príležitosť rozhodnúť v malých veciach u nás veľmi pomáha.
@lenadka A keď ti odpovie, že nechce ani jedny nohavice? 🙂
@sisaka Zlatinko a keď sa mi hodí na ulici na zem a začne sa váľať, čo mám podľa teba robiť? Tvoje deti to určite nerobili...
@bielamacka3 prekrocit a ist pomaly dalej. Nebude divak, nebude scena.
@bielamacka3 to sa mi ešte nestalo 😁 ale opýtala by som sa či teda chce ísť von alebo nie. Ak chce musí si vybrať. No deti sú zväčša nadšené tým, že sú dôležité a môžu si vybrať tak to aj urobia. Či skúsila si a nechcel ani jedni? 🙄
@beky1813 hlavne na ceste, keď sa blíži auto...to bolo samozrejme ironicky
@bielamacka3 tak sa neprechadzaj po ceste, ale po chodniku.
máme pred domami taký usek, ktorý je aj chodnik, aj tam jazdia autá
Ešte tu poprosím o radu...stala sa mi takáto situácia - malý bol vonku na odrážadlo, aj so mnou a mužom, ja som odbehla do obchodu, ked som sa vrátila, malý rev na celú ulicu - až neskor som sa dozvedela, že trochu padol - akože rev ok..ako sa to vezme ...ale dieťa sa začalo válať po zemi a odmietalo vstať, muž ho vzal na ruky, ani tam nechcelo byt...minule sa mi dieťa takisto začalo vaľať po zemi, ale to bolo aspon sucho vtedxy, to som teda pár minut počkala, ale dnes ...mal mokrú bundu, oteplovačky, pančušky,, alebo ked je taký, tak s ním nemám chodiť von, ked sú mokré chodníky? Ved to by sa nedotal von aj týzden...jemu ked sa niečo nepodarí, tak dokáže byť strašne zúrivý, ale dnes mi viac vadila tá mokrá zem, na suchej nech si leži aj desať minut, lebonaozaj vtedy sa nedá dvihnuť, to nemá 15kg, ale 150, jedna pani sa na nás tak divne kukala, keby mala nejaké poznámky, tak ju pošlem určite do jedného orgánu, trochu som požehlila, inak by aj saom musela dačim tresnúť, nepotrebujete aj vy niektorá niečo upratať? ako terapia prácou by to bola
@bielamacka3 dala by som mu na zadok za takú scenu
on aj dostal, ale nepomohlo, ale vonku by som to nerobila, ľudia sú všeliakí
@bielamacka3 dieta v obdobi vzdoru, klasicky scenar, ja by som ho na tej zemi nechala. Ale to ty nevies, tak sa trap dalej
A jasne, nieco rozbit doma je fakt super napad
ja som zlatinko išla radšej žehliť a ako som už písala, na suchom chodníku nech sa váľa aj desať minut, ale bolo moktro
mokro
minule sa mi hodil na zem pred jednym obchodom, ale kedže bolo sucho, som ho nechala, kým sa "vydovádí", ale dnes som zúrila, lebo som sa bála, že dostane z toho zápal pluc, ked sme došli domov, bunda mokrá, oteplovačky, aj pončušky pod nimi, dokonca aj pulover, super...pri tridsiatich stupnom je mi to možno aj jedno, ale dnes je chcladno
@bielamacka3 tak potom ostan radsej s nim doma, ked nevies, ako von zareagovat. Za 10 minut zapal pluc pri takejto teplote nedostane
@lilke uz viem co ma caka..haha moj ma 4.6r a je tiez taky na jednej strane vnimavy vyrecny slovna zasoba skolaka..chapanie tiez az do zakruty dakedy vidi ako rozmysla..ale tiez je vymyslajko rad sa da strhut hned vie hocico povymyslat salit sa to je jeho doma kym vecer zaspi je aj polnoc stavia z vankusov bunkre a domceky staci ze spi v skolke 15minut a vecer ne a ne spat je jedno kedy ho ulozim je plny zivota😁

A keby som uplne to otočila o 180 stupnov a dovolila mu všetko? Mám raka vo 4. štádiu a to, ked mu niečo zakazujem a prikazujem a on trvá na svojom, to mojej chorobe ešte viac nadháňa, tak mu dovolím všetko a nebudem sa rozčulovať,