Ako učiť samostatnosti 6-ročné dieťa?
Poraďte mi ako učiť dieťa viac samostatnosti.
Máme dcérku 6 ročnú, čoskoro nastúpi do školy a už teraz mám z toho obavy ako to zvládne.
Je to naše vytúžené dieťa a manžel ju odmalicka rozmaznával. Teraz keď mu poviem že je to tvoja výchova že si jej vždy všetko dovolil, tak povie že to není pravda.
Ale je to tak. Odmalička všetky moje nie manžel odvrátil na áno a dovolil jej. Niekedy mám pocit že dcéra ľúbi viac manžela než mňa keď on je dobrý rodič a ja tá zlá.
Len pomaličky sa to naňho sype už aj sám vidí že dcéra je rozmaznana ani jedlo si sama nezoberie musí jej to manžel podať dobre že nie do ruky. Ale vinu si neprizná.
No čo teraz robiť ako to napraviť?
Úplne maličkosti nechce sama sa obliekať obúvať umyť si ruky zuby, nič. Ako ho manžel naučil. Darmo som povedala že nerob to nechaj ju nech robí sama, on nie nie ešte je malá nevie to nepôjde jej to. A teraz neviem čo robiť.
Manžel má od pondelka dovolenku je s ňou sám doma a nezvláda to. Ja ešte chodím do práce, x krát mi volá cez deň že čo má s ňou robiť.

V škole to zvládne ako aj ostatné deti. Učiteľka nebude mať čas na jej rozmary popri ostatných. Pár krát na ňu zahrá divadlo a potom pochopí, že nikto ju ani neoblečie ani jej neutrie zadok.