Ako upokojiť dieťa po odchode obľúbenej družinárky?
Dcera má 8 rokov a dnes im druzinarka povedala, že odchádza a už sa nevráti. Bolo to také nečakane z dna na deň. Dcéra ju mala rada. Teraz doma plače, že už sa nevráti im povedala. Snažila som sa jej povedať, ze určite ich ešte niekedy príde pozrieť. Ale ona plakala aj pri učení stále je smutná. Ako jej to ešte vysvetliť ?
nijako...dieta sa musi naucit prijimat aj neprijemne situacie, ktore maju nepopularne dosledky
Chápem, ju mala rada, že jej je smutno...ale
8 ročná by to už mala pochopiť a zmieriť sa s tým, čo neovplyvní
Jednoducho jej vysvetli, že pani vychovávateľka sa tak rozhodla, určite na to mala vážny dôvod. Ak bude možnosť príde ich do školy pozrieť a predpokladám alebo ju stretnete napr. na nákupe, na prechádzke a pod.
V novej skupine si tiež nájde kamarátky
Vysvetlila si a teraz jej daj čas, nech to spracuje. Takýchto odchodov ešte zažije.
Deti treba nechať odžiť si aj nepríjemné veci a emócie, patria k životu a musia sa naučiť s nimi vysporiadať. Úloha rodiča je stáť pri dieťati v ťažkej chvíli ale ostatné je na nej.
Môjmu synovi (v lete bude mať 8) odišla takto zo dňa na deň jeho triedna učiteľka... Skvelá učiteľka, deti ju zbožňovali, rodičia taktiež vsetci spokojní.. lepšiu už mať nikdy nebude.. ľúto bolo všetkým veľmi. Pár dní plakal, aj zopár ostatných detí z triedy, potom to bohužiaľ museli všetci prijať.. ja som mu len vysvetľovala, že život je aj taký a musí jej rozhodnutie prijať a akceptovať.. chce to čas, zvládne to ♥️
Vyborna lekcia do zivota - ludia prichadzaju, ludia odchadzaju a bude stretavat vela ludi a moxno teraz ako ich vymenia bude mat moznost najst si dalsie kamosky, ktore by inak nespoznala. Hlavne ju podpor v tom, ze je to prilezitost na spoznanie novych tvari a mozno este aj lepsich ako v starej skupine. Takto sa deti ucia zaclenovat do novych skupin, nadvazovat kamaratstva a zvykat si aj na novych ucitelov/druzinarov/autority
Je to normalne, bude smtna, poplace si a ideme dalej.
Co chceš vysvetľovať? Odisla druzinarka a musi to akceptovať...mojmu synovi odišla v druhej triede triedna aj druzinarka...muselo to deti prijať a zvyknúť si na nové...
Nasim teraz odisla triedna koli planovanej operacii bude mimo minimalne mesiac. Deti rozdelili do tried . Musime to prezit druhacka. A v druzine maju kazdy rok inu druzinarku
A ja ze sa jedna O 3 rocne Dieta. Ako sorry, ale co chces 8 rocnej vyavetlovat? Odisla a basta. Cely zivot je zmena. Aj mojej 6rocnej prvacke odisla minuly tyzden druzinarka. Rozlucila sa s nimi, vysvetlila preco a bolo. Ziadne vyplakavacie sceny. Mojej starsej dcera odisla na zaciatku 4. rocnika triedna na rizikove. Dcera mala 8 rokov. Uz ju nikdy nevideli, Kedze Rodila na konci sk. Roka. U nas je 4. rocnik prelomovy, po nom odchadzaki deti na ine skoly. Bolo to velmi Smutne aj koli dobremu vztahu aj koli vsetkym tym skusks. A co, zivot ide dalej.

Budú ich teraz rozdeľovať po 3 žiakoch do rôznch skupin, takže už ani nebude zo všetkými spolužiakmi v družine čo jej je tiež luto