Ako vybrať šport pre pohybovo nezdatné dieťa?
Potrebujem poradiť akú pohybovú aktivitu vymyslieť pre dieťa, ktoré sa boji pohybu? Je nemotorné. Ma 8r, no 4 roční ho prekonajú hravo. Potrebuje individuálny prístup, čiže ak trénera tak 1 na 1, alebo 1 na 2-3. Ani neviem aká aktivita by bola vhodná pre neho. Je ako drevo. Boji sa aj hojdačky, proste aj jednoduché veci sú problem. Bicyklovať vie, ale tak opatrne. Nemôžem ho takto nechať, lebo sa mu znici chrbtica, svaly, držanie tela, všetko. Z telesnej v škole ho asi ide treba ospravedlniť z dôvodu že sa všetko boji skúsiť, urobiť, skupinové športy vôbec nie sú pre neho. Nechcem teraz z neho top športovca, iba mi ide o to, aby vedel nejako používať svoje telo, bol zdravý, nepriberal a podobne.
V prvom rade vy ako rodičia ste ho mali ťahať k pohybu, skúste teraz ísť s ním von, na túru, plaváreň, bicykel a pod. Trénera neviem, ako by vzal, zase by ste ho odložili ku niekomu ako za trest. Ospravedlniť z TV je to najhoršie, čo by ste mohli urobiť. Doteraz ste spolu nerobili nič? Žiadna lopta, nič?
ja som bola take dieta. cim viac vsetci okolo mna chceli tym vacsiu averziu som mala. na telesnej som zbierala jednu patku za druhou. paradox je ze moja mama bola vyslovene pohybovy typ tance, sport, turistika, lezenie ... vsetko. ja som netancovala ani na vlastnej stuzkovej ani na svojej svadbe. cestu k pohybu som si musela najst sama. dve deti z troch su tiez super extra pohybove. oni nechapu mna a ja nechapem ich. dnes sice cvicim denne vyse hodiny ale musela som k tomu dospiet sama a najst si svoj styl a svoju cestu.
To ste sa neskoro spamätali v 8rokoch.Dieťa treba k pohybu aj viesť, nie každé je extra pohybovo nadané, ale ak pravidelne športuje spolu s rodičmi, netreba vrcholové výkony, tak sa musí pohybovo zlepšiť aj s diagnózou. Aké aktivity robíte ako rodina?
Prechádzky, joga, pilates, plávanie... Na začiatok možno wellness, aby zažil zábavu vo vode a získal pozitívny vzťah.
Ako je na tom napríklad s loptou alebo švihadlom?

@klementinka58 nas tiez chodil na tanecnu, hlavne kvoli tomu, ze dcerka sa bala, davali sme ju na pripravku v 3 rokoch, on mal 5. Chodil na hodiny s nou a potom este so starsimi detmi 😅🤣. Potom prisiel covid, mali sme pauzu a potom uz chodit nechcel. Co je skoda, lebo je stihly, hypermobilny, aj hudobme nadany. Inak sport ho bavi, ale teda podla nas s muzom je ciste drievko 🤭😅. Ale hlavne, ze sa hybe.
Muza ukludni, tanec ho rozvija po viacerych strankach. Ked bude mat 15, baby budu saliet, chapec, co tancuje, je wau. Neviem teda, ci aj dnes, ale nam sa taki pacili. Nebolo nic horsie, ako tanecne drevo.