Ako vybrať správny desiatový box pre školáka?
Ahojte, mám taku otázku.
Syn ide do prvého ročníka. Dostal taký obedarik, také tie s obrázkom. Ale nemá tu tesniacu gumičku po obvode. Skúšala som ten obedar do tašky, ale miesto na to je tam tak, že je položený na boku. Nemám v pláne dávať mu tekuté desiate, ale predsa len by som chcela akú takú istotou, že mu z toho boxu nevytečie nič do tašky.
Otázka, mávajú vaše deti obedar na spodku tašky, v tej veľkej časti pod pomôckami? Alebo kúpiť kvalitný obedar, ktorý aj keď dám bokom, tak by nemal vytiecť?
Ďakujem.
Treba kvalitny, lebo syn neda pozor hodi to navrch napriek tomu ze ty to das naspodok, deti urcite neriesia v akej casti tasky hodia obedar. Niekedy najdes aj zhnity banan alebo mamdarinku z obeda, ak neskontrolujes
Ok, kúpim kvalitný. Teda dávate prvákovi naspodok aj napríklad a už potom nájdete kade tade? Či používate tu kapsu vpredu na to, kde je obedar na boku?
Syn má obyčajný, netesniaci, ani raz nemal jedlo po taške. Ukladá si to sám.
Náš má už 2roky netesniacia nikdy nemal nič roztečene. Však máva rohlik/chlieb, sladkosť a zvyčajne jablko. Nema co vytiect.
Prosím tá, hlavne kúp taký čo syn bude vedieť otvoriť a zatvoriť, nie bude okolo toho maturovať
Zas nemusí to byt box na úrovni trezoru. Na chlebík či rožtek, jablko orech a keks stačí úplne obyčajný boxik
Mame tesniaci, lebo ja davam aj melon, ovocie….davame ho do predného vrecka, nie ako ma knihy a zosity. Ale teda moj ma bezne mokre zosity a knihy. Zle zavrie flasu s vodou, strčí medzi zosity, dostanu na obed dzus a on si odpije a da ho do tasky 🙈🙈🙈
Obyčajný za tri eurá nosia moje deti majú tri priečinky a nikdy nič nevyriešilo, rožtek, ovocie a sladkosť musia mať každý deň, a ano vždy je šikmo obedar osobitne od učebníc v druhej priehradke
Mame 300 obedarov, robim mu vsetko mozne- rozky, palacinky, lievance, vzdy ma jablko, borufky, zeleninu, tekute nema na desiatu, k tak zavrety jogurt a actimel, vsetko davam do sacku ak je jogurt, chlebik s medom tiez balim ale davam to bokom halabala to on prehadzuje a nema co vytiect, ide do 2hej teraz cize nedba co tam ma a hadze s tym ked hlada daco v taske
Ja som dostal falat chleba so salamou v servitke a neriešil som dajake obedariky. Zas trošku aj to dieťa treba brať v úvahu. Ďalšia blbosť, čo zbytočne bude vláčiť hore/dole v tej taške.
@zuzubb007 Sladkosť? Zlyhala si ako matka! (hard joke) :D
Zavisi od dietata, syn netesniaci desiatnik - ziadna nehoda, zvykne mavat pecivo a nieco sladke, dcera tesniaci desiatnik - nastastie ten vykryva nehody, ale domov nosi zvysky akoby to sejkovala, desiatnik maju vzdy vpredu a je otoceny na boku, kym by ho vyhrabali spod knih, tak nestihnu papat a nebodaj nehoda, knihy polepene, to ozaj nie, ved na to su tie vsetky priecinky, niektore su dokonca s tou striebornou foliou, cize na desiatu a umyvatelne
nechápem,ako sme prežili bez obedárov len s desiatou v sáčku😂😂😂
@thirstymonk
@thirstymonk čo už mne to nevadí, ja som super matka podľa mňa aj deti a s tým som spoko 😀😂
Normálne som sa teraz zamyslela kam som dávala desiatu keď som bola decko a netuším. Občasný potlačený rohlík chutil úplne rovnako ako bežný a tekuté som dostávala akurát vodu vo fľaši.
Moja nosí desiatu v prednej kapse ( mimo zošitov a kníh) a má tesniaci box na desiatu.
Je pravda, že sme mali aj s gumičkou aj bez, mali sme ich už toľko že až ale našťastie nič nevytieklo, lebo dávam iba pečivo obložené, ovocie, kapsičku, brumík, malý syr a tak ale keď dcéra dostala na obed nejaké ovocie, tak som ho vždy našla naspodu tašky a na tom hodené všetko učenie a vždy som jej hovorila, keď zješ veci z boxíka tak daj to ovocie tam aby sa nepopučilo a od toho sa nezašpinili učebnice ale to akokeby som hovorila do steny.
@januska12323 ani vodu vo fľaši som nenosila, pili sme z kohútika.
@rozculena a tie sacky neboli žiadne mikrotenove vrecká, ale umyté sacky z mlieka!
@rozculena No tak, že naše krkavčie matky nám na desiatu davali take hrozne veci ako salamu, slaninu, paštiku. Niekedy dokonca keksik. Neverím... :D
Mame netesniaci a nikdy sa mu nič nevykydlo 🙄
@thirstymonk ja chudera som si robila desiate sama😢
@thirstymonk ja som takú krabičku mala tiež iba na začiatku, potom aj ja som nosila iba v sáčku rohlík, keksík a buď jablko, banán alebo Mandarínky, pomaranč. Nikto nemal obedarik a také blbosti, 😅😅
@sisska96 Budem hádať... nik si po veľkej prestavke po desiate z obedariku nechodil umyvať zuby, hejže :D
@thirstymonk čosiiiiiii😁😁. Niekedy sme jedli desiatu po prvej hodine cez 5 minútovú prestávku 😅 a potom cez veľkú prestávku sme boli na chodbe alebo na dvore
@sisska96 ja som cez 5 minutovu zozral cely obed, aby som potom po škole stihol skorsi bus 😅
U nas obedar - pažradník alebo sváčovník maju moje detaciky klasicke take co sa len zhora zatvaraju a pazradniky klasicky v skolskej taske ona ma jedno vrecko urcene len na pazradnik a syn si ho supne vzdy do ruksaku on nema to vrecko na pazradnik. Pazradniky mame netesniace a nikdy sa dcere z neho nic nevilialo ani nevykydlo.
najlepší je predsa rožok so šunkou a servítkou 😂 obyčajnú krabičku dávam, nič tekuté (aj tak by sa to znovu vlieklo domov)
Za nasich cias ziadne obedare nebyvali😂bol pokoj rozok, chleba v servitke a sacku ides😂

Určite kvalitný - taký čo tesni.
Nie je nič horšie, ako rozfluasane jedlo na učebniciach a v celej taske