Ako zabaviť 10-ročného chlapca cez daždivé prázdniny?
Ahojte, co robia Vase 10r deti/synovia cez prazdniny? Hlavne, ked vonku prsi. Nasho to taha len k technike a tatino to nedava. Ale co by mal 10r chalan robit vo vnutri v dome, ked sa neda ist von? Izba upratana, umyvacku vylozil,.. kopec volneho casu. Ako ten volny cas travia Vase deti/chlapci vo vnutri? Dievcata si citaju, vyrabaju naramky,.. ale co chalani? Diky.
moj je uz 2.den na pocitacovych hrach 🙈 nie som na to hrda ale čo už
@tinka_1807 ale ja varim, peciem, pomaham muzovi s prerabkou. Nemam cas sa mu tieto dni venovat..
@katkaseiner kedze je 2.dwn skaredo, aj on strieda tv, pc, mobil, playstation😔
Ideálny čas na rodinné spoločenské hry. Snáď nevaríš a neoečieš celý deň. Život si treba aj užiť s rodinou. . A hlavne cez sviatky.
Nuž keď nemáte čas sa mu venovať, tak potom sa nečuduj, že je za PC.... Dieťa v tomto veku obzvlášť potrebuje spoločnosť a pozornosť. Nemáte na okolí sesternice/bratrancov? Alebo nech si zavolá spolužiaka a nech si niečo spolu zahrajú.
Však lego technic, ideálne nejaké zložitejšie, nech pri tom posedí dlhšie 🙂 .. pripadne creator, kde môže poskladať z jedného lega viacero vecí.
Zavolat nejakeho kamosa aby sa spolu zahrali?
@abbey1 vcera, dnes sme si makli. Chceme mat volne dalsie dni, ist na vylet. Mna len zaujima, ako sa vedia v takejto situacii zahrat 10r chlapci sami. Miloval si kreslit, vyrabat, dnes uz nie. A ta technika nas uz hneva. 🫤
Nečíta, nekreslí? Inak aj v tomto počasí sa treba ísť aspoň na polhoďku prejsť. ALebo nech nachystá večeru, raňajky - aj tým mu prejde čas a tebe ušetrí prácu.
@denkabemommy technik nema🫤
@zitaje len to je vsetko rychle. A co ten ostatny cas? Uz zajtra ma byt pekne, zase bude vonku🙂
Ja neviem ,variš ,pečieš , nemáš čas na hry ..čo sa tu chceš dočítať? Keď ho nechceš zapojiť do pečenia varenia,a nemá doma kamoša ani súrodenca není iná možnosť ...mobil ,playko ,tv bohužiaľ ..nič mu nebude 😝
@victory7897 ze co robia ini chlapci dnu? Ma zaujima. Mozno mi niekto nieco poradi🙂
@autorka tak mu môžte jedno zaobstarať, ja väčšinou kupujem malé balenia do zásoby, keď sú niekde zľavy 🙂
@victory7897 piekol so mnou. Ale to je vsetko rychle. Co ale ostatny cas?
@denkabemommy dakujem🙂👍
veď nech pomáha otcovi pri prerábke ,podávať veci ,pridržať niečo ...aspoň sa dačo priučí do života
a co ako si myslis, ze sa mu stane, ked bude dva dni na pocitaci? narastu mu rohy?
Tak my sme hrali hry ale to že všetko spolu ,medzi varením ,sám tiež nič moc ,lego si nesklada
Zabáva sa s 8 ročným bratom. Vždy niečo vymyslia nejakú zábavu 🙂 A inak cez prázdniny nemám problém porušiť pravidlá o hraní hier na PC a dovolím im hrať viac
Však nech ho ocino zapojí do prerábky, počas prestávky nech si dajú karty
Tiez si myslim, ze ked nemate cas ho niekam zobrat, tak by mohol muz s nim prerabat a nieco ho naucit 🤷🏼♀️
Tatino nech ho vezme na bowling alebo na klzisko ci na plavaren.
Moj si napr v tom veku staval lego alebo hral playko (celkom sa pri tom vyskakal).
Lego, papierové modely, puzzle,... Teraz vymýšľa aj powerpointove prezentácie z veci, čo ho bavia, napr vesmír.
Syna takého veľkého nemám, ale synovca a sme spolu veľmi často, a teda keď nemôže byť vonku, tak je s kamarátmi (bud on ide k nim alebo oni k nemu), playko (to hrajú fortnite s kamošmi), pomáha v domácnosti, spoločenské hry, knihy, alebo ide za rodinou. Aj dnes sme boli spolu, zahral sa s malým a potom som mu nechala voľnu kuchyňu a upiekol svoje prvé muffiny.
Niektoré deti sú také, že ich nenápadnú samé od seba veci, ani synovca by samého nenapadlo, že ma prísť alebo niečo upiecť, ale keď som mu to navrhla, bol šťastný a pýtal sa, kedy môže zas niečo uvariť/upiecť.. Možno je to aj váš prípad, treba za synom prísť už s nápadom a nakoniec ho to možno bude baviť.
Ja som mojich obliekla aj aj v daždi vyhnala von. Zabavili sa. 9 ročný bol asi s hodinovou prestávkou doma a 2 ročný bol von hodinu a pól a nechcel ani ísť dnu. Bohužiaľ ak nejdú von moc toho na vyber nie je. Aj na mojom vidieť že je znudeny ak je doma a len cucia do telky, a vyvadzaju. Kde tu sa aj spolu pohraju
Ja čitam že ,,ako sa zbaviť 10 ročného chlapca..." 😀😀
Moj ma 11 cez volno dlhsie spi rano kukne telku zahraje sa s kocurom cita si potom po obede bol vcera von aj dnes bol s kamosom bol prenho lebo prestalo padat po hodine sa vratil hral playko telefonoval s dvoma spoluziakmi cez snap chat ..bol na tablete teraz kukame .film. ja ked je volno nechavam deti nech robia co chcu ked chcu kukat telku kukaju hrat hraju chcu ist von idu..neriesim. maju prazdniny. 8rocna si kreslila a citala knihu na citatelsky dennik hrala sa s plysakmi stavala lego tiez mala aj tablet aj pexeso sme hrali lebo chcela aj so mnou valkala cesto na pirohy skusala lepot no neslo jej to

Mne práve príde, že s 10 ručným je toho veľa na výber. Hlavne čo sa týka slovenských hier. Karty, rôzne slovné hry, poznávacie pexeso, alebo len obyčajné meno/mesto/zviera/vec. Ale samozrejme, potrebuje si to zahrať s niekým - cize napríklad ty, alebo muž, alebo kľudne celá rodina.
My máme 3 ročného a to je teda na zábave je omnoho náročnejšie. Lebo spoločenské hry ešte hrať nevie, doma sa mi s ním nechce hrať a autíčkami a vonku je teraz náročné ísť 🙈 Takže ja dá na tento školský vek veľmi teism