icon

Ako zvládnuť problémy medzi detskými rovesníkmi?

tomakatarina
15. jan 2025

Maminy prosím mám takú vec Dieťa ktoré malo teraz sedem rokov ktoré malo odklad od školy chodí na krúžky s deťmi cca 6,7,8 rokov. A naše dieťa je dosť oproti rovesníkom detské aj tie témy ma také pre rovesníkov nezaujímavé. Najhoršie ze on si ani moc neuvedomuje že im lezie na nervy a musíme ho upozorniť nato. Chcem sa opýtať mali ste niektorá podobnú situáciu ? Ako to potom išlo v škole? Či v škole sa osmeli na iné témy ? Neviem či ho cielene učiť byt iný.

ivik4
15. jan 2025

Moj mal tiez odklad a bol velmi detsky, viem ze v skolke dost ,,vadil" niektorym detom , aj mi to ucitelka hovorila. Skola ale vsetko zmenila, deti ho posunuli vpred a bol aj je jeden z tych sikovnejsich.
Dcera mojej kamaratky to iste, tiez bola na urovni mensieho dietata a skola uz pohoda

tomakatarina
autor
15. jan 2025

@ivik4 ďakujem no dúfam že v škole sa to tiež aj u nás zmení keď bude obklopený staršími a hlavne mimo deckej škôlky plnej hračiek ale už viac tak v realite.

biba_18
15. jan 2025

@tomakatarina tak práve, že on tým že nechodí do školy je fakt ešte dieťa 🙂

martul
15. jan 2025

@tomakatarina Kamoška má syna, tiež dala odklad, žiaľ nepomohlo. Stále v triede vyrušuje, neobsedí, iným deťom ,,nerozumie" prečo sedia a nejdú sa s ním hrať, resp. vyrušovať. On proste nechápe tomu, že v škole sa už nemôže hrať a nosiť si hračky. Potom je nervózny pretože je nepochopený. Rieši to už s detskou psychologičkou a je objednaná do centra na diagnostiku.

kavasmliekom
15. jan 2025

@tomakatarina a ty ako vieš, že ostatné deti to nezaujíma? Stojíš pri nich?

biba_18
15. jan 2025

@martul skôr má poruchu pozornosti a nie že nechápe že sa nemôže v škole hrať ...

tomakatarina
autor
15. jan 2025
kavasmliekom
15. jan 2025

@tomakatarina a prečo tam stojíš?

tomakatarina
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom ďakujem za reakciu ale toto nie je k veci. Takže nestrácajte nad týmto príspevkom svoj čas.

kavasmliekom
15. jan 2025

@tomakatarina ale je to k veci. Lebo potom sa nikdy nebude vedieť "pobiť" ak bude mama stať pri nom a držať ochrannú ruku.

tomakatarina
autor
15. jan 2025

@kavasmliekom na krúžku sedíme rodičia v šatni kde keď prídu deti tak aj pre nami rodičmi mu to povedia, keď sme na ihrisku a ja sedím pri káve tak ich počujem z diaľky. Na kúpalisku detto a pod. Myslela som že takéto vysvetlenie nie je potrebné ale asi takýmto spôsobom sa ku mne dostanú tieto informácie. Nie preto že by som mu na krúžku alebo ihrisku držala ruku. To ozaj nerobím a ani sa nikdy do detskych rozhovorov nech sú už pre mňa akékoľvek nezapajam nakoľko viem že si to musí riešiť on. Ale nakoľko tento problém pozorujem už dlhšie z diaľky tak som sa opýtala na skúsenosti.

semtexka1
22. sep 2025

@tomakatarina píšem neskôr,moja dcéra je stále velmi detska, našla si v škole v triede dve kamarátky na rovnakej vlnovej dĺžke a hrajú sa spolu na mačky a s konikami 🤷, je v 4 ročníku a jej spolužiačky sú už úplne inde, také pubertiacky. Má samé jednotky a učiteľka ju chváli.. Keď si teraz nájde aj tvoj syn kamaráta s rovnakými záujmami, bude všetko ok, hlavne aby veď obsediet na hodine, nevyrusoval.. ak by bol väčší problém, stále sa dá ísť na pretestovanie do cppp, či nemá nejakú dg, pre tvoj pokoj.