Aktovka pre prváčika
Ahojte,
Zacnem tak dost netradicne, kedze je koniec skolskeho roka 🙂
Aku skolsku tasku pre prvaka? Nasla som na webe hrbu recenzii, rozne testy a podobne, ceny od normalnych po astronomicke... ale zaujimali by ma aj realne skusenosti rodicov, co je dolezite, co menej... aku ste mali vy a na co by ste si najblizsie dali pozor...
Dakujem a krasne leto
@silvike pretože objemom ta taška nestaci... preto.
@simca06022011 Tak asi zalezi aka taska. Nasa stacila, nebolo nutne kupovat novu.
@silvike beckmann taška nestačila 3tiacke už vôbec.. už v 2r tam tlačila veci tak ze som musela zips vymeniť co sa rozpadol. Ta taška ma objem akurát ak tonrpironam na veľké dosky na zošity, k tomu malé a peračník. A desiata do ruky jedine, fľaša do boku. Nič viac. V podstan3 dobra bola lebo vacsina knih ostavalq 1-2r v triede. A ešte ked mala krúžok ze strčiť tam aj obyčajnú flautu a noty, nedalo sa. Takže neviem ako objemom by mohla stačiť so 4.rocnika. do 5teho už vôbec nie.
@simca06022011 Nasim obom uplne v pohode stacila, aj desiata sa zmestila aj voda aj vsetky zosity, knihy. Nehovorim, ze dcera ju niekedy nemala dost natrieskanu, ale naozaj stale vsetko pomestila. Ani zipsy ani jednemu neodisli pocas tych 4 rokov. Ale dosky, aj male aj velke, sme hlavne koli vahe zrusili uz na zaciatku 1. roc. Na ZUSku samozrejme mala zvlast tasku.
@silvike dosky boli na porovnanie, co sa tam vprace, tiez sme ich nenosili. Je to ale na kazdom ako uzna za vhodne. nam ta taska bola mala. Okrem toho je dcera aj vysoka, cize jej ten prvacky batoh by bol aj kratky.
@simca06022011 Sak jasne, kazdy nech si vyberie co uzna za vhodne a podla svojich preferencii a potrieb.
@cookie29 skôr ako čokoľvek kúpiš, tak si zisti, ako to v tej vašej škole funguje. Pretože už veľa škôl pristupuje k tomu, že deti, resp. aspoň prváci si nenosia hore dole skoro nič. Ja som kúpila klasickú aktovku a po pol roku menila za mini ruksak, nakoľko v našej škole si nenosili domov nič, ani peračník. Takže na desiatu a fľašu s pitím ozaj stačil malý ruksak.
@akvi ja viem ako to tam funguje, uz tam chodi 3 roky 🙂 ako preskolsku dochadzku. Vela veci nechava tam, vsetko ci je material a podobne. takze napriklad peracnik, pravitko a pod zostava v triede vo vyhradenej skrinke s jeho menom. Ale teda su veci, ktore nosi so sebou. Aj ked on je drobec, takze tam ta vaha ide rychlo a lahko.
Este ma napada, viete niekto prosim poradit, kde v BA alebo ZA maju pekny vyber, ze by sme sa mohli ist pozriet a vyskusat prosim?
Dakujem
Ja mam nízku utlu prvacku, nosila Frii of Norway. Zatiaľ sa všetko bez problémov zmestilo, je však pravdou ze nosila maximálne slabikar, matematiku a písanku, všetko ostatné ostávalo v skole, takže vlastne v 1.rocniku jej ten batoh bol objemovo až príliš, avšak jedine táto značka jej sedela, výborne polstrovanie ( v našom prípade vlastne zbytočne, lebo vozím ju zo/do školy a batoh mala max 10 minút denne na chrbte),výborne sa udržiava, teraz som ho čistila a je ako nový, a je ľahký, jeden z najlahších skolskych batohov.
my sme chceli hlavne lahku skolsku tasku a taku sme nasli na BAAGL, maly si len vybral motiv
do prvej triedy sme kupovali aktovku a teda keby mam kupovat znova rovno by som kupovala batoh, maly uz ako druhak aktovku nosit nechcel

@simca06022011 sportovat sportuje. mam skor opacny problem, aby nesportoval prilis 🙂 ale aktovku bude nosit jednou cestou sam.
a z toho co som ja videla, vacsina deti tu ma aktovku, ale to mi je jedno, ja som open minded. Obchod tu pobliz nemam, takze kym sa vyberiem aj s dietatom, tak chcem co-to mat pozrete a precitane, navyse on obchody z duse neznasa, aj ked je to pre neho. Tu jednu co som hodila na foto, to som bola v obchode, kde berieme do firmy kancelarske potreby a ked uz, tak sme vyskusali z tych par modelov co mali.
@silvike lebo sa menia potreby? Aj morfologia? Ak mu vydrzi, super. Tasku do skolky nosil 3 roky tu istu a ziaden problem. A moje dieta je zvyknute na burzy, second hand a podobne, takze urcite nie konzumna spolocnost ako pise @andrejka2424 ale radsej idem z predpokladu ze vydrzi dva roky, a ked vydrzi dlhsie super ako kupit drahu s tym, ze vydrzi 4-5 rokov a dietatu po 1-2 roku uz nebude sediet. Nehovoriac o tom, ze v 4.triede uz mozno pojde sam na sport a podobne, takze to co som ja doteraz naprikald vozila v aute, bude musiet nosit sam...