icon

Akú strednú školu odporúčate?Ekonomická vs. Farmaceutický laborant?

tina5959
24. máj 2019

Ekonomicka alebo farmaceuticky laborant?
Má tu niekto školu farmaceuticky laborant?
Ktora je lahšia?
Ktora ma lepšie uplatnenie ako stredna./bez vysokej
Ďakujem za Vaše nazory.

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2019

@tina5959 hlavne treba vybrat taku skolu, aby to dieta bavilo-v zamestnani travime prilis vela casu, takze to treba vybrat tak, aby aj po skonceni student chcel v prislusnom zamestnani robit. Ani jednu z tych skol som nestudovala, takze v tomto neporadim, ale treba naozaj prihliadat na zaujmy a teda aj na schopnosti.

vikusjk
24. máj 2019

@tina5959 tak to su dva dost rozdielne smery. Treba si vybrat, co koho bavi, a ist podla toho.

lacibo
24. máj 2019

farmaceutický laborant.. ekonómov je už veľa..😉

deti95060810
24. máj 2019

@lacibo to je pravda že ich je veľa..ale na druhej strane všade ich potrebujú. ekonóm je v každom závode, družstve, fy., škole, nemocnici....proste všade.

kovacikovajana
24. máj 2019

@tina5959 ekomonika - v budúcnosti budeš sedieť zrejme za PC a spracovávať 8 hodín denne čísla, ale budeš si vedieť tým popri zamestnaní aj privyrobiť (alebo aj počas materskej) a pomôcť sebe, rodine... napr. s daňovom priznaním, výškou materskej,.... Myslím, že je to praktické povolanie 😉. Ja mam vyštudovaný strednú Chemický laborant - veľmi ma to bavilo, aj vysokú mam s podobným zameraním. Ako farmaceutický laborant - tiež nebude problém uplatniť sa, aj bez vysokej školy (aspoň kamošky problém nemajú 😉). Už sa iba rozhodnúť čo ťa viacej baví matika/chemia(i keď musím poved, že aj tu si užiješ dosť výpočtov).

som_ponorka
25. máj 2019

Ja som farmaceutická laborantka. Študovala som v BB. Škola mi prišla fajn, aj keď občas ťažšia, ale zas mne šlo učenie dobre. Plat po skole od 400 eur v čistom v žilinskom kraji. Po nejakých rokoch okolo 600. V Bratislave zarábali spolužiačky viac. Dr. Max dava asi najlepší plat, ale na to musíš predávať, to co ti nakážu. U súkromníka na to netlačia, takže predávaš to, s čím máš ozaj dobre skúsenosti a tvoj plat to neovplyvní. Neviem ako sú na tom ekonómovia. Mam kamaráta, ale ten má ekonomickú vš a cca okolo 1000 plat. Neviem ako absolventi SŠ

janickacrazy
25. máj 2019

@tina5959 tak ako ekonomka len so SŠ veľa vody nenamútiš, takže skor ten farmaceut, ak teda nemáš v pláne ísť na VŠ

eliska13
28. máj 2019

@tina5959 farma laborant len, ak bývaš v dobrom meste a môžeš sa zamestnať niekde vo farma firme....nepozerala som odkiaľ si.ist robiť do lekárne je do večer, piatky, sviatky....
Vybrala by som si ekonomiku