Akú základnú školu navštevujú vaše deti s autizmom?

11. jan 2021

Ahoj baby ktoré máte deti autistov akú školu základnú navštevujú vaše deti klasickú normálnu základnú školu? Alebo základnú špeciálnu školu ďakujem

kacena4
11. jan 2021

zalezí od toho ako na tom dieťa je či ma normointelekt alebo nižší ci dokonca vyssi, či je schopné začleniť sa do kolektívu alebo má problém s kolektívom, hlukom, prostredím, nepredvídateľným spravaním, agresivitou... moj chodil do školy pre nadanych, do beznej skoly, teraz na strednej, no poznam v beznej škole aj dieťa ktoré je na domácom vzdelávaní, alebo v špeciálnej pre MR alebo pre autizmus, je to individuálne, tu fakt zalezi od dietata jeho schopnosti a moznosti

bikesara11
11. jan 2021

http://www.dolinskeho.sk/
Dobrý večer, žiaci s autizmom sú v našej škole vzdelávaní v štruktúrovaných triedach podľa individuálnych vzdelávacích programov, ktoré im pedagógovia vzhľadom na možnosti a schopnosti dieťaťa vypracúvajú vždy na 3 mesiace.

tifi2324
11. jan 2021

Náš bude nastupovať do špeciálnej ZŠ vzhľadom nato že potrebuje znížený počet detí v triede intelektovo je natom dobre trošku oneskorený ale nic hrozne no nedokáže sa orientovať v čase a priestore jeho správanie je nepredvídateľné a spolupráca je občas veľmi náročná tak sme sa rozhodli že lepšie prvého bude v špeciálnej ako sa trápiť v bežnej ktorú by na 99 % nezvládol už len kôli počtu deti

slavusa5
19. jan 2021

Náš tiež chodí do špeciálnej ZŠ, momentálne je druhák a sme s ňou veľmi spokojní. Ale tiež sme dlho hľadali, kým sme konečne našli školu, ktora by spĺňala naše očakávania. Naš syn má síce normointelekt, ale nemá také dobré logické myslenie, potrebuje to dlhšie vysvetliť, takisto ma nevyspytateľné správanie, ľahko sa vyvedie z rovnovahy preto sme sa rozhodli takto. Táto škola, ktorú sme si vybrali má vynikajúcu riaditeľku, ktorá miluje autistické deti, senzačných a obetavých učiteľov, malý počet detí, ale idú podľa vzdelávacích štandardov bežných škôl. Hľadali sme fakt dlho, ale táto je fakt skvelá. Preto odporúčam určite zvážiť všetky možnosti a určite nájsť školu, s ktorou budete spokojni aj vy a aj vaše dieťa.

tamara81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavusa5
9. feb 2021

@tamara81 Naš syn chodí do Súkromnej ZŠ v Košiciach, v časti Tahanovce. Ja to na Juhoslovanskej 2.Neviem odkiaľ ste, ale ak blízko Kosic, je to fakt vynikajúca škola.

slavusa5
9. feb 2021

@slavusa5 A fakt, zabudla som odpovedať na prvú otazku. 😆Áno, môžu ísť aj na strednú školu, pretože je tam veľa detí aspergerikov, ktorí sú veľmi šikovní.

julka828
8. jún 2022

@slavusa5 a kolko sa plati za tuto skolu ?

viabona33
1. mar 2023

@bikesara11 Vaša škola je skvelá (osobná skúsenosť), len škoda ,že autista s vyšším normointlektom tam už bohužiaľ nepatrí, aj keď normálne prostredie v bežnej škole jednoducho nezvláda.