icon

Aký vek je vhodný pre začiatok hrania hier?

7. feb 2025

Dobrý večer, môj syn má kamaráta ktorý je závislý na hrách. Teda ja si to myslím, lebo vždy keď tam ideme na návštevu tak chce hrať hry a to sme na návšteve, kde nás zavolali a nezdržiavame sa dlhšie ako hodinu. Chlapec má 7 rokov, náš má 4 a doma hry nemá vôbec dovolené. Prídem si "divná" ale podľa mňa by také malé deti nemali hrať hry aspoň kým nechodia do školy aj to vynimocne nie denne. Ten kamarát hra hry od mala. Aspoň od 3 rokov čo si pamätám, že mal v ruke mobil. Myslíte že som prísna má svojho syna, že hry nemá vôbec dovolené? Možno je iná dobsa ja som sa niekde zasekla a som stará a nemoderná. Ale vždy si hovorím, že mu viac dá ak sa spolu pohrame, pomôže v domácnosti s bežných činnostiach ako hrať hry. Neviem či to veľmi nehrotím. Malý by chce hrať hry, ale ja nedovolím. Je mi ho ľúto. Aký máte názor vy? Ďakujem

20erika07
7. feb 2025

Ty to len vydrž co najdlhšie , robíš to dobre ,ani ľútosť nad synom nech ťa neprevalcuje.

euka210
7. feb 2025

V 4r urcite nie, to pozerali este rozpravky.
Trochu tazsie je to udrzat pri viacerych detoch, kde najmensi obkuka od starsich a tiez chce hrat hry.
Takze nas najmladsi hral skor hry ako surodenci, ale veku primerane.
Cim neskor bude hrat, tym lepsie pre neho.
Na dni otvorenych dveri bol najstarsi v 6r.v tabletovej ucebni a dostali tablet s hrami...asi som bola tiez za divnu, ze moj to nevedel tak ovladat ako ine deti.

vkatush
7. feb 2025

Bože, ja čítam, že váš 4 ročný nemá vôbec dovolené hry a úplne krútim očami, čo si to za matku, že môj 2 ročný dnes celý čas otravuje, že chce hrať.
Spoločenské!, myslela som, že vravíš o spoločenských 😂

Ale k téme, nie, robíš dobre. Takému malému úplne zbytočne. Dosť sa nahraje s mobilom/tabletom, keď bude starší.

guudy
7. feb 2025

Heh, no my sme sa hrali hry s detmi odmalicka…spolocenske!

kleopatra114
7. feb 2025

8 ročne asi ešte nehralo ani ziadnu hru, mobil nema, ani ja v telefóne hry nemám . Za to spoločenských sa nahráme do alleluja, mame ich veľmi veľa.

cukroska
7. feb 2025

môj odmalička, muž ho naučil všetko a nikdy nemal stanovený čas. Teda ja som zákáxala muž dovolil. Ale zato aj veľa kreslil, staval legá (to mu bydržalo doteraz).A samozrejme ovláda všetko ohľadom pc od malička a vďaka tomu aj ovláda dobre angličtinu .On je viacmenej filmový maniak s manželom.

jabuducanevesta
8. feb 2025

11 teraz na mobil môže keď zahrá na gitare 🙂 keby hral hodinu, môže hodinu,,,čo sa nestane a nechce ani po gitare každý deň mobil...veľa spoločenských spolu hráme, asi preto,, od malička

amonet
8. feb 2025

akoze nasa 4r ma na tablete aj hry bimibo vzdelavacie. aj hrame spolocenske vela, aj ine aktivity. za mna je dolezite vychovavat v zdravom vztahu k technologiam. nie ze v 10 dostane mobil a nebude vedet co skor a stravi tam extra casu🤷‍♀️

inak odporucam podcasty digitalni rodicia. to ze si vy myslite ze nema a nehra nemusi tak uplne byt

martin96321
8. feb 2025

Vsade to pocuvam,ze dnes je ina doba.........nieje,rodicia su debilní......daju decku mobil aby dalo pokoj.......

libusak
8. feb 2025

V den ked das dietatu do ruky mobil, zoberies mu detstvo

martin96321
8. feb 2025

Na facebooku nejakí mudrlanti zdielaju.......My Husakove deti sme posledna generacia,ktora vyrastala na ihriskach,ktora si opekala na ohni,ktora hrala futbal a hokej namiesto cumenia na tv a mobil. Ze rodicia nas vychovali aby sme si ctili starsich,hodnoty a boli ludmi k ludom.......že dnesna mladez je drza,zavysla na mobiloch drogach,ze sedia doma a niesu vonku, ze niesu samostatní......Zrejme sme prva generacia,ktora nepocuvala svojich rodicov......dodzubali sme vlastne deti,strcili im do ruky mobily,zatvorili do izby,lebo mame vela prace,malo casu,chceme pokoj.......Nasa generacia bohuzial dosrala vsetko na co siahla vratane nasich deti,rodin,spolocnosti......a teraz nase deti musia davat dokopy,co sme my dokaslali.....Takze mozme nadavat na seba,nie na mladych.......

mantilka
22. feb 2025

To isté som zažívala 😂....že vraj mám nešikovne dieťa ...lebo nevie hrať hry 😂.
Pritom od malička má výbornú jemnú aj hrubú motoriku, chodili sme na výtvarnú od 4. rokov aj športovala.
To, že niekto má iný názor neber vážne. Ono sa to ukáže neskôr.
Čítala som, že najskôr od 9. rokov...aj tak sme to aplikovali.
S manželom sme spokojný, naše dieťa neuprednostnuje mobil a PC pred spoločenskými hrami a sportom a kreatívnou tvorbou.