icon

Časopisy pre prváčika

fabian18
27. aug 2013

Idem mať syna prváčika. A tak ma napadlo, ktoré vhodné detské časopisy sú pre prvákov v ponuke. Čo si myslíte? Alebo ma tiež potešia názory, ktoré sú kvalitné, upútajú, či ktoré práve vaše detičky čítajú.

abbie
27. aug 2013

ja som vsetky preluskla a najlepsi je podla mna Sikovnicek

mahu74
27. aug 2013

U nás to bol jednoznačne Vrabček. Dcéra ho odoberala v škole "povinne", ale dodnes ho kupujem pre mladšiu (momentálne predškoláčku) a vždy si v ňom niečo vhodné nájdu obe. Takže rozhodne odporúčam. 🙂

cairka
28. aug 2013

My sme sa v škole dohodli minulý rok (1. trieda) na Adamkovi. Je to pekný časopis, myslím, že pri ňom ostaneme aj ďalej.

eeffka
28. aug 2013

@fabian18 v prvom rade nie....idem mat syna prvacika... ale moj syn bude prvacik, gramatika nasa slovenska, este sa vam bude hodit v 1. aj 2. rocniku tak to synovi zbytocne neskomplikujte
Casopis budete kupovat taky aky skola povie, nakolko deti z neho dostavaju DU, a riesia doplnujuce ulohy, ucitelky maju uz vybrany, vam to viacmenej len oznamia.

oskorusa
28. aug 2013

podľa mňa je najlepšie Slniečko - krásne ilustrácie a veľa zaujímavého čítania a úloh, ja si ho tiež rada prečítam, ale podľa mňa im asi triedna povie, aký časopis si majú kupovať, lebo často ich využívajú aj počas vyučovania, aspoň taká je moja skúsenosť

maznacik007
28. aug 2013

@fabian18 podla mna pockaj na skolu, ono sa tam objednava hromadne, casopis na ktorom sa pani ucitelky dohodnu ... a tento casopis budu pouzivat aj na hodinach

dai
28. aug 2013

@fabian18 ahoj... tak moja dcera bude tiez prvacka - ale uz od nejakych jej 2och rokov najkupujeme vela casopisov pre nu🙂 samozrejme ze tematicke podla jej aktualnych zalub ako my little pony, princezne a podobne - v kazdom su pribehy o jej oblubencoch plus ulohy - podobne ako v klasickych casopisoch pre deti... minuly rok sme zacali kupovat aj adamka a sikovnicek - nie nejak pravidelne len ked malu v obchode zaujal - ktory je najlepsi neviem povedat - my teraz vo velkom ficime na knizkach a casopisoch pre predskolakov ako napr. Velka kniha testov pre predskolakov , Moja prva kniha predskolaka a prvaka, mame aj cesku skolni zralost - tam je polka urcena pre rodicov a v druhej su rozne testy , no a mala vela takychto kniziek a casopisov dostava aj priamo v skolke - ona chodi do nemeckej takze su v nemcine...
ja este neviem co budeme odoberat, svagrina mi hovorila zevraj deti zvyknu odoberat nieco - oni myslim odoberaju adamka... uvidim ako tu bude u nas - podla mna v kazdom casopise pre deti najdes pre svoje dieta nieco zaujimave, otazka je co tvoje dieta bavi a ci to bude naozaj riesit a podobne - nasu to bavi velmi, preto toho mame tolko😉

ivett1
28. aug 2013

@eeffka no, v "prvom rade" ... treba sa naučiť aj čítať - s porozumením ... lebo @fabian18 sa nepýta, ktorý časopis "musí" kupovať do školy, ale ktoré sú vhodné pre prvákov, resp. sa osvedčili mamičkám prvákov ... okrem iného, minulý rok chodila naša dcérka do prvej triedy a žiadny časopis nemuseli povinne kupovať ... keď už, tak úlohy riešili z pracovných listov, ktoré dostali v škole😉 ...
my kupujeme najmä tieto časopisy (vhodné aj pre prváčikov)- Adamko, Šikovníček, Zornička a sem tam aj Slniečko...🙂
listuje v nich aj náš mladší syn - budúci predškolák🙂

eeffka
28. aug 2013

@ivett1 no tak to ste vynimka, u nas a aj v okoli je skolsky casopis povinny, samozrejme ze nie pravne narokovatelny ale skola do toho kazdeho dotlacila, ved naco fotit a chystat pracovne listy ked rodic zaplati casopis.

u nas je to Vrabcek. ( 1 a 2.rocnik ), teraz v 3. este neviem

ivett1
28. aug 2013

@eeffka asi to závisí od mesta ... a samozrejme od konkrétnej školy ... aj my sme si za mojich školských čias "museli povinne" predplácať vybraný detský-školský časopis, ale to bolo dáááávno🙂 ...ešte v minulom storočí😀...

m_ij_ka
28. aug 2013

moja staršia dcéra mala rada Zorničku, Šikovníček, Vrabček a Adamka

fabian18
autor
29. aug 2013

jeeeej dievčence, super za komenty

1. eeffka - píšem hovorovo, to sa snáď môže :DDDDDD, a gramatiku ovládam, som učiteľka 🙂 - ale nevidím žiadny problém v tom, ako som to napísala, ak Vy áno, tým sa ja už zaoberať nebudem a nemá to pre mňa ani zmysel

2. ivett1 - presne tak, nejde mi o povinné časopisy, ale o také, ktoré si budeme doma riešiť, pozerať, neskôr čítať

Vrabčeka sme mali vo škôlke, a Fabimu vôbec nevyhovoval, má niekto skúsenosti so Zorničkou?

A ešte ma napadli internetové časopisy, čo na ne poviete?

Inak fakt ďakujem za názory, aj za podnet, ako správne písať :DDDDDD

yidaky
30. aug 2013

@fabian18 Moja dcerka ide tiez do 1. tr. My "ficime" na sikovnickovi.... 😉

fabian18
autor
30. aug 2013

Šikovníček , veru , na ten som zabudla. Občas sme ho veru mali počas roka, my nie že by sme nekupovali časopisy, to zas áno, ale máme Hot Wheels časopis, alebo Medvídek PÚ, či často kupujeme také tie od Disney. Kde je tiež veľa úloh, riešení, ale väčšinou sú to české alebo nie až také na čítanie, tak preto som sa pýtala. A potom mi hodne využívame internetové zdroje a digitálnu knižnicu, kde mu veľa vecí tlačím. Len som chcela niečo také stále. No uvidíme, asi začnem postupne,a ktorý toho môjho drobca zaujme 🙂