Čítajú si vaši prváci knihy sami?
Ahojte, čítajú si už vaši prváci knihy sami ? Ak áno, čítajú si nahlas ?
A ešte otázka ohľadne e -knih
Ako je to s ponukou elektronických kníh pre deti? Robia sa vôbec v tejto podobe ? Nejaké som už pozerala na Martinuse, ale ako e knihy som ich nenašla.
Ano citala. Do skoly sme robili kazdy mesiac projekt na jednu knihu. Od druheho kazdy mesiac musi jednu precitat vlastny vyber a spravit citatelsky
Čítala. Nahlas, niekedy sama, niekedy sme si čítali jednu vetu ja, jednu ona. To ju bavilo viac a aj viac vydržala čítať.
Ano, syn, ked bol prvak, tak od druheho polroka mali kazdy den citat doma par minut. Dostali citacie listy, kde si pisali, kolko minut ktory den citali, aku knihu a co sa im pacilo. Syn, kedze uz vedel citat pred nastupom do skoly, maval citaci list este skor, nez jeho spoluziaci. Parkrat cital nahlas, potom uz cital sam pre seba potichu.
Tie listy maju aj teraz v druhom rocniku a raz tyzdenne maju pred celou triedou prezentaciu o tom, aku knihu prave citaju.
S e-knihami neporadim, na knihy chodime do kniznice.
@slavomira236 koľko tých projektov za prvý ročník robili?
Kazdy mesiac jeden..aj teraz v druhom kazdy mesiac citatelsky
@slavomira236 čiže 10 projektov?
Ano
@slavomira236 tvoje deti chodia do školy na Slovensku?
Ano humenne
@slavomira236 čiže deti, ktoré ešte nepoznali písmená a nevedeli čítať si sami prečítali knihu a spravili o tom projekt? To je zaujímavé....
Prve 2/ 3 mesiace citali s rodicmi.rodic cital. Spravili projekt obrazok..a by si sa divila kolko prvakov ide do skoly a citat uz vie. Alebo pisat tlacenymi na projekt. Moje vsetky 3vedeli citat pred nastupom do skoly. Takze dcerke som nemusela citat ja precitala sama a napisala nieco s tlacenym o knihe nakreslila.
Autorka , vacsina deti a uz vobec nie prvakov same odseba knihy necitaju a ani ziadne projekty v prvej triede nerobia. Deti Slavomiry236 su nejake z vyberovej triedy alebo vysokym IQ. Drviva vacsina nevie citat a ani nema zaujem citat v dnesnej dobe...
@katulienkax áno, mám o tom svoj obraz 😀... Ja mám teda celkom šikovné dieťa v čítaní, ide aj na čitárika čítať, ale knihu začal čítať až teraz aj to tempom 5/10 riadkov za deň. ... Mňa to len zaujímalo, lebo sme mali rodičko a triedna hovorila aby sme ich zbytočne nezaťažovali ešte toľkým čítaním, lebo sa im v škole potom nechce . Vraj text v čítanke úplne stačí keď si prečítajú na domácu úlohu.

ano každý den si čitali nahlas , nie vždy som sledovala či správne
ale večer sme bud na striedačku čitali pred spanim alebo rodič