icon

Čítanie druhákov

bjl0803
31. aug 2020

Ahojte mamičky ktorých detičky idú do druhej triedy .... Ako ste na tom s čítaním ? Ja neviem ja mám pocit že je to slabé ...dokonca dcérka keď začne čítať pred triedou a učiteľkou celá sa roztrase jak keby ide o život ....rozprávala som sa snou že prečo sa tak boji ...a ona že sa boji výsmechu ....myslíte že to je na psychológa ? ...trénovali sme čítanie aj cez leto ...ako zlepšila sa ale nieje to také rýchle ako vedia niektorí jej spolužiaci ...bojím sa už aj ja že sa jej zasmejú a bude to horšie a horšie že sa uzavrie

Strana
z2
bjl0803
autor
1. sep 2020

@jarka212 MM super idem hneď aj pozrieť

777januska777
1. sep 2020

@bjl0803 no tak to sa môže stať, že ju vysmejú, ale tak treba to brať tak, koho z nás niekto niekde nevysmial? Väčšinu z nás, niektoré veci musíš nechať na ňu, aby sa s tým vysporiadala nejako, ty jej môžeš pomôcť, poradiť a podržať, ale musí sa s tým ona vysporiadať 🙂

marca12
1. sep 2020

@bjl0803 a nie je lepsie dcerku naucit,aby si z vysmechu nic nerobila? Vysmech patri k zivotu a hlavne nejde o rychlost citania,ale ci rozumie citanemu.vela deti v rychlosti precita a ked sa opytas,o com bol pribeh,netusia.

kassandra25
1. sep 2020

@bjl0803 treba len sa cvicit v tom, cvicit a cvicit, davat jej citat stranu, dve, tri, aj kazdy den a to nahlas. Ovocie sa dostaví. Aj u nas je to s citanim slabsie, ale netreba vzdat.

marca12
1. sep 2020

@bjl0803 netrap ju pre boha psychologom. Je taka povaha. Z introverta nespravis extroverta. Pre mna ako decko bola nocna mora citat nahlas a nehnevaj sa,ale mam pocit,ze jej vela dovery nevhanas. Uzkostlive matky maju uzkostlive deti. Pracuj na jej sebadovere,trenuj citanie,ale nerob z toho dramu no tak nemas doma geniusa vo vsetkom s tym sa treba zmierit. Ked bude starsia vsetko dobehne

matus7030
1. sep 2020

@bjl0803 a to podľa akych kriterii prosim vas čitajú na rýchlosť?

luccija
1. sep 2020

@bjl0803 ešte vydrž prváci začali čítať až v pol roku a to už prišla korona.Nebude jediná v triede toho sa neboj a, keby aj podpor ju v tých predmetoch, ktoré jej idú.Citanie iba trénovať a trenovat pomaly to pôjde.Deti sa vysmievajú či bude dobrá ci zlá.Moja dcéra zase bola za biflosa a vysmievali sa jej pritom jej to páli a nič sa nebiflila

luccija
1. sep 2020

@marca12 neznášala som spievat pred triedou moja nočná mora.Mali by zrušiť tieto výchovy vždy som mala najškaredši obrázok😄TV detto preskok cez kozu som sa bála spraviť, že spadnem aj s kozou.Ale ma bavili jazyky a SJ.Dnes chcú v škole dokonalých a potom slabšie deti sú demotivovane a rodičia ešte viac.Cele školstvo a system, že sa chvália iba tí dobrí je zly

vikusjk
1. sep 2020

@pribinak aha, dakujem za upozornenie ;)

bjl0803
autor
1. sep 2020

@luccija áno súhlasím a potom príde citlivejšie dieťa ktorého sa to neskutočne dotkne a celé ego v riti

marca12
1. sep 2020

@bjl0803 namiesto nadavania na system,treba ucit deti vzbudzovat doveru,nic si nerobit z vysmechu a podobne. Ja som bola extremne hanbliva,koktala som,ak som mala.povedat nieco nahlas. Stale sa mi vysmievali,ale rodicia ma naucili ani neviem ako to spravili,ze si nemame z.nicoho robit tazku hlavu,vychovali z nas silnych ludi. Nikdy som z ich ust nepocula,ze je skola nanic,ze maju naroky,to nie je spravna cesta nadavat na system. Skor sa treba naucit plavat systemom.

kacena4
1. sep 2020

ahojko ak ma problem s citanim citajte nahlas na slabiky nie potichu (vola sa to dvojite citanie a to nie je dobre, tym cita 2x a spomaluje ju to) takze citajte ja-na ma dob-ru ma-mu. vo-lam sa jan-ka. .... a nahlas takto bude zrychlovat najma slabiky ktore si uz utvrdi a hned bude hovorit slova ktore budu pre nu lahsie neboj nepanikar deti neboli par mesiacov v skole a urcite prvaci nie su na tom lepsie ako tvoje dieta takze ucitelia budu mat trpezlivost s nimi mnohy budu slaby takze ju povzbudzuj ze nie je sama ktorej to ide tak ako jej to ide (nehovor jej ze jej to nejde, lebo kazde dieta je na nejakej urovni) vacsina deti sa do konca 2r. nauci spravne citat dyslexia sa diagnostikuje vacsinou az na konci 2r. ked je uz utvrdene citanie nie skor. drzi palceky nech nech vam to ide

vikigabi
14. jan 2021

Ahojte ja mam podobny problem syn je teraz druhak a stale slabikuje.niektore slova precita pekne spolu plynulo a niektore mu nejdu. Este teraz to online vyucovanie katastrofa lebo ho pocujem ze pred ucitelkou cita ze najprv si precita potichu a potom nahlas tzv.dvojite citanie ale mne doma to nerobi....preco to tak ma....??? Boji sa asi a chce ucitelke precitat cele slovo ale kedze cita najprv potichu a potom nahlas dlho mu to trva. Ja mu doma stale prizvukujem aby cital NAHLAS..... pomozte poradte

Strana
z2