Čo ak odmietnem zaplatiť školské poplatky?
Dievčence, čo sa stane, ak odmietnem zaplatiť vymyslené školské poplatky? Pani učiteľka si vymyslela, že kniha z matematiky a SJ pre 4. ročník je zlá, že sa z nej učiť nebudú, tak si pýta peniažky na kúpu novej.... ďalej kniha z AJ, "nepovinné čítanie, Slniečko, ... spolu 47 (!) € na jedného / mám dve deti a u prvákov je to obdobné...
Môže si učiteľka svojvoľne určiť, z akej knihy sa budú deti učiť? Mám ten pocit, že je to ako u lekára s liekmi. Príde predajca a ponúka produkt a lekár /učiteľ/ si vyberie a dostane samozrejme províziu keď si to kúpi celá trieda.... veď keď som to zrátala, tak ma krpci vyšli zatiaľ najmenej na 350€ aj s družinou a obedmi. MôŽEM ODMIETNUŤ ZAPLATIŤ?
@andrii nemusis reagovat - aj ked si to spravila ... medzi svojimi citatmi mas ze nechces sudit druheho lebo nevies co zazil... tak to uz neries - ja mam stastny zivot lebo si ho taky robim nie preto lebo ho mam lahky ci vsetky okolnosti su super😉 nikde som ti netvrdila ze tvoj muz odisiel od rodiny - to vies len ty a on ... pisala som ti len ze ja by som tak zit nechcela a spravila vsetko preto aby som tak nezila...
ja sa snazim zit bez nahrazok a uprimne sama k sebe - tiez by sa naslo milion dovodov aby sa urcite veci robit nedali ci nemuseli, ja sa snazim hladat jediny aby sa to dalo a zatial sa vzdy ta moznost ako sa veci daju nasla - stacilo aby som odhodila vedomie ze to neide - netvrdim ze to bolo lahke a bezbolestne...
moj otec odisiel robit na tyzdnovky ked ho po skoro po 30tich rokoch vyhodili - v jeho veku viac menej nezamestnatelny -stacilo pol roka aby svojimi vykonmi tak presvedcil zamestnavatela ze ho presunul na inu poziciu kde mu postupne umoznil robit home office - ja pochadzam z oblasti s viac ako 30% nezamestnanostou - moj otec chcel velmi byt pri mame , robil vsetko preto aby mohol byt a podarilo sa
necitam cele...ale kde su tie casy ked sme sa podpisovali na knihy a pred nami bolo v tabulke ale 7 mien,niekedy aj viac...a knihy boli dobre,ved co sa meni na matike,aj,slovencine?? vsetci len vymyslaju ako osklbat rodicov....fuj!je mi z toho na grc! este stastie,ze mna to caka az za 3 roky.ktovie ako to bude potom...achh...
@dai
@andrii nedá mi nereagovať, pravdu máte obidve. Ak je možnosť a človek si vytvorí podmienky, tak žiť sa dá s rodinou kdekoľvek, ked je práca je istota a je pohoda, ale skutočne nie vždy je možnosť odísť s celou rodinou, čím by sa jeden problém vyriešil, že rodina bude spolu, ale možno by sa tým vytvorili ďalšie tri problémy, ktoré budú vždy prevažovať.
A to, že chlapi musia utekať za prácou a nechávajú doma ženy a deti, to vždy tak nejak fungovalo, už za éry našich starých materí, ale dnes to je národný slovenský šport, vďako darmožráčom, ktorý si krmia len vlastné bachory a vedú nás všetkých do záhuby, do neistoty a depresii, deti vychovávame do prázdna a nevieme čo ich máme učiť, ako ich viesť, aby vôbec prežili, hlavne, že nám budú deti z drahých kníh vedieť anglicky a nebudú mať čo jesť.
@marissenka v matike asi nic,ale pravidla v slovencine sa zmenili.
@dai ... a ty si myslíš,že sme nehľadali iné riešenia? že sme nespravili všetko,aby sme neboli od seba?čo si chcela príkladom svojho otca naznačiť? že môj manžel je neschopný a preto šiel pracovať do zahraničia? môj manžel sa v cudzom svete a bez dobrej znalosti cudzieho jazyka za rok vypracoval tam,kde by sa tu nevypracoval za desať rokov.....uvedom si jednu vec konečne - nie vždy sa dá všetko spraviť ako chceš a nie vždy máš na výber..niekedy nie je na výber ani jediná možnosť...a tá,čo sme si vybrali,bola tá najlepšia...nesúď iných slovom,myšlienkou,ani skutkom,lebo nevieš,prečo robia to čo robia...zapamätaj si to...ja mám šťastný život,tak ho neodsudzuj,nesnanžím sa hľadať a ani nemám v živote žiadne nahrážky.nepoznáš mna,ani môjho manžela,ani moje deti nevieš,ako sú vychované,ako žijú tak prosím ťa na moju adresu nepíš,že si hľadám dôvody,ako sa to nedá...možno sa udeje niečo v tvojom živote a o rok,dva,o desať rokov a budeš možno v takej situácii ako ja-s manželom v zahraničí... nikdy nehovor nikdy......pekný život ti prajem a trochu viac životných skúseností
@andrii neviem preco automaticky moje slova, ktore pisem o sebe premietas na seba... ja som vyslovene pisala ako by som sa JA zachovala, co JA pokladam za dolezite, ako by som JA nechcela zit etc. ... teba nepoznam, kazdy si zariadi ako uzna za vhodne...
inak mam tiez svoj vek a aj trochu viac zivotnych skusenosti ( aj tych negativnych ) ako by som si sama priala, takze dakujem za prianie😉
tebe tiez prajem vsetko dobre

@dai ... presne tak..je to mimo témy,preto už ani nebudem reagovať na tvoje odpovede ...iba jedna vec-nie vždy sa dá odstahovať,možno tomu bránia zdravotné problémy moje,možno detí,možno to,že sa musím postarať o svojich rodičov... nie je to také jednoznačné,ako píšeš ty... nie vždy sa dá len tak odstahovať a nepozerať na nikoho a na nič....a nikdy nepíš nikdy... možno raz tvoj muž bude musieť odcestovať za prácou daleko a ty nebudeš môcť ísť za ním..neprajem ti to...ale nikdy si nemôžeš byť istá... my sme boli spolu 21 rokov,nikdy nechcel odísť od rodiny..bohužiaľ musel..nie vždy má človek na výber,ako si ty myslíš... možno to máš v živote jednodnoduchšie,ako ja... možno si toho toľko neprežila,aby si mohla hodnotiť a odsudzovať môjho manžela,že odišiel za prácou... odišiel za prácou...neodišiel od rodiny.to je dosť veľký rozdiel