Čo máte nachystané na zajtra pre učiteľov?
Ahojte, čo ste pripravili deťom do škôl, škôlok pre pani učiteľky? 🙂
@huginko nenavazam sa.mrzi.ma.ze.tak.moj prispevok vyznel.mne to zase pride uplne automaticke zacat a ukoncit skolsky rok s kvietkom.robilo sa to este ked som bola ja dieta.myslim ze pani ucitelky vlastne ani nic necakaju mala pozornost ich urcite potesi ale zas preziju aj to ked od niektorych feti nedostanu nic.je to na kazdeho osobnom uvazeni..
sama som učiteľka, ale dcéra zajtra neberie nič. dávam jej na začiatku a konci šk. roka pre učiteľku "balíček", malú taštičku, ktorá obsahuje väčšinou čokoládu, čaj a prípadne nejakú slanú dobrotu. nie je kávičkárka. keby bola, namiesto čaju by šla káva.
som za praktické pozornosti, kvety považujem za maximálne nepraktické (i keď sú krásne) a sama vidím, keď dostanú k nejakej príležitosti veľa kvetov, že sú kolegyne zúfalé, že ako sa odnesú domov, väčšinu porozdávajú aj inému personálu, nech si dajú do vázy, lebo fakt nevedia, čo s tým.
ale zajtrajší deň ja osobne beriem ako každý iný deň, ktorý je niečomu venovaný. či už ide o deň zamilovaných alebo deň zdravého trávenia 😀 😀 skrátka je to deň, kedy je fajn, že niečo alebo prácu niekoho vyzdvihujeme a že si to v daný deň aj vďaka médiám uvedomíme. nie je to dôvodom na darčeky, pozornosti. hoci ja s tým nemám problém u druhých, kto chce obdarovať, nech obdaruje. je to každého osobná vec. rovnako nesmieme krivo pozerať ani na jednu skupinu, ani na druhú.
Piatak nesie ružu-vyberal sám v kvetinárstve. A škôlkar? Tomu som nenachystala nič, ale asi ráno zbehnem do kvetinárstva. Len má 3 učiteľky a jedno dievčatko tam má mamu, asi je to jej asistenka(?). To len tipujem, ale malý spomína, že im číta knižky, aj sa s nimi hrá....Poraďte, keď budem kupovať do MŠ. Asi všetkým 4, teda aj tej mamičke, ktorá robí dcérke asistentku? Asi áno, či...?
A teraz opačne tie čo máte alebo ste mali rodičov v domove dôchodcov alebo v podobnom duchu tiež ste nosili sestrickam niečo ? Pretože tiež sa starali o vašich rodičov ako učitelia o deti.Nemam nič proti učiteľom ,ale nevidím dôvod aby dostávali na začiatku roka na konci roka na deň učiteľov na narodeniny meniny.Je to ich práca ktorú si vyberali a vyštudovali aby to mohli robiť.a keďže je povinná školská dochádzka tak tie deti tam musia sedieť.My dávame iba na konci roka kvet, ale nemienim ešte kupovať aj počas roka len preto ,že je deň učiteľov.
Bože zas tu urobte kvôli jednej gerbere kovbojku 😃🙈
@bimbambim ja ti odpoviem, ako som písala. nemám vôbec problém s tým, že niektoré mamičky chcú dať pani učiteľke nejakú pozornosť. ale súhlasím aj s tvojím príspevkom. takisto, keby tu napísala žena príspevok v tvojom duchu a teda, že má matku v domove dôchodcov a na medzinárodný deň sestier (vraj 12.5.) im chce kúpiť nejakú pozornosť, myslím, že nikto by jej nenapísal: nič im nekupuj, veď majú svoj plat! tiež by to asi normálny diskutujúci nechal na dotyčnom, nech si sám vyberie možnosť: obdarujem/neobdarujem.
@miskakyska asi tak 🤣
Ja som sa pytala, co davate, nie ci davate a ci sa ma davat alebo sa nema davat. Moj syn chodi do obycajnej statnej skolky, ma dve pani ucitelky a obidve su uzasne, syncek ich ma rad a rozprava mi, ze su dobre a ze sa s detmi mojkaju, ked placu, alebo kym si zvykali na skolku. Cize ja z vdaky rada dam nejaku pozornost. Tie co nedavate nic, je to vasa vec a vase rozhodnutie 🙂 ale teda ja som len chcela zistit, co take sa dava.
Pekny vecer vsetkym 😊
@timkoemkamatko ano, ja by som nejake male cokoladky vsetkym kupila, keby bolo na mne
Prvák vybral kochlík s 3 hyacintami 🙂
@gabriela2952 presne oni si zvolili povolanie tak co placu? Co oni davaju derom na den deti?
@diaszoky ako nemyslím si, žeby vyplakavali, koli darčekom od detí. Skôr si myslím, že je im to aj na obtiaž keď dostanu kopec hlúposti. Kvietky a podobne veci. Mne len ide o to že je to zamestnanie ako každé iné, a niesu viac ako nejaký robotník za pásom.
@gabriela2952 presne pride mi to mimo zacinalo to kvetmi a konci to darcekmi choreee toto ked pocula moja kolegyna zo zahranicia len sa chytala ta hlavu
nič, ale syn je uz na strednej, nechce ani počuť, že by niečo niesol 🙃
chalani nesu tuplipany. ucitelkam aj vychoskam. Asi aj cokoladu. Ja si vazim ich pracu.
Nas je na sice na druhom stupni,ale sam mi prizvukoval,aby sme nezabudli,ze je v utorok den ucitelov.Nevidim na to nic zle,je to len taka mala drobnost.
@lili929 ja odporúčam niečo praktické. čokoládu. ak nezjedia, môžu podarovať niekomu inému. kvet odkväcne a koniec 🙂
@diaszoky tak u nás nemáme deň detí, ale slávime deň študentov a máme vždy pripravený perfektné rôzne programy s možnosťou výberu pre študentov. neučí sa, decká môžu cvičiť, tancovať, pozerať filmy, vyrábať výrobky, piecť, variť, proste x rôznych činností a nahlasujú sa na ne podľa záujmu vopred. a, samozrejme, chystajú to všetko učitelia na čele s vedením školy a za pomoci či už sponzorov alebo niektorých rodičov. nie je to práca na hodinu, príprava zaberá niekoľko dní, kopu telefonátov, prípravu jednotlivých stanovíšť... potom upratovanie... toto všetko robia učitelia. a tiež za to nedostanú nič navyše. určite by bolo pre nich pohodlnejšie odučiť svojich 6-7 hodín a ísť domov 😉
@diaszoky tak ja ti poviem. za svoje detom kupujem rozne odmeny, vsetok material, kazdemu maly darcek, ked ma narodky, ani ti nehovorim, kolko penazi do toho investujem. Neocakvam nic, robim to preto, lebo chcem a citim to tak a mam tie deti rada. Pisem len preto, lebo sa ti snazim vyvratit tvoj nazo.
@nikaa951 si si ista, ze tvojmu dietatu nezagratukovali a nepodakovali mu? ci si chcela, aby aj tebe pisomne podakovali?
Pri otázke, prečo by mali dostavať učitelia kvety, keď je to ich práca, premyslam, prečo dostávajú ženy darček na MDŽ, veď sa tak narodili 🤔 prečo dostávajú matky na den matiek, veď to je ich rozhodnutie byt matkou 🤔 och, či je tento svet už úplne mimo. Či v škole alebo v škôlke, tie učiteľky trávia - aspoň u nás - s deťmi podstatnú cast dňa, niekedy zial aj pomaly viac času ako my, pracujuci rodičia. Učiteľky mojich deti sú skvele, zaujímajú sa o deti aj nad ramec svojej prace a áno, aj na den deti si spomenu na svojich žiakov drobnostou. Na narodky/meniny deťom gratuluju a vždy dostanú nieco, napr starsi syn čokoládu, mladsi dostal malé auticko. Takze presne preto vediem deti k tomu, že den učiteľov je dôležitý, rovnako ako den matiek, den otcov atd. Možno ak by som mala inú skúsenosť, staviam sa k tomu inak, ale nase pani učiteľky sú skvele a myslím, ze dat im pozornost je to najmenej. A od chalanov dostanú tento rok kvietky.
@huginko to vážne nerozumiem, v akej spoločnosti sa ty pohybuješ, že deti (rodičia) poskytujú učiteľom wellness....? akože o tomto som v živote nepočula. trošku preháňaš, nie?
@diaszoky Akože čo je pre deti pripravené?dosť slušný balík( kniha alebo nejaká logická hra,bublifuk,sladkosti, džús)+ rôzne odmeny za súťaže - keď teda sa bavíme o MDD
Učím v škôlke, narodeniny deti máme v šuflíku poznačené a každé dieťa odo mňa aj od kolegyne vždy na sviatok dostane sladkosť... Je to milé, poteší ich to a takto to berie každý (dieťa,muž,žena, sestrička, učiteľka.... atď.)netreba za tým nič hľadať
@panelacikova ides porovnavat program a darceky? To aj deti mozu zarecitovat a ,,mat” program
@laskonkakaty tak si jedna z mala my
Sme na den deti chodili opekat a o darcekoch sme snivali akurad
Kvety
@diaszoky tak keď sa tu ohanas, že tvoje deti na MDD nedostanú tak si im asi vybrala na prd školu. Naša veru zatiaľ od učiteľky dostala vždy aj na Mikuláša aj na MDD, niečo od školy a niečo od samotnej učiteľky. Keď končila prvý stupeň dokonca im učiteľka každému žiakovi v triede kúpila za vlastné knižku do ktorej napísala venovanie. Takže áno u nás dostanú učiteľky lebo si to zaslúžia, aj oni sú pozorné voči našim deťom nevidím najmenší dôvod aby som im neposlala milú pozornosť

Do škôlky, cokoladka, sušienky a čajik.