icon

Čo máte nachystané na zajtra pre učiteľov?

lili929
27. mar 2023

Ahojte, čo ste pripravili deťom do škôl, škôlok pre pani učiteľky? 🙂

gabriela2952
27. mar 2023

@llucy_m vychovávať ich treba doma, v škole sa majú učiť

yanni
27. mar 2023

Nic.Moj otec ma zaítra narodky. Ten nieco dostane😝 A vazne, ja som rada, ze nie com ucitelka. Mna by svihlo z tych nekonecnych cokolad, kvetiniek, bonbonier, kav, blbosticiek a neviem co este vsetko, niekolkokrat do roka.

jan510
27. mar 2023

Ked zacal moj syn pred 2 rokmi chodit do skolky a pytala som radu tu tak vacsina prispevkov bolo ze nic, potom ze cokoladu a ze blbosti lapace prachu, ze urcite ziadnu ucitelku nepotesia. Napriek tomu som sa nedala odradit a urobila si po svojom, jeden rok som kupovala handmade robene tulipany v crepniku, min rok som kupovala kamienkovy obraz najlepsia pani ucitelka. ... Maly bol rad, ked mohol pani ucitelke sprijemnit den. Min tyzden sa ma pytala pani riaditelka zo skolky, ze kde zhanam tie darceky, ze ucitelky su uvelicene a tiez by chceli pre svoje deti doma nachystat take prekvapko co sa ich uciteliek tyka. Takze nase pani ucitelky v skolke su skvele, robia svoju pracu na 200 percent, ochotne, vysmiate a vyzera ze aj tie "lapace prachu" vedia ocenit. Ale velka cast mojho okolia nedava nic, max cokoladu, ze ved naco. To uz je si myslim kazdeho osobna vec, len ja som mala taku milu prihodu

zuzana212722
27. mar 2023

No ešte to tak dávať im niečo stačí na konci roka kvet..
A to mu dcéra hovorila ze prišla učiteľka do triedy a povedala ze nech každej kúpia čokoládu ze sa to patrí na deň učiteľov.
Tak určite ani ma nehne ta co uci moje dieťa nemá spoločne nič s pani učiteľkou..to by bolo na knihu a ešte si vyžadovať čokoládu..v škôlke s radosťou všetkým ale teda na základnej to je celé zle

yanni
27. mar 2023

Inak nenapadlo vas, ze krajsie by bolo s dietom nieco "zostrojit". Ked ma dieta ucku rado, nech mu to dieta nieco nakresli atd. Učitelka poviska a za rohom to hodí do kosa. A je aj "lapač prachu" vybaveny. A vias to nebude nic stat.

eternity24
27. mar 2023

@lili929 ja som nachystala pre dcerkyne pani učiteľky malé kvetinaciky s mini narciskami. Môžu potom doma využiť ako veľkonočnú dekoraciu.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
malav
27. mar 2023

@lili929 ja davam balik plny drogerie - robim vo firme, kde sa to vyraba, cize pracie kapsuly, gely do mycky, wc bloky a tak 🤣 zatial sa zdali byt vzdy spokojne 😃

tenty
27. mar 2023

@diaszoky mam osmakov. 25 deti. Dávam im sladkosť, v lete nanuk... na Mikuláša, na moje meniny, na moje narodeniny i na Valentína... Každému jednému. Z vlastných peňazí. Dobrovoľne. Ľúbim tie deti.
Zajtra nečakám nič.
Ale potešil ma od úplne cudzej triedy pozdrav, taky vlastnoručne vyrobený, s vyznaním od srdca, úplne ma to rozplakalo.
Dnes som bola deťmi veľmi ponížena, nezaslúžene, ale beriem to... Cítim v ich vyjadreniach vás rodičov. Nie konkrétne teba, ale vás, ktorí nás neustále znevazujete. Bolí to.

rakywanda
27. mar 2023

Asi prehodnotím výrobu darčekov na deň matiek a deň otcov. Nie sú ani moja matka, ani môj otec.

janulik2008
27. mar 2023

@yanni ešte čokoláda ok ale keď som videla na IG jednu mamičku ako s dcérou vyrába taky pohár s kvietkami tiež mi to prišlo ze keď donesie ďalších 5 deti takéto niečo tak by som nechcela byť na mieste tej učiteľky

margaretka
27. mar 2023

vedieme deti k ucte a respektu voci ucitelom, vazime si ich pracu aj ked nie kazdy ucitel je rovnaky a niektorí chodia len do roboty, iní su srdcom a dusou pre ziakov. Mame stastie na dobrych ucitelov a preto vediem deti k malej pozornosti a podakovaniu za ich pracu preto beru zajtra pre kazdu uc. ktora ich zajtra uci cokoladku a pre triednu kvetinku. Verim ze aj oni budu uplne samozrejme o xxx rokov vediet kto je A. Komensky a co znamena 28.3.

yanni
27. mar 2023

@tenty vlastnorucne vyrobene, nakreslene atd.to je ok. Ale uprimne, fakt mas rada tie vselijake somariny, co mamy kupią? U mna by to letelo do kosa. Skoda penazi. ja som minimalista, neznasam hluposti.

margaretka
27. mar 2023

@tenty oh to znie velmi velmi smutno ...ano mam tiez skusenosti tiez aj viem ako sa citis

margaretka
27. mar 2023

@yanni teba mat za ucitelku alebo rodica v triede tazko zaplacem nad tvojim dietatom a pristupom ....

yanni
27. mar 2023

@janulik2008 a ked donesie 30 deti cokoladu, kvet v kvetinaci atd. Co s tym? Ja som fakt rada, ze toto nemusism riesit. Ani nic nenosime a ani nic nedostavame. To je ako nejake oslavy (napr. narodky). Ludia maju tendencji nosit vino atd. Moj muz napr. wobec nepije alkohol a ja kecy som to mala vsetko sama vypyt, tak sa stane zo mna alkoholicka. No a ked jednu flasu posunem dalej, tri dalsie dostaneme. Coky podobne. NIk to u nas neje. Kvetov tiez nepotrebujem milion. Vyrobene hluposti mam aj od vlastnych deti, nepotrebujem este aj od cudzich. No toto je jednoducho zacarovany kruh,.

margaretka
27. mar 2023

@yanni 🙄 boze to sa az zle cita, ty si ucitelka? Prajem ti co najmenej vdacnosti a uprimnosti od blizkych a ziakov NEZASLUZIS SI NIC

anjelok
27. mar 2023

Skolkar nakreslil obrazok a dcera deviatacka kupi rano kyticu ruzi a rozda na hodinach ucitelkam po ruzicke..

yanni
27. mar 2023

@margaretka preço? Som rodic ale u nas sa taketo veci neriesia. Nastastie. V skolach sa uz neriesi naozaj nic. V skolke mame rodicovsku radu a tam si vsetci rodicia sadneme (skolka ma 35 deti) vzdy sa dohodneme na koncorocnom darceku (len na konci sk.roka). vyzbierame par € a nase ucitelky idu raz za cas na "business veceru" a na tu dostanu od nas poukazku. Takto to robíme uz roky a traduje sa to dalej a dalej. SAme ucitelky aj riaditelka povedali, ze toto je pre nich super.

palicka
27. mar 2023

@bimbambim áno, občas nosila. A vôbec mi to neprišlo divne. A teda nielen na sviatok sestričiek a opatrovateliek, ale len tak, z vďačnosti za starostlivosť, keď som tam nemohla byt ja.

yanni
27. mar 2023

@margaretka nie, nie som uciotelka. Nastastie. Citaj s porozumenim. Mam na SK kamosky, store su ucitelky, aj v rodine mame ucitelky, a vaccina z nich sa len tvari, ze ake je to super. Tak ako kamoska-sestricka. Na SK, samozrejme, este uplatkarstvo, dakoven a neviem co este. Kamoska mi len skrinu ukazala. Kav a cokolad maju cele oddalenie na niekolko rokov. A ludia su ako hluchi, ked im povedia, ze nie, dakujeme.

margaretka
27. mar 2023

@yanni oh to mi odlahlo ze nie si ucitelka 😅 ok ked sa neriesia je to tvoja zalezitost ktoru vedies a ste spokojní, ako komu vyhovuje skola je o ziakoch - detoch o vzdelani a hodnotach,vztahoch o dennom kontakte ziak ucitel ..... ked si niekto z toho spravi rodicia ako manazerskej jednanie za deti moze to byt aj tak ked to kazdej strane vyhovuje. Asi uz bude casom moderne ze za deti budu vsetko riesit rodicia a menezovat aj take drobnosti prejav ucty ako prianie na den ucitelov....

keksik83
27. mar 2023

@tenty ja som tak zbežne prebehla všetky komentáre, nad väčšinou z nich som sa zasmiala, nad aroganciou a ľahostajnostou ich autoriek. ale nič iné som ani nečakala. nečakám nič ani zajtra, ani v iné dni. učím takmer 20 rokov, denne okrem ucenia riešim so svojimi ziakmi (vekovo 15-20r) problémy s rodičmi, priateľmi i nepriateľmi, sexuálnou orientáciou (rodicia často nič netusia), identitou, myšlienkami na samovraždu (rodicia zasa nič netusia), pracovnými návykmi.... Keď sa po tomto všetkom a byrokracii, dostanem k učeniu, odrovna ma fakt, ze najviac o slovenskom jazyku tusi ziacka z Ukrajiny, bo ona rozmýšľa, a slovenský ziak zatiaľ hra hry na mobile, drieme na lavici alebo robi čokoľvek iné, len aby nemusel počúvať "trapne" učivo. vzťah k učeniu, vzdelaniu a rešpekt získavajú z domu. necudujme sa, že spoločnosť je, aká je. reakcie žiakov si nepripustaj, vďaky sa nedockas. ľudia si nikdy nevážia to, čo je zadarmo. a v porovnaní so západom školy u nás zadarmo stále sú.

margaretka
27. mar 2023

@keksik83 bingo paradne zhrnute . Presne do detailov si to zhrnula.

nikaeli
27. mar 2023

Paralelne na ploche beží diskusia, koľko nechávate tringelty za donášku. A ako tak čítam, keď vám niekto donesie pizzu, nemáte problém zakaždým nechať 2-3€ tringelt, hoc za donášku riadne zaplatíte. Ale kúpiť učiteľke čokoládu za euro v deň sviatku je už pre mnohé z vás čosi nenormálne 🤷🏻‍♀️

Môj drobec berie do škôlky čokoládky a moja stredoškoláčka dnes ostala dlhšie v škole, aby spolu so spolužiakmi nachystali učiteľom prekvapenie 👍

matullienka
27. mar 2023

@nikaeli super napísané a to kuriér alebo poslíček naozaj podá a ide preč a nikto s tringeltom problém nemá ale keď ma z vďačnosti dať učiteľovi drobnosť za to , že sa venuje a trávi čas s ich dieťaťom tak je problém a nikto si nič nezaslúži

Naša berie tiež ešte aj bývalej triednej a ja som jej do teraz vďačná, že aj vďaka jej prístupu a láskavosti má dcéra kladný vzťah k škole

portret7
27. mar 2023
yanni
27. mar 2023

@margaretka ucta sa neprejavuje davanim darov. Trosku si tu mylis pojmy s dojmami. Keby boli vsetky deti k ucitelom take uctive ako im kazdu chvilu nosia nejake dary, tak by sme tu nemali plny kon vselijakych "skolskych staznosti". Moje deti miluju svoje učitelky (aj skolaci ak skolkarka) a prejavuju im to kazdy den aj bez darov. Tak isto ako ich spoluziaci. Toto si zial vymysleli rodicia. A ako tu casto citam, cim dalej je to horsie. Riesia sa tu neskutocne dary. Spytali ste sa vobec tej ktorej ucitelke, ci to takto chce? 30 kvetov v kvetinaci? Na Sk je to tradicia a nějak sa nad tym nich nepozastavuje. Akceptuje sa to, aj ked sa to tomu dotycnemu vobec nevyhovuje.

margaretka
27. mar 2023

@yanni nie nepytala som sa co by si priala, ale kazdu ktoru sme do teraz mali nerobil jej problem kvietok cokolada cokolvek s vdacnostou od toho ziaka prijala...mozno akceptovala ale kazdy kto jej nieco dal dal jej s laskou a to je najviac ako to ze mozno odniesla kvety na cintorin alebo smarila do kosa ak bola typ ako ty

yanni
27. mar 2023

@keksik83 tak vek 15-20 je uplne niekde inde ako vek 6-10. V tom veku je väcsina ziakov "zbudena" lebo vieme ako je nas sk. system. Darmo obvinujes rodicov. Ano, su aj taki., co sa o nic nezaujimaju ale kazdy normalny rodic riesi pripadne probmey svojho dietata. to ze to dieta z Ukrajiny ma o jazyk "zaujem", to ako keby si porovnavala hrusky s jablkami. To dieta je z danej situacie jednoducho prinutene a ked k tomu este aj samo chce, tak to je uz vyhra. Predstav si, ja poznam Ukrajinske dieta, ktore je tu u nas v DE uz rok a neviem a ani nechce a skola je len nutne zlo.