icon

Čo máte nachystané na zajtra pre učiteľov?

lili929
27. mar 2023

Ahojte, čo ste pripravili deťom do škôl, škôlok pre pani učiteľky? 🙂

portret7
27. mar 2023

@keksik83 skusila si sa niekedy zamysliet, preco ti deti na lavici driemu? Za nase skolstvo by som si rada priplatila, ak by konecne nadobudlo moderne kontury zapadneho skolstva. Ja som ucila sice iba na VS, ale mam opacny nazor, bol mi tento prejav vdaky od studentov neprijemny a vtieravy. Niekomu to lichoti a citi sa dolezito😉

margaretka
27. mar 2023

@yanni nic v zlom ale ty mas patent na vsetko ako pozeram a citam .... Ano za tupost naroda moze vlada aj za to ake su dnesne deti nevychovane, nie rodicia........

nuz kazdej ucitelke zajtra prajem pekny sviatocny den, nech mate hlavne vela spokojnych a dobrych ziakov, menej rodicov ktorí vam hovoria co mate a nemate robit, a tie ucitelky co chodite len do roboty to uz nejak zajtra zvladnite ked vam tie otrasne decka donesu 30 milka cokolad a studetskych pecati lebo boli v tescu a jednote v akcii 😂

yanni
27. mar 2023

@keksik83 vztah k učeniu a skole rodiči do dietata nenatlcu. Mozu im ist prikladom, ze sami ucenim nieco dosiahli ale kazdy clovek je iny. Ale ked dieta (hlavne pubertaci) rebeluje, tak sa mozes aj roztrhnut. Aj ako rodic, aj ako ucitel. A prizajme si, aj ucitelia su taki a taki. Pokym sa nezmeni cely skolsky system, cele vzdelavanie, tak budes mat v triede aj nadalej unudenych pubertakov.

lienka.7
27. mar 2023

@lili929 oni tu z toho spravia este úplatok nakoniec 🙈🤣👌🤗

simca06022011
27. mar 2023

Dufam ze deti nieco vymysleli, nech daju podla svojho uvazenia, su to ich ucitelia... :D ak nic tak nic, :D ja ako rodic nemam ziadnu potrebu toto riesit, pri rozluckach sa skladame na dost "drahe" dary vzdy, proste skolsky folklor. Na konci roka na velku kyticu a darcek.. ako nevidim detom sa miesat do malych sviatkov, den ucitelov, valentin, vianoce, mikulas = riesia si to same deti. Nech vyrobia, kupia, vymyslia ...

keksik83
27. mar 2023

@portret7 nemusím sa zamýšľať, viem to.

janulik2008
27. mar 2023

@yanni nevravím ze každé dieťa donesie, stačia napr 3 a už to je. Ešte kvietok no dajme tomu ale vyrobené hlúposti 😀

keksik83
27. mar 2023

@yanni ti unudeni pubertiaci su/budu problém pre spoločnosť. nie som včerajšia, nemusíš mi vysvetľovať, čo všetko patrí k puberte.

euka210
27. mar 2023

neviem, od kedy je zavedeny ten sviatok, ale ja nepamatam, aby som ja ucitelkam okrem kvetu na konci roka nieco davala. A teraz je to tak: meniny, narodeniny...nieco sladke pre celu triedu+ucitelka, ucitelka ma meniny, zaciatok roka, koniec roka...zase nejaka drobnost. Vrchol bol, ked min,rok syn druhak nic ucke na meniny nedoniesol, lebo sme mali toho vela a nevsimla som si kalendar, a ona nieco v tom zmysle, ze nic nema?...ma taku triedu, ze skoro vsetci nieco doniesli a nas sa potom citil blbo. Inak dobre ucitelky mame, venuju sa detom, tvoria, aj ich obdivujem ze to zvladaju s dnesnymi detmi, sama som z ucitelskej rodiny,...ale obcas sa to s tymi darmi a materialnym prehana...

janulik2008
27. mar 2023

@yanni nechcelo sa mi písať cez mobil, ale doplním. Nás dorazilo minullý rok malá končila škôlku, šla o rok neskôr takže s tými učiteľkami bola len rok. A na konci roka mamičky vymyslei pre učiteľky ak si dobre pamätám tak pamätníček, darčekový kôš, tuším aj nejakú sadu šálok či čo to bolo, každej učiteľke v škôlke niečo už nepamätám že čo. My sme pozerali či sú normálne. dokopy darčeky za tuším 300€ ... učiteľke vadilo to, že malá neostáva v škôlke aj poobede, ale ide po obede domov že to prečo neostáva poobede a že kto platí malej škôlku :D jednoducho radosť :D zasa na druhú stranu, tá p. učiteľka ktorá bola s nimi ako nastúpili do škôlky to bola super pani učiteľka, viem že jedno dievčatko čo tiež malo odklad každý deň plakalo že nechce ísť tam aj naspať do "šestky"

margaretka
Autor odpoveď zmazal
margaretka
27. mar 2023

@euka210 skús sa ako dieťa z učiteľskej rodiny opýtať kto bol Komenský a od kedy je tento deň dňom učiteľov 🙂
https://www.minedu.sk/den-ucitelov/

panelacikova
28. mar 2023

@portret7 deti driemu na laviciach, pretože do noci gemblia hry. nemôžeš porovnávať súčasné deti, ktoré sú vážne mnohé závislé od hier a do noci potajomky (rodičia častokrát ani netušia) hrajú nejaké hry alebo píšu s kamarátmi s tým, čo bolo ešte možno pred 10 rokmi. nehovoriac o dobách ranejších. jednoducho v súčasnosti sú deti (s prepáčením) osprostelé z týchto hlúpostí. preto na laviciach mnohé driemu. samozrejme, neplatí to pre všetkých.
bola to však reakcia na tvoju otázku: skusila si sa niekedy zamysliet, preco ti deti na lavici driemu?
a áno, sú tu aj školy, kde si rodičia priplácajú (súkromné). vôbec si nemyslím, že deti vyliezajúce z tých škôl sú lepšie alebo lepšie pripravené, než deti z bežných škôl.

@margaretka ďakujem za prianie, som jednou z nich.
ale nedá mi nenapísať, že hoc ty to tak nevidíš, tak
@yanni má fakt obrovský kus pravdy.
už som to písala skôr. množstvo učiteliek by radšej nedostali nič, než kvantá kvetov alebo 10 bonboniér, s ktorými nevedia, čo robiť. robím v tejto oblasti už 10 rokov a áno, poteší. ale ak toho nie je veľa a ak ide naozaj o veci, ktoré má dotyčný človek rád. keď nemá rada kvety, tak je úplne na dne z toho, že ich dostane 20. fakt ich porozdáva. ak nepije kávu a dostane 3, čo s nimi? porozdáva. čo ti mám na to napísať?

ideálne je, ak už naozaj deti (nie rodičia ale deti) chcú obdarovať (píšem o II. a III. stupni, nie o I.tam to malé dieťa naozaj nezvláda), tak sa dohodnú, vyzbierajú sa po pár centov a kúpia niečo spoločne triednej učiteľke. niečo, o čo vedia, že ju naozaj reálne poteší alebo že to využije. a myslím si, že toto je rozumný spôsob obdarovania. jedinca to stojí možno 20-30 centov a učiteľka sa poteší, že nemusí rozdávať 5 tašiek.

mňa osobne by viac potešilo ústne vyznanie od žiakov, že sú spokojní a že som obľúbená, než haldy darov. to nič v zlom...

panelacikova
28. mar 2023

@margaretka ešte dodám, že jedna kolegyňa napríklad vymyslela, že s triedou vyrobili pekný kvetináč. kúpila kvet v kvetináči a žiaci na paličkách prilepili a zapichli doň rôzne poďakovania. toto si nechajú na katedre a každý učiteľ si prečíta ich milé pozdravy. osobne si myslím, že to bol perfektný nápad. kombinácia poďakovaní (zo srdca) a skrášlenia triedy.

palicka
28. mar 2023

No keď to tu čítam, zacinam sa pyrit, že som Ucitelka. Nedajbože, aby mi niektoré dieťa zajtra donieslo narcis zo záhradky, lebo môžem očakávať NAKU. Milé mamičky, naozaj sme s Vašimi deťmi viac, ako poniektorí Vy. Dokonca, žiaľ, často o Vašich deťoch vieme viac ako Vy. Nie, nič nám neposielajte, nič od Vás neočakávane. Mame svoj plat! Po tom, čo som si tu načítala, vy dom asi so strachom a nechuťou prijala aj tulipán. Neviem, niektoré tu píšete, že za Vašich čias sa nič nenosilo… neviem, kde ste žili. Mám teda viac rokov ako Vy, a my sme teda nosili. A to som vyrastala v celkom jednoduchých a chudobnejších pomeroch. Snežienky v kyticku ;nie, neboli chránené), tulipánov zo záhradky, na koniec roka ruzicka zo záhradky… aj jed malom, ale rodičia a starí rodičia má viedli k tomu, že je to slušné…bola som tak vedená a vychovaná v rodine! Možno preto teraz “moje” skolske deti vždy odo mna dostávajú drobnosť na Vianoce, k ich sviatku…. Nech sa v daný deň cítia výnimočne! Na koniec roka mame vždy spoločne triedne posedenie. Hádajte, kto platí? Nikdy som to neriešila, veď aj ja s nimi trávim väčšiu časť dňa. Su to moji partaci. Ale to, ako nás vnímate Vy rodičia, mi znechutilo nielen tento deň! Prajem ho krajší aspoň Vám!

panelacikova
28. mar 2023

@yanni reakcia na 22:57. neviem, či máš deti, ale ja sama som učiteľka. myslím, že mám dobre vychovanú dcéru, každý ju chváli. ALE je pubertiačka a ja sa môžem momentálne aj roztrhať (už som rezignovala) a isté veci ju nedokážem prinútiť robiť ako doma, tak ani v škole (a nemysli si, už mala aj mobil zhabaný, aj notebook, aj tv zákaz a to aj na niekoľko dní). nepomohlo nič 😀 takže vôbec by som unudených pubertiakov nezhadzovala na neschopných učiteľov 🙂 viem, čo mám doma, a viem, aké to bolo ešte pred cca 2-3 rokmi. a viem, že to prejde, ale chce to čas. možno mesiace, skôr roky.
takže neodsudzuj školský systém a učiteľov iba preto, lebo pubertiaci prechádzajú zmenami hormónov a mnohým to dobre hrabe 😀

diaszoky
28. mar 2023

@tenty klobuk dolu si jedna z mala

diaszoky
28. mar 2023

@saxana000 tak asi do hornej malimovej ano nechodila som do velkeho mesta ale ja si veeelmi dobre pametam ze nam nikdy nikto nic nedaval iba my na menkny narodky sme rozdavali sladkosti plus davali ucitelke ale ucitelka kazdemu decku?? To pocujem prvy krat ani neterka ktora ma uz maldsie rocniyk uciteliek nedostavala ano ked neratam balicky na mikiho atd aj to z rodicovskych penazi

portret7
28. mar 2023

@panelacikova uz za mojich cias bez pocitaca a telefonu a to som bola vyborna ziacka som pri niektorych uciteloch driemala na lavici a svojim postojom/ pristupom zabili u mna zaujem o dany predmet. Napisala som, ze si rada priplatim, ak by sme mali skolstvo na urovni “zapadnych” krajin, co zial nemame, takze momentalne nie som ochotna priplacat a suhlasim, ze rozhodne z nasuch sukromnych skol nie su deti lepsie pripravene.

martinkatinka
28. mar 2023

@palicka
@panelacikova
Moj mi sam povie, ci chce doniest kvet, bonbonieru, nieco..... A takisto mal doteraz fajn ucitelky, len dnes maju volno, takze nenesie nic.
Keby ste videli rodicovske zdruzenie 🙈 je nas tam 5 .... No smutne.....
Takisto ako su nevsimavi rodicia, su aj taki ucitelia. Ale to je v kazdej profesii, ze sa najde niekto, koho to nebavi.

martinkatinka
28. mar 2023

@liligreg ked hovoris o postarkach.... Ja som robila za okienkom... A jedna pani mi tam napchala balik hygienickych vloziek...ako podakovanie za ochotu 🙈 ze teda prakticky darcek.... To sa nedalo ani vratit, kedze sme mali sklenenu stenu a maly otvor a ona poďakovala, vlozila vlozky a utekala preč....

diaszoky
28. mar 2023

@martinkatinka 😂😂😂😂😂😂☹️

miskakyska
28. mar 2023

Budem tu pôsobiť ako "ftierka Castle"ale klobúk dole pred učiteľmi..pred ich trpezlivosťou..ja by som už bola v base..😁🙈🤣
Teraz novodobé detiská rozpištane,presmradené.. naučené doma tak, že rodičia skáču,ako oni pískajú..a to zrejmé očakávajú aj učiteľov.. žiadny rešpekt, nadávky,same🖕🖕🖕, píšem o prvom stupni.. ľudia..ja som bola na zástup v škole..no ja by to bilaaaaaa..
A áno..ja mám dokonalé deti,ak to nejakú premotivovanú zaujíma.. vedia sa od malička chovať a vedia čo sa patrí..
Takže hej zaslúžia si..hlavne kilá čokolád na nervy..

Pekný deň všetkým učkám🌻🌻🌻
Prajem pevné nervy☘️

danyelia
28. mar 2023

Juuj, koľko lakomých a nevďačných mamičiek sa tu zrazu zišlo 😁 A just nič nedajte pani učiteľkám, nezaslúžia si ani čokoládu za 1€, nebodaj ešte kvet, či nejakú drobnosť 🙄 Lebo fakt vás to zoderie z kože raz v roku. My sme kupovali 6 dezertov pre 3 deti, dajú aj vychovávateľkám. Tiež som bola minule na extra rodičku a čo to tam vystrájajú 11- ročné deti 😳 Fakt si to tie pani učiteľky zaslúžia...

yanni
28. mar 2023

@euka210 neviem aka si stara, sviatok je uz od nepamäti ale my sme ucitelom nic nedavali. Ani na ZS ani na gymply. My sme vzdy pisali na tabulu: "Dnes je sviatok VAS, neskusajte nas. Stvorky, pätky nechceme, na jednotky nevieme." Pokreslili celu tabulu kvietkami, srdieckami atd. a bolo vybavene. Jeden klinec sme davali na zaciatku a jeden na konci sk. roka. Nic viac. Mam 40plus.

mikadooo
28. mar 2023

@galganka aha. My sme minulý rok kúpili perníčky, bolo na nich tuším "pani učiteľke", tak to mi prišlo tiež milé, tak som sa chcela inšpirovať na budúci rok niečím netradičnejším 🙂.

jan510
28. mar 2023

Zaujimave, ze vacsinou zeny co neucia su toho nazoru ze ucitelkam blbosti netreba😃 ze maju toho dost😃

yanni
28. mar 2023

@panelacikova Mame 5 deti, 17, 15, 13, takmer 8 a 4 roky. Takze viem ako to je. Preto pisem PUBERACI. Aaaaale povedzme si pravdu, nas skolsky system a to myslim slovensky aj nemecky (zijeme v DE) je zastaraly. Nehadzem nic na ucitelky, to som nikde nespomenula. Ucitelky nemozeu za to,. co a ako sa uci. Vsetko treba zmenit od piky. Nasi chalani su v internatnej skole. Po nociach negambluju, lebo by bolo zle. A aj tak cez den casto gulaju ocami. Jednoducho v tom veku ide skola mimo. Zial casto je to nezazivnel. Ak ked, latka je mozno zaujimava, ale nezazivne prezentovana. To co nasich zaujima, to aj tyzden nemusia spat a na lavici nezaspia. Mne vcera moja 7 rocna tretiacka ppri DU povedala: mama to je take nudne, preco to musime robit. Urobila, lebo musela ale s nevolou. "Zbuchaka" to a zacala sa venovat tomu, co ju zaujima. My sodpeli sme predsa rovnaki. Vela veci je nezazivnych. Keby sme nemuseli, tak nerobime. Vela ludi robi robotu, ktora ich nebavi. Potom vyzeraju unavene a znudene. Ale zial, v dnesnej dobe, je tazko.

bimbambim
28. mar 2023

@yanni toto presne sme robili aj my keď som chodila do školy 😁my sme nenosili žiadne kvety a už keď sme.boli starší tak už ani na začiatku roka ani na konci.

yanni
28. mar 2023

@jan510 to ale nie je len o ucitelkach. je dost "odvetvi", kde si myslia ludia, ze aku radost cloveku s tymi blbostickami urobia. Inak, nie so vystudovana ucitelka ale vramci mojho odboru aj ucim.